Ο Άλεξ Ντελ Πιέρο αναφέρθηκε στην ανεξίτηλη μνήμη της τραγωδίας του Χέιζελ, η οποία τον απέτρεψε από το να υπογράψει στη Λίβερπουλ.

Η τραγωδία στο γήπεδο του Βελγίου τον Μάιο του 1985 είχε ως αποτέλεσμα 39 οπαδοί της Γιούβε να χάσουν τη ζωή τους και 600 ακόμα να τραυματιστούν, μετά από επίθεση από οπαδούς της Λίβερπουλ. 
Ο Ντελ Πιέρο δεν ξεχνάει την τραγωδία και τόνισε ότι έπαιξε ρόλο στον απόφασή του να μην πάει στους Ρεντς.

«Γιατί είπα όχι στη Λίβερπουλ; Οι διαπραγματεύσεις με την Σίδνεϊ ήταν ήδη προχωρημένες και σκέφτηκα αυτό που έγινε στο Χέιζελ. Η Γιούβε και η Λίβερπουλ κατάφεραν να βελτιώσουν τη σχέση τους, αλλά για πολλούς η τραγωδία έχει μείνει ανεξίτηλη στη μνήμη τους. Ευχαριστώ όλους τους συλλόγους που ενδιαφέρθηκαν για μένα, αλλά είμαι πεπεισμένος ότι έκανα τη σωστή επιλογή».
 
Ήδη από όταν είχε αποφασίσει να συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα της Αυστραλίας, ο μάνατζερ Κλαούντιο Πασκουαλίν, ο οποίος διατηρεί φιλικές σχέσεις με τον Ντελ Πιέρο και παλιότερα τον εκπροσωπούσε, είχε γνωστοποιήσει ότι η πρώην «σημαία» της Γιούβε, δεν ήθελε να πάει στο Άνφιλντ «Σεβόμενος και μη ξεχνώντας την τραγωδία του Χέιζελ». Ο πολύπειρος παίκτης, τον επιβεβαίωσε.