JUVE-NTINOS.-

-

Juve-ntinos!!! made in Greece.

Juventinos είναι κάθε ένας από εμάς που αγαπάει την ιστορία αυτής της τεράστιας ομάδας.

Juventinos σημαίνει παθολογική αγάπη για τα Bianconero χρώματα της μεγαλύτερης ομάδας στον κόσμο.

Juventinos είναι αυτός που αγάπησε την ομάδα στα δύσκολα χρόνια που έμεινε μακριά από τίτλους.

Juve-ntinos είμαι και γουστάρω τρελά για όλα όσα μου έχεις προσφέρει, Vecchia Signora.!!!

Juve-ntinos είμαι γιατί και οι Έλληνες Tifosi Bianconeri έχουν δικαίωμα να ξέρουν τα πάντα για την Μεγάλη Κυρία.!!!

Για επικοινωνία στείλτε E-mail : juve-ntinos@mail.com

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Η οργανωμένη Γιουβέντους...

Ο Αλέξης Σπυρόπουλος γράφει για τη νέα Γιουβέντους. Την δυναμική του γηπέδου και τους παίκτες που αν και δεν είναι τα μεγάλα ονόματα μετράνε ένα αήττητο σερί 47 αγώνων και συνεχίζουν!
Εχω δει παιγνίδια της Γιουβέντους, στο παλαιό Κομουνάλε. Εχω δει παιγνίδια της Γιουβέντους, μετά το Μουντιάλ ’90, στο Ντέλε Αλπι. Εχω δει παιγνίδια της Γιουβέντους, στο Ολίμπικο του Τορίνο (στη θέση του παλαιού Κομουνάλε). Πουθενά, δεν ξετρελάθηκα. Με την έννοια, να λαχταρώ να ξαναπάω. Στο καινούργιο τώρα, αυτό που έφτιαξαν εκεί όπου παλαιά ήταν το Ντέλε Αλπι, δεν έχω πάει. Εκεί θα ήθελα, κάποια φορά, να πάω. Εχω κάνει για τον ΟΤΕ μερικά παιγνίδια, πέρυσι κι εφέτος, από δω. Ακόμη και κλεισμένος για δύο ώρες σ’ ένα μπουθ «ένα επί ένα» στην Ελλάδα, αυτό το γήπεδο έχει την ασύνορη δυναμική να σου μεταδίδει την ατμόσφαιρά του. Τη θετική ενέργειά του. Αναβλύζει. Το νιώθεις. Είναι καταπληκτικό. Η Γιουβέντους βρήκε το σπίτι της. Πιθανότατα, ένας πολύ βασικός λόγος που, μαζί, βρήκε ξανά τον δρόμο της προς τα επάνω.
Δεν θυμάμαι να έχω, ποτέ, υπάρξει στη ζωή μου φαν της Γιούβε. Να με νοιάζει, αν θα νικήσει ή αν θα ηττηθεί. Ηδη, αισθάνομαι και δηλώνω θαυμαστής. Όχι της Γιούβε. Θαυμαστής, όσων μηνυμάτων η σύγχρονη περίπτωση-Γιούβε δίνει. Μ’ αρέσει, το πλαίσιο. Μία αμαρτωλή που πλήρωσε και, αποκαθαρθείσα δια της τιμωρίας, επανεντάσσεται με το κούτελο κατακάθαρο.
Πλέον, κανείς δεν μπορεί να τους πει τίποτα για τον Μότζι. Ο λογαριασμός της ατίμωσης τακτοποιήθηκε. Κατέβαλαν το κόστος. Αφαίρεση τίτλων, Serie B, αφαίρεση βαθμών, πόσο κάνει, τόσο, πάρ’ τα, τελειώσαμε. Ένα καλό μήνυμα, να περνά στον έξω κόσμο. Ισχύει και για τη Νάπολι. Και για τη Φιορεντίνα. Και για τη Μίλαν. Κανείς δεν (εξ)αφανίστηκε, επειδή υπέστη συνέπειες για τη διαφθορά των στελεχών του ή για τα άτακτα οικονομικά του οίκου του.
Μετά, το αγωνιστικό κομμάτι. Με την εξαίρεση του Μπουφόν, να δεχθεί κανείς και του Πίρλο, σε καμία (άλλη) θέση δεν έχουν τους κάλλιστους. Μπορείς εύκολα να βρεις και να δείξεις, εδώ κι εκεί, αμυντικούς στύλους πιο ποιοτικούς απ’ τον Μπονούτσι. Πλάγιους, σε υψηλότερο επίπεδο απ’ τον Λίχτσταϊνερ. Σέντερ-φορ, ανώτερης κλάσης απ’ τον Κουαλιαρέλα ή τον Μάτρι. Το δύσκολο είναι να βρεις και να δείξεις τέτοια οργάνωση παιγνιδιού, ετούτη τη σιδερένια γροθιά, ώστε οι έντεκα, ενώ δεν είναι ένας προς ένα οι τοπ, να είναι οι τοπ στο να παίζουν και οι έντεκα μαζί. Γι’αυτό, στην κακή μέρα τους τουλάχιστον δεν θα χάσουν. Στην καλή, αργά ή γρήγορα θα γονατίσουν τον απέναντι. Εξ ου και οι τόσες πολλές, ιδίως πέρυσι, ισοπαλίες. Αλλά και το αήττητο σερί, 47 ματς κιόλας.
Οργάνωση, και αλληλεγγύη. Η οποία αλληλεγγύη, ως πνεύμα, επιβάλλεται από πάνω προς τα κάτω της ιεραρχίας. Ο Αλέσιο και ο Κόντε, το νούμερο-δύο και το νούμερο-ένα στον πάγκο, πήγαν εξορία για πράγματα που έχουν να κάνουν με το προ Γιούβε παρελθόν τους. Η εξορία του Αλέσιο μόλις τελείωσε, του Κόντε είναι άλλες επτά εβδομάδες, όμως το κλαμπ δεν τους πούλησε, ανέθεσε τη δουλειά στο νούμερο-τρία προσωρινά, τον Καρέρα. Τους στήριξε. Είναι οι άνθρωποί τους. Οι απολύτως δικοί τους άνθρωποι. Και έτσι τους συμπεριφέρθηκαν.
Στη Γιουβέντους «μου κάνει με τρέλα», επίσης, η ιταλικότητά της. Δεν είναι ξενοφοβία, ότι στην ενδεκάδα ξεκινούν μίνιμουμ επτά, πολλές φορές και οκτώ, Ιταλοί. Είναι νοοτροπία. Η νοοτροπία της κοινής λογικής. Το βάρος της απόδειξης, ποιος αξίζει να παίζει, δεν το φέρει ο Ιταλός. Το φέρει ο ξένος. Επί ισαξίων, είναι απλό, θα παίξει ο Ιταλός. Ο ξένος, εάν δεν είναι καταφανέστατα πιο άξιος, θα περιμένει στον πάγκο ή θα φύγει για αλλού. Αυτοί οι κανόνες ισχύουν στην casa Juve. Σ’ όποιον αρέσουν.
Εκανα το Σάββατο, Γιουβέντους-Νάπολι. Πέρα απ’ το να το χορτάσω, και να γυρίσω σπίτι πλήρης, υποψιάζομαι πως είδα, έστω σε ολιγόλεπτη συμμετοχή αλλ’ όχι για πρώτη φορά, τον ένα ξένο που σε βάθος χρόνου «θα κάνει μεγάλο ταξίδι» που λένε κι οι χαρτορίχτρες. Ο Γάλλος Πολ Πογκμπά, της τάξης του ’93. Προς το παρόν η προσθήκη του διευκολύνει το να παίρνει, σιγά-σιγά, μερικά ρεπό ο Πίρλο. Για αύριο-μεθαύριο, εκείνο που (προ)βλέπω είναι ένας αντίστοιχος «Βιεϊρά της Αρσεναλ».
Οι Ιταλοί, στο ποδόσφαιρό τους, έχουν προβλήματα σαν τα δικά μας. Σε διαφθορά, σε βία, σε υποδομές. Επειδή είναι μεγαλύτερη χώρα δε, τα αντιμετωπίζουν στον πολλαπλάσιο βαθμό. Αλλά πάλι, Γιουβέντους-Νάπολι, στο Τορίνο ταξίδεψαν δύο χιλιάδες Ναπολιτάνοι. Όπως θα πάνε γιουβεντίνοι στον δεύτερο γύρο, στο Σαν Πάολο. Όπως πηγαίνουν Μιλανέζοι στη Ρώμη, και το αντίστροφο. Είναι τόσο αυτονόητο, ότι ένα ματς είναι υπόθεση για να τη βλέπουν και οι μεν και οι δε, που δεν μπαίνει καν σε συζήτηση. Πουθενά. Εδώ, απαγορεύεται να πηγαίνουν Καλαματιανοί στον Πύργο…

Δεν υπάρχουν σχόλια: