JUVE-NTINOS.-

-

Juve-ntinos!!! made in Greece.

Juventinos είναι κάθε ένας από εμάς που αγαπάει την ιστορία αυτής της τεράστιας ομάδας.

Juventinos σημαίνει παθολογική αγάπη για τα Bianconero χρώματα της μεγαλύτερης ομάδας στον κόσμο.

Juventinos είναι αυτός που αγάπησε την ομάδα στα δύσκολα χρόνια που έμεινε μακριά από τίτλους.

Juve-ntinos είμαι και γουστάρω τρελά για όλα όσα μου έχεις προσφέρει, Vecchia Signora.!!!

Juve-ntinos είμαι γιατί και οι Έλληνες Tifosi Bianconeri έχουν δικαίωμα να ξέρουν τα πάντα για την Μεγάλη Κυρία.!!!

Για επικοινωνία στείλτε E-mail : juve-ntinos@mail.com

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Στα χνάρια των πολυνικών ο Κόντε.


Ένας μετά τον άλλο δύο πρώην προπονητές της Γιουβέντους,οι οποίοι διέγραψαν πορεία με κατάκτηση πολλών τίτλων μαζί της, μοιάζουν με τις δηλώσεις τους να κάνουν… προ-εγγραφή στο «κλαμπ» τους τον διάδοχό τους Αντόνιο Κόντε. Πριν από λίγες ημέρες ο Μαρτσέλο Λίπι τοποθετήθηκε πως «ο Αντόνιο δε θα φύγει παρά μόνο αφού πρώτα κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ» και σήμερα ο Τζιοβάνι Τραπατόνι αποκαλύπτει πως στο πρόσωπο του 44χρονου τεχνικού βλέπει τον εαυτό του.
Ο «Τραπ», ο οποίος στις 5 Νοεμβρίου του 1991 υποδέχτηκε τον Κόντε (αγωνιζόταν στη Λέτσε και ήταν από καιρό στο στόχαστρο των Τορινέζων) τόνισε πως «ο Αντόνιο ετοιμάζει τα παιχνίδια όπως έκανα εγώ. Η δική του Γιούβε μοιάζει με τη δική μου και αν δεν τον προσβάλλω φαίνεται να βαδίζει στα χνάρια μου».

Στα χνάρια των πολυνικών

Η αλήθεια είναι πως από τη μεριά του ο Κόντε… καθρεφτίζει σε αμφότερους το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του στην «Κυρία». Οι Λίπι και Τραπατόνι είναι για εκείνον αναπόφευκτα τα πρόσωπα σύγκρισης τόσο για την τεράστια συγκομιδή τους, όσο και γιατί αμφότεροι τον είχαν ποδοσφαιριστή τους. Με επικείμενη την ανανέωση στο συμβόλαιό του ως το 2017 ο τεχνικός των Τορινέζων βάζει πλώρη για 6 σερί σεζόν στους «μπιανκονέρι» και θα τοποθετηθεί τρίτος στη λίστα με τους μακροβιότερους προπονητές της Γιούβε.
Λίστα στην οποία πρώτος είναι ο «Τραπ» με 13 σεζόν σε δύο … δόσεις (1976-86 και 1991-94, με 14 τίτλους και 6 πρωταθλήματα) και δεύτερος ο Λίπι με 8 σεζόν (1994-99 και 2001-04 με 13 τίτλους και 5 πρωταθλήματα). Για πέντε χρόνια τώρα κάθισαν στο τιμόνι των Γιουβεντίνων οι ΚαρκάνοΡοζέταΕριμπέρτο Ερέρα και Παρόλα και για τέσσερα ο Βιτσπάλεκ.

Η Γιούβε του Κόντε

Με τον «Τραπ» τώρα ο Κόντε μοιράζεται την ίδια αποφασιστικότητα, επιθετικότητα, τον ενθουσιώδη χαρακτήρα, την πείνα για νίκη και με τον Λίπι την ικανότητα να διαχειρίζεται το σύνολο και να μπαίνει στο κεφάλι των ποδοσφαιριστών του. Το πρώτο πρωτάθλημα του Λίπι και αυτό του Κόντε ήταν έργα τέχνης γιατί αμφότεροι οδήγησαν τους παίκτες τους σε εμφανίσεις ανώτερες των δυνατοτήτων τους, ανώτερες από αντιπάλους ποιοτικά καλύτερους. Στην τακτική προετοιμασία τώρα ο 44χρονος τείνει να τους ξεπεράσει.
Οι παίκτες κατεβαίνουν στο γήπεδο γνωρίζοντας τι θα συμβεί. Δύσκολα αιφνιδιάζει κάποιος αντίπαλος κόουτς τον Κόντε. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι οι ομάδες του ‘70 και του ‘80 ήταν συνδεδεμένες με το σύνολο «Ital-Juve» ή με ένα όνομα «η Γιούβε του Πλατινί» και μετά το ‘90 η Γιούβε του Βιάλι και του Ντελ Πιέρο. Αυτή αντίθετα είναι η Γιούβε του Κόντε, στον οποίο όπως και στους δύο μαέστρους του ενδιαφέρει πρωτίστως να κερδίζει γιατί «όποιος κερδίζει γράφει ιστορία και οι άλλοι τον ακολουθούν». Για να πλησιάσει πάντως τα επιτεύγματά τους θα πρέπει να ξαναφέρει τη Γιουβέντους στην ευρωπαϊκή ελίτ. Ο «Τραπ» κατέκτησε το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ στη πρώτη του σεζόν και ο Λίπι το Τσάμπιονς Λιγκ στη δεύτερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: