JUVE-NTINOS.-

-

Juve-ntinos!!! made in Greece.

Juventinos είναι κάθε ένας από εμάς που αγαπάει την ιστορία αυτής της τεράστιας ομάδας.

Juventinos σημαίνει παθολογική αγάπη για τα Bianconero χρώματα της μεγαλύτερης ομάδας στον κόσμο.

Juventinos είναι αυτός που αγάπησε την ομάδα στα δύσκολα χρόνια που έμεινε μακριά από τίτλους.

Juve-ntinos είμαι και γουστάρω τρελά για όλα όσα μου έχεις προσφέρει, Vecchia Signora.!!!

Juve-ntinos είμαι γιατί και οι Έλληνες Tifosi Bianconeri έχουν δικαίωμα να ξέρουν τα πάντα για την Μεγάλη Κυρία.!!!

Για επικοινωνία στείλτε E-mail : juve-ntinos@mail.com

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Ο Μάρτιος πολύ πιθανόν να κρίνει το scudetto.

Ο Μάρτιος έρχεται και ο Παναγιώτης Παλλαντζάς γράφει στο gazzetta.gr για τον μήνα που θα κρίνει κατα πολύ πού θα πάει το φετινο scudetto.



Οτι το φετινό πρωτάθλημα στην Ιταλία θα ήταν περίεργο φάνηκε από τις πρώτες δέκα αγωνιστικές καθώς η Ρόμα έκανε ξεκίνημα που δεν είχε ξαναγίνει στα χρονικά. Σε αυτό το 10x10 η Γιουβέντους απάντησε με 12x12 και τώρα οι δυο τους ετοιμάζονται να μπουν στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν, γνωρίζοντας ότι ως τώρα έχουν κάνει τρελές κούρσες.
Η Ρόμα έχει δώσει 24 αγώνες (χρωστάει αυτόν με την Πάρμα) και έχει μαζέψει 57 βαθμούς. Για να γίνει πιο κατανοητό για τι επίδοση μιλάμε, αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι πέρυσι το σούπερ φαβορί Γιουβέντους είχε, μετά από 24 αγώνες, 55. Οι «τζιαλορόσι» του Ρούντι Γκαρσία τρέχουν αυτή την στιγμή με τέτοιο ρυθμό ώστε οποιαδήποτε από τις προηγούμενες τρεις σεζόν θα ήταν στην πρώτη θέση. Δεν είναι, επειδή έχει τρελό ρυθμό και η Γιουβέντους και όσο περίεργο είναι για τους Ρωμαίους να έχουν 57 βαθμούς σε 24 ματς και να μην είναι πρώτοι, άλλο τόσο είναι για τους Τορινέζους να έχουν πάρει 66 βαθμούς από τους 75 διαθέσιμους και να μην έχουν καθαρίσει την υπόθεση τίτλος.
Αυτή η υπόθεση, πάντως, θα ξεκαθαρίσει σε μεγάλο βαθμό μέσα στον Μάρτιο αφού το δίμηνο Ιανουάριος-Φεβρουάριος, το οποίο αναμενόταν δύσκολο για τη Γιούβε, δεν βοήθησε και πολύ. Περίεργο κι αυτό, αν δούμε τι κάνουν οι ομάδες του Αντόνιο Κόντε παραδοσιακά σε αυτούς τους δύο μήνες, όπως το παρουσίασε το tuttojuve.com.
Η Μπάρι, την σεζόν 2008-09, είχε μέσο όρο μόλις 1,4 βαθμούς σε κάθε ματς τον Φεβρουάριο ενώ η Σιένα, το 2010-11, πήγε ακόμη χειρότερα με 1,25 πόντους κατά μ.ο. για το αντίστοιχο διάστημα. Αν πάμε στις προηγούμενες δύο σεζόν της Γιουβέντους, το 2011-12 οι Μπιανκονέρι είχαν 2,5 βαθμούς κατά μ.ο. τον Ιανουάριο και έπεσαν στο 1,5 τον Φεβρουάριο. Οσο για πέρυσι, 2012-13, είχαν μ.ο. 1,25 βαθμούς τον Γενάρη και το πάλεψαν με 2.25 τον Φεβρουάριο.
Φέτος τα πράγματα πήγαν καλύτερα πάντως. Είτε γιατί η Γιουβέντους έμαθε πλέον να νικάει ακόμη κι αν δεν παίζει στο μάξιμουμ (Κάλιαρι, Σαμπντόρια, Ιντερ), είτε επειδή έχει τον απαραίτητο χαρακτήρα (Χ στην Λάτσιο με 10 παίκτες από νωρίς και πίσω στο σκορ) είτε επειδή ο Ελ Καντουρί έπεσε ακριβώς όπως έπρεπε για να μην δώσει πέναλτι ο Ριτσόλι (Τορίνο). Οι βαθμοί ήρθαν αλλά η Μεγάλη Κυρία είναι φανερό ότι ζορίζεται και ειδικά τον Φεβρουάριο.   
«Από την στιγμή που αποκλειστήκαμε στο κύπελλο εκμεταλλευτήκαμε το ένα ματς την εβδομάδα, μέχρι να αρχίσει το Europa League, για να κάνουμε μίνι-προετοιμασία. Τα πόδια είναι βαριά τώρα αλλά έτσι ήταν και την προηγούμενη διετία και είδαμε πώς τελείωσε η σεζόν», είπε ο Μαρκίζιο στην Tuttosport. Η Γιουβέντους, όντως, είναι πολύ δυσκίνητη και αυτό φάνηκε με Τράμπζονσπορ και ειδικά με Τορίνο καθώς από το 75' παρέδωσε πνεύμα. Αν κρίνουμε από τα προηγούμενα χρόνια, οι Μπιανκονέρι μπορούν να αισιοδοξούν, ρίχνοντας πάλι μια ματιά στους αριθμούς των ομάδων του Κόντε όταν μπαίνει η άνοιξη.
Η Μπάρι, το 2009, ανέβηκε τον Μάρτιο στους 2,6 βαθμούς κατά μέσο όρο, η Σιένα το 2011 ανέβηκε στους 2,2, η Γιουβέντους το 2012 πετούσε στο δίμηνο Απρίλιος-Μάιος ενώ πέρυσι πήγε στους 2,5 βαθμούς τον Μάρτιο και στους 3 τον Απρίλιο καθαρίζοντας άνετα.
Κάθε χρονιά, όμως, είναι διαφορετική. Το 2012 οι Μπιανκονέρι είχαν ένα ματς την εβδομάδα, πέρυσι είχαν το Champions League, φέτος έχουν το Europa League και αυτό είναι σοβαρό πρόβλημα για μια ομάδα που είναι υποχρεωμένη να πάει μέχρι τέλους στη διοργάνωση. Αρκεί να σκεφτεί κάποιος ότι βράδυ Πέμπτης η Γιούβε θα παίξει στην Τουρκία, θα είναι στο Τορίνο το πρωί της Παρασκευής για ρεπό και θα έχει μόνο μια προπόνηση, το Σάββατο, για να πάει την Κυριακή στο «Σαν Σίρο». Οχι και ό,τι καλύτερο...
Ολα αυτά έχουν ως συνέπεια στο Τορίνο να μην είναι όσο ήρεμοι θα ήθελαν και η αιτία είναι η Ρόμα, για την οποία ο Κόντε ήταν σαφής. «Πέρυσι ήμουν πιο χαλαρός σε σχέση με φέτος για να είμαι ειλικρινής. Η φετινή Ρόμα είναι πιο επικίνδυνη από την περσινή Νάπολι καθώς κάνει τρομερή σεζόν, παίζει ωραίο ποδόσφαιρο και έχει ενθουσιασμό. Μου θυμίζει τη Γιουβέντους του 2011-12».  
Εκείνη τη σεζόν οι Μπιανκονέρι πήραν το πρωτάθλημα κόντρα στην παράδοση του Μαρτίου. Αυτή λέει ότι από το 2000 κι έπειτα όποια ομάδα κλείνει τον μήνα ως πρωτοπόρος, ράβει scudetto. Εξαίρεση το 2002 με την αυτοκτονία της Ιντερ στις 5 Μαΐου και το 2012, όταν η Μίλαν μπήκε στον Απρίλιο με +2 αλλά το έχασε.
Επειδή οι εξαιρέσεις απλά επιβεβαιώνουν τους κανόνες, στα τέλη Μαρτίου θα ξέρουμε ουσιαστικά πού θα καταλήξει το scudetto. Ο μήνας, άλλωστε, μπαίνει... όπως πρέπει. Ρόμα-Ιντερ το Σάββατο, Μίλαν-Γιουβέντους την Κυριακή και την επόμενη εβδομάδα Γιουβέντους-Φιορεντίνα και Νάπολι-Ρόμα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: