JUVE-NTINOS.-

-

Juve-ntinos!!! made in Greece.

Juventinos είναι κάθε ένας από εμάς που αγαπάει την ιστορία αυτής της τεράστιας ομάδας.

Juventinos σημαίνει παθολογική αγάπη για τα Bianconero χρώματα της μεγαλύτερης ομάδας στον κόσμο.

Juventinos είναι αυτός που αγάπησε την ομάδα στα δύσκολα χρόνια που έμεινε μακριά από τίτλους.

Juve-ntinos είμαι και γουστάρω τρελά για όλα όσα μου έχεις προσφέρει, Vecchia Signora.!!!

Juve-ntinos είμαι γιατί και οι Έλληνες Tifosi Bianconeri έχουν δικαίωμα να ξέρουν τα πάντα για την Μεγάλη Κυρία.!!!

Για επικοινωνία στείλτε E-mail : juve-ntinos@mail.com

Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Τορίνο-Γιουβέντους 2-1, παράταση στη στέψη.

Η Γιουβέντους έχασε την ευκαιρία να πάρει από σήμερα το Σκουντέτο ( καθώς έχασε η Ρόμα από την Ίντερ 2-1 χθες και η Λάτσιο σήμερα δεν κατάφερε να νικήσει την Κιέβο έμειναν στο 1-1), αν και άνοιξε το σκορ στο 35' με υπέροχο φάουλ του Πίρλο δεν κατάφερε να πάρει κάτι από το ντέρμπι καθώς η Τορίνο ισοφάρισε πριν τη λήξη του ημιχρόνου στο 45' με τον Νταρμιαν και με την έναρξη του δευτέρου στο 57' ο Κουαλιαρέλα έγραψε το 2-1 και χάρισε τη νίκη στην Τορίνο μετά από 20 ολόκληρα χρόνια! 


Από το 1995 το ντέρμπι του Τορίνο είχε γίνει το πιο προβλέψιμο της Ευρώπης αφού η Γιούβε δεν έχανε ποτέ... Οι παραδόσεις, όμως, υπάρχουν για να σπάνε και εξαίρεση δεν αποτέλεσε ούτε αυτή. Στη Γκρανάτα το ένιωθαν -και το έλεγαν τις τελευταίες μέρες- ότι είχε έρθει η ώρα τους και δικαιώθηκαν, κάνοντας μάλιστα ανατροπή και έχοντας για λυτρωτή τον -πρώην Γιουβεντίνο- Κουαλιαρέλα! Οι Μπιανκονέρι, για τους οποίους ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι έκανε όπως ήταν λογικό αλλαγές, προηγήθηκαν με τον Πίρλο, η Τορίνο ισοφάρισε με τον Νταρμιάν και πήρε τη νίκη με τον «Κουάλια» αλλά και με σύμμαχο την τύχη... Τρία δοκάρια είχε η Γιουβέντους, η οποία θέλει 4 βαθμούς στα έξι ματς που απομένουν για να κατακτήσει και μαθηματικά το scudetto ενώ η Γκρανάτα εξακολουθεί να ελπίζει σε έξοδο στην Ευρώπη!

Η πρώτη καλή φάση ήταν για τους Μπιανκονέρι, στο 12', με τον Πίρλο να βρίσκει πολύ ωραία τον Μάτρι αλλά αυτός δεν εκτέλεσε καλά από κοντά και ενώ είχε κοντρολάρει σωστά την μπάλα με το στήθος. Λίγα λεπτά μετά, στο 17', ο Γκλικ πρόλαβε να κάνει την προβολή προ του Μάτρι μετά το γύρισμα του Περέιρα και στο 20' η Γιουβέντους φώναξε για πέναλτι στο χέρι του Μορέτι σε προσπάθεια του Αργεντίνου. Το ματς είχε πολύ καλό ρυθμό και είχε και μια παθιασμένη αλλά και... αγχωμένη Τορίνο, με αποτέλεσμα οι Μπιανκονέρι να μην κινδυνεύουν ιδιαίτερα και να βρίσκουν καλές προϋποθέσεις για να φτάσουν στο γκολ. Σε αυτό, τελικά, έφτασαν στο 35', όταν ο Πίρλο με υπέροχη εκτέλεση φάουλ άφησε άγαλμα τον Παντέλι για το 0-1! Ολα έδειχναν ότι οι φιλοξενούμενοι θα πήγαιναν με προβάδισμα στα αποδυτήρια αλλά στο 45' η άμυνα... άνοιξε δρόμο στον Νταρμιάν -που αρχικά έκανε κακό κοντρόλ- και αυτός είπε «grazie» και με πλασέ από κοντά έκανε το 1-1!

Νωρίς στην επανάληψη πάντως θα μπορούσε να γίνει το 1-2 αλλά η μπάλα κατέληξε στο κάθετο δοκάρι από νέα εκτέλεση φάουλ του Πίρλο. Η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω και... πάνω-κάτω πήγε και το αποτέλεσμα τελικά αφού στο 57' ο Νταρμιάν γύρισε από αριστερά και ο Κουαλιαρέλα από κοντά έγραψε το 2-1 και συνέχισε την παράδοση που τον θέλει να μην πανηγυρίζει κόντρα στις πρώην ομάδες του! Ο Αλέγκρι έριξε στο ματς τον Τέβες στο 65', η Γιουβέντους άρχισε να μεταφέρει το ματς προς την περιοχή της Γκρανάτα και στο 70' η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ από την κεφαλιά του Βιδάλ. Η Τόρο είχε μια-δυο καλές αντεπιθέσεις για το τρίτο γκολ αλλά οι παίκτες της έκαναν λάθη στην τελική πάσα και στο 76' η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και έφυγε έξω από την κεφαλιά του Μάτρι, με τους Μπιανκονέρι να πιέζουν για την ισοφάριση.

Αυτή την άγγιξαν και στο 81', όταν ο Μάτρι έκανε σέντρα-σουτ και η μπάλα κατέληξε ξανά στο κάθετο δοκάρι, με τον Παντέλι στην επαναφορά να μπλοκάρει στο κοντινό σουτ του Βιδάλ! Δύο λεπτά μετά, στο 83', ο πορτιέρε της Τορίνο έκανε μεγάλη επέμβαση σε κοντινή δυνατή κεφαλιά του Στουράρο και κράτησε το 2-1, με την Γκρανάτα να πανηγυρίζει για πρώτη φορά από τον Απρίλιο του 1995!


TORINO-JUVENTUS 2-1

RETI: Pirlo 35', Darmian 45', Quagliarella 57'

TORINO
Padelli; Maksimovic, Glik, Moretti; B. Peres, Benassi (27' st Vives), Gazzi, El Kaddouri, Darmian (37' st Molinaro); Quagliarella, M. Lopez (16' st Martinez)
A disposizione
: Ichazo, Castellazzi, Gaston Silva, Jansson, Bovo, Basha, Farnerud, Gonzalez, Amauri.
Allenatore: Ventura

JUVENTUS
Buffon; Lichtsteiner, Bonucci, Ogbonna, Padoin (41' st Llorente); Vidal, Pirlo, Sturaro; Pereyra (33' st Pepe); Matri, Morata (20' st Tevez)
A disposizione:
 Storari, Rubinho, Barzagli, Chiellini, De Ceglie, Marrone, Coman.
Allenatore: Allegri

ARBITRO: Tagliavento
ASSISTENTI: Di Liberatore, Stefani
QUARTO UFFICIALE
: Petrella
ARBITRI D'AREA
: Banti, Gervasoni

AMMONITI: 15' st Gazzi, 25' st Moretti, 32' st Bonucci, 43' st Vives


Δεν υπάρχουν σχόλια: