JUVE-NTINOS.-

-

Juve-ntinos!!! made in Greece.

Juventinos είναι κάθε ένας από εμάς που αγαπάει την ιστορία αυτής της τεράστιας ομάδας.

Juventinos σημαίνει παθολογική αγάπη για τα Bianconero χρώματα της μεγαλύτερης ομάδας στον κόσμο.

Juventinos είναι αυτός που αγάπησε την ομάδα στα δύσκολα χρόνια που έμεινε μακριά από τίτλους.

Juve-ntinos είμαι και γουστάρω τρελά για όλα όσα μου έχεις προσφέρει, Vecchia Signora.!!!

Juve-ntinos είμαι γιατί και οι Έλληνες Tifosi Bianconeri έχουν δικαίωμα να ξέρουν τα πάντα για την Μεγάλη Κυρία.!!!

Για επικοινωνία στείλτε E-mail : juve-ntinos@mail.com

Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Μπλεξίματα για την Ιταλία μετά την ήττα από την Κόστα Ρίκα.




Την πάτησε η Ιταλία που ηττήθηκε 1-0 από την Κόστα Ρίκα και πλέον έμπλεξε σε μεγάλη περιπέτεια. ΛΗ «σκουάντρα ατζούρα» δεν είχε καμία σχέση με την ομάδα της πρεμιέρας και δίκαια οι ποδοσφαιριστές του Πραντέλι έφυγαν με κατεβασμένο το κεφάλι.

Με το πρώτο μισάωρο να περνάει δίχως κάποια σημαντική φάση, το θέαμα που πρόσφεραν οι δύο ομάδες ήταν κάτω του μετρίου με την Ιταλία να δείχνει πως δεν μπήκε ποτέ μέσα στο γήπεδο!

Η πρώτη ουσιαστική επίσκεψη των «ατζούρι» στα καρέ του Νάβας ήταν στο 31’ όταν ο Πίρλο έβγαλε τον Μπαλοτέλι σε πλεονεκτική θέση αλλά ο επιθετικός των Ιταλών δεν τελείωσε τη φάση όπως έπρεπε.

Η απάντηση της Κόστα Ρίκα ήρθε πέντε λεπτά αργότερα. Δυνατό σουτ του Μπολάνος, ο Μπουφόν έπεσε στην αριστερή του γωνία και έδιωξε με γροθιές.

Από κει και πέρα, μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, η Κόστα Ρίκα ανέλαβε πρωτοβουλίες.

Πρώτα η κεφαλιά του Ρουίς πέρασε πάνα από το οριζόντιο δοκάρι, στο 42ο λεπτό. Αμέσως μετά, η κούρσα του Κάμπελ σταμάτησε με μαρκάρισμα του Κιελίνι μέσα στην μικρή περιοχή.Το πέναλτι δεν καταλογίστηκε. Στο 44’, η κεφαλιά του Ρουίς, αφού πρώτα χτύπησε στο δοκάρι, κατέληξε στα δίχτυα,γράφοντας το 0-1.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Πραντέλι να βγάζει τον Τιάγκο Μότα και να ρίχνει στη μάχη τον Κασάνο

Δύο… υποψίες ευκαιρίας των «ατζούρι» έδειξαν πως υπάρχει θέληση αλλά όχι σχέδιο. Αρχικά στο 50’ ο Κασάνο δεν πρόλαβε να τελειώσει τη φάση και στο 53’ το φάουλ του Πίρλο το απέκρουσε ο Νάβας με γροθιές.

Οι «ατζούρι» είχαν ελαφρά κατοχή της μπάλας (52%-48%) αλλά έδειχναν πελαγωμένοι. Ελεύθεροι χώροι δεν υπήρχαν και οι προσωπικές ενέργειες έλειπαν.

 Ο Ιταλός προπονητής προχώρησε και σε δεύτερη αλλαγή, έξω ο Καντρέβα-μέσα ο Ινσίνιε, χωρίς όμως να αλλάξει η εικόνα του αγώνα.Η Κόστα Ρίκα έδινε χώρους και έβγαινε στην αντεπίθεση, οι «ατζούρι» δεν είχαν λύσεις στους 11 του Χόρχε Λουίς Πίντο.

Από ’κει και πέρα, ακολούθησε ένα άναρχο παιχνίδι χωρίς ρυθμό και χωρίς φάσεις. Ο Τσέρτσι μπήκε στον αγώνα, πήρε τη θέση του Μαρκίσιο, αλλά η Ιταλία δεν έκανε κάτι διαφορετικό απ’ ό,τι συνέβαινε στα προηγούμενα 70 λεπτά. Κάποιες επισκέψεις στην εστία του Νάβας, κάποια κόρνερ αλλά ουσιαστικά οιΚοσταρικανοί κρατούσαν πολύ εύκολα το προβάδισμα στο σκορ.

Από την Ιταλία δεν υπάρχει κάποιος που να ξεχώρισε και τελικά η Κόστα Ρίκα θριάμβευσε, και εύκολα μάλιστα, για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα. Μετά τη νίκη τους στην πρεμιέρα επί της Ουρουγουάης (των δύο Παγκοσμίων Κυπέλλων), «καθάρισαν» και την Ιταλία (των τεσσάρων τροπαίων) και πέρασαν στους «16» του Μουντιάλ.

Οι «ατζούρι» καλούνται να ανασυνταχθούν για τον τελευταίο αγώνα του ομίλου με την Ουρουγουάη που μόνο διαδικαστικός δεν είναι καθώς μπορούν να συμβούν τα πάντα.

 Μέχρι και να επιστρέψει στην Ιταλία, κάτι που συνέβη στην Αγγλία που με το 1-0 της Κόστα Ρίκα, τα «λιοντάρια» επιστρέφουν στο Νησί μετά το τέλος των παιχνιδιών του ομίλου.

Ιταλία: Μπουφόν, Νταρμιάν, Μπαρτσάλι, Κιελίνι, Αμπάτε, Ντε Ρόσι, Καντρέβα (51’ Ινσίνιε), Τιάγκο Μότα (45’ Κασάνο), Πίρλο, Μαρκίσιο (70’ Τσέρτσι), Μπαλοτέλι
Κόστα Ρίκα: Νάβας, Γκονζάλες, Ουμάνα, Μπόρχες, Ντουάρτε, Μπολάνος, Κάμπελ (74’ Ουρένα), Ρουίς (81’ Μπρένες), Ντίας, Γκαμπόα, Τεχέδα (68’ Κουμπέρο).

Δεν υπάρχουν σχόλια: