JUVE-NTINOS.-

-

Juve-ntinos!!! made in Greece.

Juventinos είναι κάθε ένας από εμάς που αγαπάει την ιστορία αυτής της τεράστιας ομάδας.

Juventinos σημαίνει παθολογική αγάπη για τα Bianconero χρώματα της μεγαλύτερης ομάδας στον κόσμο.

Juventinos είναι αυτός που αγάπησε την ομάδα στα δύσκολα χρόνια που έμεινε μακριά από τίτλους.

Juve-ntinos είμαι και γουστάρω τρελά για όλα όσα μου έχεις προσφέρει, Vecchia Signora.!!!

Juve-ntinos είμαι γιατί και οι Έλληνες Tifosi Bianconeri έχουν δικαίωμα να ξέρουν τα πάντα για την Μεγάλη Κυρία.!!!

Για επικοινωνία στείλτε E-mail : juve-ntinos@mail.com

Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Αυτός είναι ο λόγος που η Γιούβε δεν έκανε τελικά μεταγραφή επιθετικού.


Ο λόγος έχει όνομα και λέγεται Κίνγκσλεϊ Κομάν.


Αν είναι ο νέος Πογκμπά και αν θα συνεχίσει την παράδοση των Γάλλων στη Γιουβέντους, θα το δούμε εν καιρώ. 

Προς το παρόν ο Κίνγκσλεϊ Κομάν απολαμβάνει την αποθέωση για το ντεμπούτο του.

Γεννήθηκε στις 13 Ιουνίου 1996, δηλαδή 22 μέρες μετά την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ από την Γιουβέντους και η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε να έχει την ευκαιρία να καθιερωθεί με την δική της φανέλα.

Στις ακαδημίες της Παρί Σεν Ζερμέν από την ηλικία των 8 ετών, ο Κομάν ξεχώριζε από τότε σε σχέση με τα παιδάκια της γενιάς του.Εκπληκτικά γρήγορος και άνετος με την μπάλα στα πόδια, στο Παρίσι είχαν καταλάβει από νωρίς ότι έχουν κάτι πολύ καλό στα χέρια τους και γρήγορα το ταλέντο του έγινε γνωστό σε όλη την χώρα.

Απόδειξη για αυτό, το γεγονός ότι ο Κομάν πέρασε από όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της Γαλλίας, περιμένοντας την στιγμή που θα έκανε το ντεμπούτο του με την Παρί Σεν Ζερμέν.

Αυτή η στιγμή  τελικά, ήρθε στις 17 Φεβρουαρίου 2013,στον αγώνα με αντίπαλο την Σοσό. Δεν έπαιξε πολύ, μπήκε ως αλλαγή στη θέση του Μάρκο Βεράτι στο 87’, αλλά η συμμετοχή και μόνο ήταν αρκετή για να γράψει ιστορία αφού έγινε ο νεότερος παίκτης στην ιστορία της Παρί που αγωνίστηκε με την πρώτη ομάδα. Ηταν μόλις 16 ετών, 8 μηνών και 4 ημερών και στο τέλος της σεζόν, με την Παρί να έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα, η γαλλική Λίγκα βράβευσε τον Κομάν για το ρεκόρ του.

Νίκησε τους Άγγλους
Γάλλοι δημοσιογράφοι έχουν γράψει για τον Κομάν ότι έχει τρομερή αυτοπεποίθηση και ίσως γι’ αυτό δεν έκατσε να περιμένει το πλήρωμα του χρόνου αλλά αποφάσισε να επιταχύνει τις εξελίξεις.

Με την Παρί να έχει την λογική των ακριβών μεταγραφών, ο πιτσιρικάς κατάλαβε ότι η δική του ώρα μπορεί και να αργούσε και έτσι, με δεδομένο ότι φέτος το καλοκαίρι έμενε ελεύθερος, αποφάσισε να κάνει το μεγάλο βήμα και να περιμένει τις προτάσεις εκτός Γαλλίας.

Η πρώτη χώρα που κινητοποιήθηκε ήταν η Αγγλία, με τις ΑρσεναλΤότεναμ και Νιούκασλ να έρχονται σε επαφή με τον μάνατζερ του. Το ενδιαφέρον του Αρσέν Βενγκέρ ήταν, ουσιαστικά, ακόμη μία απόδειξη του ταλέντου που έχει ο Κομάν, ο οποίος όμως δεν συγκινήθηκε από το αγγλικό ενδιαφέρον. Αντιθέτως, όταν ο Φάμπιο Παράτιτσι, αθλητικός διευθυντής της Γιουβέντους και δεξί χέρι του Μπέπε Μαρότα, έκανε την κίνηση του, ο 18χρονος Γάλλος δε το σκέφτηκε πολύ πριν πει το «ναι».

Την παράδοση που έχουν οι «μπιανκονέρι» με τους Γάλλους μπορεί και να μην την ξέρει αλλά τον Πολ Πογκμπά τον ξέρει πολύ καλά και σύμφωνα με τους Γάλλους αυτό έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να γίνει η μεταγραφή. Βλέποντας την Γιουβέντους να εμπιστεύεται από νωρίς τον Πογκμπά και να τον κάνει βασικό από την δεύτερη σεζόν του στο Τορίνο, ο Κομάν κατάλαβε ότι η καλύτερη επιλογή για τον ίδιο ήταν οι «μπιανκονέρι». Η συμφωνία του με την πρωταθλήτριαΙταλίας έγινε επίσημη στις αρχές Ιουνίου, με τον νεαρό Γάλλο να υπογράφει πενταετές συμβόλαιο και να τονίζει στις δηλώσεις του ότι είναι η πιο σημαντική απόφαση για την καριέρα του και την ζωή του.

Ο… μικρός αδερφός όλων!
Στη δεύτερη του προπόνηση με τη Γιουβέντους, ο Κομάν σοκάρεται, όπως και όλοι στο Τορίνο, από την απόφαση του Αντόνιο Κόντε να αποχωρήσει. «Κρίμα, ήθελα να δουλέψω μαζί του», έγραψε ο πιτσιρικάς στο twitter, με τα γαλλικά ΜΜΕ να υποστηρίζουν ότι η εξέλιξη αυτή δεν θα τον βοηθήσει καθόλου.
Τελικά δεν φάνηκε να αλλάζει κάτι. Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι αναγνώρισε από την πρώτη στιγμή το ταλέντο του, το είπε και σε συνεντεύξεις του για να δείξει στον μικρό ότι τον υπολογίζει και στο προπονητικό κέντρο της Γιουβέντους όλοι τον έκαναν να αισθανθεί σαν στο σπίτι του από την πρώτη στιγμή.

«Προπονούμαι καθημερινά με πρωταθλητές, με ποδοσφαιριστές παγκόσμιας κλάσης, με ποδοσφαιριστές σύμβολα αλλά όλοι τους μου συμπεριφέρονται σαν να είμαι ο μικρός αδερφός τους» είπε ο ίδιος κατά την παραμονή της Γιουβέντους στην Ινδονησία στο πλαίσιο της τουρνέ που έκανε ενώ οι Ιταλοί λένε ότι οι ΠογκμπάΤέβεςΑσαμόαΒιντάλ και Λιχτστάινερ ήταν αυτοί που πήραν από την πρώτη στιγμή υπό την προστασία τους τον Κομάν.
Γρήγορος, τεχνίτης και πολυθεσίτης

Στο ντεμπούτο του στον πάγκο της Γιουβέντους, ο Αλέγκρι δεν δίστασε να δώσει και στον Κομάν την πρώτη του επίσημη εμφάνιση.Ο 18χρονος Γάλλος αποτέλεσε το επιθετικό δίδυμο με τον Κάρλος Τέβες και η εμφάνιση του είχε ως αποτέλεσμα το ζεστό χειροκρότημα των τιφόζι στο «Μπεντεγκόντι» και την αποθέωση των ιταλικών ΜΜΕ. Η κανονική του θέση είναι αυτή του εξτρέμ, τους οποίους η Γιούβε χρειάζεται όσο τίποτα άλλο.

Με τρομερή ταχύτητα και τεχνική, ο Κομάν είναι μεγάλο πρόβλημα για τον αντίπαλο αν βρει χώρο και πετάξει την μπάλα μπροστά. Στα φιλικά και τις προπονήσεις, όμως, έδειξε ότι μπορεί να διάφορες λύσεις στον Αλέγκρι. Έχοντας τη δυνατότητα να αγωνιστεί σε οποιαδήποτε θέση πίσω από τον επιθετικό, ο Κομάν δίνει την δυνατότητα στον προπονητή να κάνει διάφορες τακτικές δοκιμές.

Η πρώτη εμφάνιση, στην πρεμιέρα του Καμπιονάτο, επιβεβαίωσε ότι υπάρχει πολύ ταλέντο. Είναι θέμα του ίδιου (αν παραμείνει προσγειωμένος) και της Γιουβέντους (αν τον χειριστεί όπως πρέπει), αυτό το ταλέντο να εξελιχθεί. Ακριβώς όπως γίνεται με τον Πογκμπά. Τον λόγο, δηλαδή, για τον οποίο ο Κομάν είναι «μπιανκονέρο»!

Δεν υπάρχουν σχόλια: