JUVE-NTINOS.-

-

Juve-ntinos!!! made in Greece.

Juventinos είναι κάθε ένας από εμάς που αγαπάει την ιστορία αυτής της τεράστιας ομάδας.

Juventinos σημαίνει παθολογική αγάπη για τα Bianconero χρώματα της μεγαλύτερης ομάδας στον κόσμο.

Juventinos είναι αυτός που αγάπησε την ομάδα στα δύσκολα χρόνια που έμεινε μακριά από τίτλους.

Juve-ntinos είμαι και γουστάρω τρελά για όλα όσα μου έχεις προσφέρει, Vecchia Signora.!!!

Juve-ntinos είμαι γιατί και οι Έλληνες Tifosi Bianconeri έχουν δικαίωμα να ξέρουν τα πάντα για την Μεγάλη Κυρία.!!!

Για επικοινωνία στείλτε E-mail : juve-ntinos@mail.com

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

«Ανάψτε ένα Αστέρι», Pietro Anastasi.


Συνεχίζεται στην επίσημη ιστοσελίδα της Γιουβέντους (Juventus.com) το "Accendi una Stella" «Ανάψτε ένα Αστέρι», το Juventus.com προσφέρει στους φίλους της ομάδας ένα αφιέρωμα, από της 9 Ιουνίου και κάθε μέρα σε έναν παίκτη από τους 50 μύθους της Γιουβέντους στους οπαδούς της, τα ονόματα των οποίων θα περιλαμβάνονται στο νέο γήπεδο της Juventus

Ένας ακόμα Striker έχει σειρά σήμερα στο ταξίδι μας μέσα από τους θρύλους. Μετά τους Trezeguet και Charles, σήμερα σειρά έχει ο Pietro Anastasi. Γεννήθηκε στην Κατάνια το 1948, ο Pietro πέρασε μια μακρά περίοδο με τη φανέλα της Γιουβέντους (1968-1976).Ήταν φυσικά δημοφιλής στους οπαδούς της Γιουβέντους, αλλά και παράδειγμα για πολλούς οπαδούς που είχαν μεταφερθεί από το νότο στο Τορίνο.

«Pietruzzu» (το παρατσούκλι του, με προέλευση από τη Σικελίας), έτσι των αποκαλούσαν οι οπαδοί με μεγάλη χαρά μέσα από τη μακρόχρονη παραμονή του στο Τορίνο. Έρχεται στην Γιουβέντους το 1968, έχοντας κερδίσει μόλις το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με την Ιταλία, χάρη σε γκολ του στο τελικό εναντίον της Γιουγκοσλαβίας.

Έχοντας προσελκύσει την προσοχή μετά τις εμφανίσεις του με τη Βαρέζε, ο Pietro επιβεβαίωσε επίσης το εντυπωσιακό ταλέντο του με τα χρώματα της Γιουβέντους, έχοντας τη θέση του στην επίθεση της ομάδας για να κυριαρχήσει σε ένα μεγάλο μέρος της δεκαετίας του 1970. Μετά από τρία χρόνια εγκατάστασης και παραμονής στο Τορίνο, η ομάδα άρχισε να πηγαίνει από επιτυχία σε επιτυχία, γιορτάζοντας νίκες και κερδίζοντας τα πρωταθλήματα του 1972, 1973 και 1975. Το σκοράρισμα Pietro Anastasi, μαζί με το συνεργάτη του Roberto Bettega, αποδείχθηκαν κρίσιμης σημασίας.

Δυστυχώς η περίοδο Pietro Anastasi με τη φανέλα της Γιουβέντους δεν συνέπεσε με την ευρωπαϊκή επιτυχία. Η Γιουβέντους δεν ήταν σε θέση να ξεπεράσει την ατυχία της, χάνοντας στον τελικό του Κυπέλλου Εκθέσεις εναντίον της Λιντς (η τελευταία διοργάνωση πριν γίνει το Κύπελλο UEFA, με τον Anastasi να σημειώνει το τελευταίο γκολ στο τελικό) και χάνει την ευκαιρία το 1972 / 73, στο Κύπελλο πρωταθλητριών εναντίον του Ajax.

Η ομάδα κατάφερε να αναστρέψει την τάση το 1976/77, κερδίζοντας το Κύπελλο UEFA κατά της Μπιλμπάο, αλλά τότε ο «Pietruzzu» είχε ήδη μετακινηθεί στην Ίντερ. Ο επιθετικός της Γιουβέντους τελείωσε την καριέρα του με 130 γκολ σε 303 εμφανίσεις, κρατώντας την ομάδα στην καρδιά του μετά την αποχώρησή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: