JUVE-NTINOS.-

-

Juve-ntinos!!! made in Greece.

Juventinos είναι κάθε ένας από εμάς που αγαπάει την ιστορία αυτής της τεράστιας ομάδας.

Juventinos σημαίνει παθολογική αγάπη για τα Bianconero χρώματα της μεγαλύτερης ομάδας στον κόσμο.

Juventinos είναι αυτός που αγάπησε την ομάδα στα δύσκολα χρόνια που έμεινε μακριά από τίτλους.

Juve-ntinos είμαι και γουστάρω τρελά για όλα όσα μου έχεις προσφέρει, Vecchia Signora.!!!

Juve-ntinos είμαι γιατί και οι Έλληνες Tifosi Bianconeri έχουν δικαίωμα να ξέρουν τα πάντα για την Μεγάλη Κυρία.!!!

Για επικοινωνία στείλτε E-mail : juve-ntinos@mail.com

Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Για αγορά ομάδας στην Πορτογαλία ίσως κινηθεί η Γιούβε.




Στη Γιουβέντους κοιτάζουν πέρα από τα σύνορα.Αλλά αυτή τη φορά ο στόχος δεν είναι ένας νέος παίκτης, αλλά ένας πορτογαλικός σύλλογος.Η ιδέα είναι ακόμα στα σπάργανα, η διοίκηση της Μεγάλης Κυρίας εξετάζει όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα, αλλά αν οι «μπιανκονέρι» αποφασίσουν να περάσουν από τη θεωρία στην πράξη μια εικονική προθεσμία υπάρχει και γίνεται λόγος για το επόμενο καλοκαίρι.

Αυτό επικαλείται σε σημερινό της ρεπορτάζ η Tuttosport, που διερευνά το θέμα με την έκθεση ενός αριθμού επιτακτικών λόγων για τους οποίους, και με τα σημερινά δεδομένα, θα άξιζε η αγορά, διαχείριση και επένδυση σε μια ομάδα από το δυτικό άκρο της Ιβηρικής Χερσονήσου.Η Γιουβέντους θα μπορούσε να ακολουθήσει τα παραδείγματα των Καμπεντέλι (Ολιανένσε) και Σκαφούρο (Μπέιρα-Μαρ) ιδιοκτητών συλλόγων της Β’ εθνικής κατηγορίας.

Οι λόγοι για τη στροφή του ενδιαφέροντος ακριβώς στην Πορτογαλία είναι κυρίως οικονομικοί: το υψηλό χρέος του πορτογαλικού ποδοσφαίρου θα επιτρέψει στον Αντρέα Ανιέλι να αγοράσει το 51% σε εξευτελιστικά χαμηλές τιμές: για παράδειγμα χρειάζονται λίγο λιγότερα από 2 εκατομμύρια ευρώ για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου της Μποαβίστα, η οποία συμπτωματικά έχει τα ίδια χρώματα με την Γιούβε.

Στην Πορτογαλία οι «μπιανκονέρι» θα μπορούσαν να μεταγράψουν όλους τους έξω-κοινοτικούς παίκτες που θέλουν εφ’ όσον περιλαμβάνονται σε ένα ρόστερ των 27 ποδοσφαιριστών με τουλάχιστον 8 από αυτούς να προέρχονται από το φυτώριο της ομάδας. Για την αγορά δε, των δικαιωμάτων τους το κόστος αποσβένεται από τους διαφόρους επενδυτικούς ομίλους που στην Πορτογαλία, στην πράξη, εμπλέκονται σε αυτές τις δραστηριότητες.

Οι μισθοί τώρα (εκτός από τις τρεις μεγάλες ομάδες ΠόρτοΜπενφίκα και Σπόρτινγκ Λισσαβώνας) είναι πολύ χαμηλοί σε σύγκριση με την Ιταλία και με 1,5 εκατομμύριο ευρώ το χρόνο μπορεί να πληρώσει ο ιδιοκτήτης όλο το ρόστερ της ομάδας.

Οι δε,δεύτερες ομάδες των συλλόγων συμμετέχουν στα κατώτερα εθνικά πρωταθλήματα (από τη δεύτερη κατηγορία και κάτω), κάτι που η Γιουβέντους θέλει και προωθεί να γίνει και στην Ιταλία και ως εκ τούτου δίνεται η δυνατότητα να αναπτυχθεί ποδοσφαιρικά ένα… δάσος από ταλέντα με συνέπεια αυτά να αποτελέσουν έναν πραγματικό θησαυρό, από τον οποίο, γιατί όχι, μπορούν επίσης να βγαίνουν πρωταθλητές του μέλλοντος.
Και οι Κινέζοι επίσης επεκτείνουν τα πλοκάμια τους στην Πορτογαλία, ένα σημάδι ότι μια τέτοια ποδοσφαιρική επένδυση εκεί είναι ελκυστική. Ενώ τα τελευταία χρόνια και η Ουντινέζε του Τζαμπάολο Πότσο, η οποία εξακολουθεί να διαχειρίζεται τη Γρανάδα στην Ισπανία και την Γουότφορντ στην Αγγλία σκέφτηκε να κάνει εκεί και μια τρίτη αγορά.

Σίγουρα απαιτεί καλή και διεξοδική μελέτη για μια τέτοια επένδυση ώστε να μην υπάρξει μετά ο κίνδυνος να βρεθεί ο σύλλογος με μια καυτή πατάτα στα χέρια του, δεδομένου ότι η κατάσταση δεν είναι ρόδινη στο Πορτογαλικό ποδόσφαιρο σε επίπεδο οικονομικό. Αλλά η ιδέα της αγοράς ενός συλλόγου «δορυφόρου» εκεί,ενθουσιάζει και όχι λίγο -όπως αναφέρει το άρθρο- τη Γιουβέντους,και μένει να δούμε αν μπορεί πραγματικά να επιτευχθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: