JUVE-NTINOS.-

-

Juve-ntinos!!! made in Greece.

Juventinos είναι κάθε ένας από εμάς που αγαπάει την ιστορία αυτής της τεράστιας ομάδας.

Juventinos σημαίνει παθολογική αγάπη για τα Bianconero χρώματα της μεγαλύτερης ομάδας στον κόσμο.

Juventinos είναι αυτός που αγάπησε την ομάδα στα δύσκολα χρόνια που έμεινε μακριά από τίτλους.

Juve-ntinos είμαι και γουστάρω τρελά για όλα όσα μου έχεις προσφέρει, Vecchia Signora.!!!

Juve-ntinos είμαι γιατί και οι Έλληνες Tifosi Bianconeri έχουν δικαίωμα να ξέρουν τα πάντα για την Μεγάλη Κυρία.!!!

Για επικοινωνία στείλτε E-mail : juve-ntinos@mail.com

Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Το φθηνό οπαδιλίκη του "καπιτάνο" της Ρόμα.

Διαβάστε μια άλλη προσέγγιση για τον "κύριο" Τότι, που είναι μια ζωή στην κλάψα, ένα άρθρο που το διάβασα στο porca.gr και το έγραψε ο Γρηγόρης Βακιρλής, διαβάστε και την άλλη πλευρά κύριοι που για όλα μια ζωή σας φταίνε οι άλλοι.
Ο Φραντσέσκο Τότι είναι ένας καλός ποδοσφαιριστής, δεκάρι παλαιάς κοπής, όχι τοπ όπως ο Ζιντάν, ο Μπάτζιο, ο Νέντβεντ και ο Μέσι, αλλά τα γούστα είναι πάντα υποκειμενικά.
Όσον αφορά το χαρακτήρα του όμως, έχουν καταγραφεί αρκετά «φάουλ» κατά τη διάρκεια της καριέρας του. 
Δεν ξέρει να χάνει…
Δεν είναι λίγες οι φορές που έχει δείξει ότι συγκαταλέγεται σε εκείνη την κατηγορία… αγοριών που δε ξέρουν να χάνουν.
Τί να πρωτοθυμηθεί κανείς... 
Το δολοφονικό τάκλιν στον συμπαίκτη του στην εθνική Ιταλίας Πίρλο,
όταν έφτυσε τον Πόουλσεν στο Μουντιάλ του 2002
Τη δηλώση του μετά την κατάκτηση της Χρυσής Μπάλας από τον Πάβελ Νέντβεντ: «Πολύ απλά δεν άξιζε να την κερδίσει εκείνος».
Το τελευταίο του ξέσπασμα μετά το 3-2 της Γιουβέντους επί της Ρόμα. Σε ένα ματς μάλιστα, στο οποίο κέρδισε ο ίδιος αμφισβητούμενο πέναλτι, απέδειξε για ακόμη μία φορά πόσο «μικρός» είναι παρά το προχωρημένο της ηλικίας του…
Επιλεκτική μνήμη
Μάλλον ξέχασε ότι πανηγύρισε έξαλλα την περσινή πρόκριση των «τζιαλορόσι» επί της Γιουβέντους στο κύπελλο, παρά τα διαιτητικά λάθη.
Ξέχασε ότι το 2010 η ομάδα του κέρδισε πέναλτι (στο 1:09 του βίντεο) σε φάση καρμπόν με εκείνη του αγώνα της Κυριακής. 
Το πέναλτι δόθηκε σε βάρος της Γιουβέντους, εκείνος πήρε την μπάλα, εκτέλεσε με ολύμπια ψυχραιμία και μετά κατά τους πανηγυρισμούς απαίτησε με χαρακτηριστική κίνηση από τους «μπιανκονέρι» οπαδούς να σιωπήσουν.
Με τα «αν» δεν πάμε πουθενά
Παρέμεινε στην ίδια ομάδα για δύο δεκαετίες αλλά δε δείχνει να συμβιβάζεται με τις συνέπειες των επιλογών του. Η Ρόμα είναι ένας σύλλογος με πολλούς οπαδούς, αλλά όπως και να το κάνουμε δεν έχει βαριά φανέλα. Έχει λιγότερα πρωταθλήματα από τις Τορίνο, Μπολόνια και Τζένοα, ενώ δεν έχει κατακτήσει ευρωπαϊκό τίτλο (το κύπελλο Εκθέσεων δεν αναγνωρίζεται από την ΟΥΕΦΑ ως επίσημη διοργάνωση), όπως οι Πάρμα, Νάπολι, Λάτσιο και Φιορεντίνα.
Επικοινωνιακά πούλησε εξαιρετικά την εικόνα της «σημαίας» που δεν ξεπουλήθηκε για τα φράγκα. Ρωτήστε όμως και την οικογένεια Σένσι. Οριακές διαπραγματεύσεις κάθε δύο χρόνια, με αποτέλεσμα την προηγούμενη δεκαετία οι ετήσιες απολαβές του να εκτιναχθούν στα 9 εκατ. Ευρώ! 
Το χειρότερο απ' όλα βέβαια, είναι ότι σε κάθε ευκαιρία, μας υπενθυμίζει τις προτάσεις που είχε από Μίλαν και Ρεάλ Μαδρίτης στο παρελθόν. Καθώς και το γεγονός ότι ΑΝ έπαιρνε μεταγραφή ΘΑ κέρδιζε το Τσάμπιονς Λιγκ και τη χρυσή μπάλα….ας πήγαινε λοιπόν.
Προκλητικός 
Λατρεύει τα μέσα και τους δημοσιογράφους κατά περίπτωση. Συνήθως είναι προκλητικός πριν από τα ντέρμπι, με εμπρηστικές δηλώσεις για την διαιτησία. Το πρόβλημα όμως είναι η ασυνέπεια του μετά τα ματς. Εκεί κρύβεται, δεν κάνει την αυτοκριτική του. Κάπως έτσι αντιμετώπισε το Γιουβέντους – Ρόμα (4-0) το 2011, το 4-1 του 2012 αλλά και το 3-0 του 2013. 
Στις νίκες δεν έχει μέτρο
Ο απόλυτος θρίαμβος ήρθε το 2004.Ένα σκορ 4-0 επί της Γιουβέντους δεν περνάει απαρατήρητο. Στο τέλος του ματς μπήκαν οι οπαδοί στον αγωνιστικό χώρο, άφησαν τους περισσότερους παίκτες χωρίς φανέλα και σορτσάκι… ο Τότι πραγματοποίησε το γύρο του θριάμβου στο στίβο του «Ολύμπικο», για να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του… Τσάμπιονς Λιγκ! Τότε ο αρχηγός των Ρωμαίων είχε την ιδέα να γυρίσει στον Μαρτσέλο Λίπι αλλά και στους τιφόζι της Γιουβέντους και να υψώσει με καμάρι 4 δάχτυλα στον ουρανό της Ρώμης.
Έκτοτε έχουν καταγραφεί αμέτρητες συντριβές του συλλόγου της Ρώμης από την «Κυρία», η οποία «φρενάρει» συνήθως σε αντίστοιχα ματς με τις Μίλαν και Ίντερ, όπως «φρενάρουν» και εκείνες με τη σειρά τους. Ίσως επειδή αυτές οι 3 ομάδες, είχαν κατά καιρούς ηγέτες όπως ο Μαλντίνι, ο Νέστα, ο Ζανέτι, ο Ντελ Πιέρο και ο Βιάλι. Αθλητές δηλαδή που υπηρετήσαν το ρόλο του αρχηγού με απόλυτο σεβασμό και αξιοπρέπεια. Σε αντίθεση με τον Τότι, ο οποίος ψάχνει δικαιολογίες, πουλώντας φθηνό «οπαδιλίκι» ακόμα και τώρα, στα 38 του χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: