JUVE-NTINOS.-

-

Juve-ntinos!!! made in Greece.

Juventinos είναι κάθε ένας από εμάς που αγαπάει την ιστορία αυτής της τεράστιας ομάδας.

Juventinos σημαίνει παθολογική αγάπη για τα Bianconero χρώματα της μεγαλύτερης ομάδας στον κόσμο.

Juventinos είναι αυτός που αγάπησε την ομάδα στα δύσκολα χρόνια που έμεινε μακριά από τίτλους.

Juve-ntinos είμαι και γουστάρω τρελά για όλα όσα μου έχεις προσφέρει, Vecchia Signora.!!!

Juve-ntinos είμαι γιατί και οι Έλληνες Tifosi Bianconeri έχουν δικαίωμα να ξέρουν τα πάντα για την Μεγάλη Κυρία.!!!

Για επικοινωνία στείλτε E-mail : juve-ntinos@mail.com

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Προιστορία Γιούβε-Ολυμπιακού.

Ποτέ δεν κέρδισε την Γιουβέντους ως γηπεδούχος ο Ολυμπιακός στο Champions League, ενώ η ιστορία με τη Γιουβέντους είναι γραμμένη με τις ... γκάφες του Ελευθερόπουλου και του Κατεργιαννάκη, αλλά και με τη συντριβή του 2003.


Μόλις 8 αγώνες κόντρα σε ιταλικές αγώνες μετράει ο Ολυμπιακός στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ έχει κληθεί να αντιμετωπίσει δέκα φορές ισπανικές ομάδες, και από 8 φορές αγγλικές και γαλλικές (VIDEOS).
Ας δούμε την ιστορία κόντρα στους Ιταλούς, που δεν είναι και η καλύτερη, αφού μετράει μια νίκη (εκτός έδρας), 3 ισοπαλίες και 4 ήττες.
3 ΜΑΡΤΙΟΥ 1999, ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ 2-1 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, 1 ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ 1998-99
 ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ, ΨΗΛΑ ΣΤΟ ΝΤΕΛΕ ΑΛΠΙ

Στον αγώνα της 3 Μαρτίου του 1999 , παρά την  ήττα με 2-1 ...γεννήθηκε ένα σύνθημα, που εξακολουθεί να τραγουδιέται ακόμα και σήμερα.  Για το γνωστό… κόκκινο πανό που άφησαν οι φίλαθλοι στο Ντέλε Άλπι, ώστε να θυμίζει το 90ο λεπτό. Τότε σφυρίχτηκε και το πέναλτι που κέρδισε ο Αλέξης Αλεξανδρής από τον Περούτζι. 
Ήταν μεγαλύτερη εκδρομή που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ από Έλληνες φίλαθλους. Ο Ελευθερόπουλος είχε κατεβάσει ρολά, πραγματοποιώντας την γνωστή τριπλή επέμβαση (καλύτερη της διοργάνωσης 1998-99) και οι παίκτες παρά το 2-0 δεν εγκατέλειπαν τον αγώνα κυνηγώντας το γκολ πρόκρισης. Ο Νινιάδης εκτέλεσε το πέναλτι που κέρδισε ο Αλεξανδρής στο 90ο λεπτό και ξεσήκωσε τους 10.000 και πλέον φίλους του Ολυμπιακού στις εξέδρες του Ντέλε Άλπι.
ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Περούτζι, Μίρκοβιτς, Μοντέρο, Ιουλιάνο, Ντι Λίβιο, Κόντε, Ντεσάμ, Ζιντάν, Ντάβιτς, Ιντζάγκι, Φονσέκα.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ελευθερόπουλος, Καραταϊδης, Μαυρογεννίδης, Αμανατίδης, Ανατολάκης, Γεωργάτος, Πουρσανίδης, Γιαννακόπουλος, Τζόρτζεβιτς, Καραπιάλης, Γκόγκιτς.
17 ΜΑΡΤΙΟΥ 1999, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-1 ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ, 2 ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ 1998-99
 ΕΝΑ ΒΡΑΔΥ ΠΟΥ ΦΥΣΟΥΣΕ...

Παρότι πέρασαν 15 χρόνια, ουδείς οπαδός του Ολυμπιακού «χώνεψε» το πως χάθηκε η μεγαλύτερη πρόκριση στην Ιστορία του Ολυμπιακού για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ της χρονιάς 1998-99. Την… πήρε και τη σήκωσε μακριά από το ΟΑΚΑ  ο αέρας!
Μπροστά σε 70.000 θεατές,  ο Γκόγκιτς έκανε το 1-0 στο 12ο λεπτό. Πριν και μετά το 1-0, η Γιουβέντους ήταν τυχερή σε φάσεις με τους  Γκόγκιτς, Αλεξανδρή, Τζόρτζεβιτς και Αμανατίδη. Την κεφαλιά του τελευταίου,  απέκρουσε ενστικτωδώς ο έμπειρος Μικελάντζελο Ραμπούλα.
Το 86ο λεπτό όμως μπορεί  κάλλιστα να θεωρηθεί ως μία από τις πιο άτυχες στιγμές στην ιστορία του Ολυμπιακού. Ο Μπιριντέλι έβγαλε σέντρα από δεξιά που κατευθυνόταν στο δεύτερο δοκάρι του Ελευθερόπουλου. Η μπάλα όμως άλλαξε πορεία από τον αέρα και άρχισε να πέφτει κάτω σαν να την... τουφέκισαν. Ο  Ελευθερόπουλος έχασε την φάση και ο Κόντε πέτυχε σε κενή εστία το 1-1.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ελευθερόπουλος, Αμανατίδης, Ανατολάκης, Μαυρογεννίδης, Καραταϊδης, Πουρσανίδης, Γεωργάτος, Γιαννακόπουλος, Τζόρτζεβιτς, Καραπιάλης, Γκόγκιτς.
ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Ραμπούλλα, Μίρκοβιτς, Μοντέρο, Ιουλιάνο, Ντι Λίβιο, Κόντε, Ντεσάμ, Ζιντάν, Ντάβιντς, Ιντζάγκι, Εσνάιντερ.
30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2003, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-2 ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ, ΦΑΣΗ ΟΜΙΛΩΝ 2003-04

ΑΛΛΟΥ ΓΙ' ΑΛΛΟΥ Ο ΚΑΤΕΡΓΙΑΝΝΑΚΗΣ
Ο Ολυμπιακός είχε ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς, αλλά τελικά ηττήθηκε από την Γιουβέντους . Στο 80ο λεπτό  ο Νέντβεντ, πέτυχε ένα από τα πιο… περίεργα γκολ της καριέρας του! Ο Τσέχος εξαπέλυσε σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή, κι ενώ η μπάλα κατευθυνόταν  στο κέντρο της εστίας του Κατεργιαννάκη, ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού έπεσε προς τα αριστερά! Ήταν κακή η τοποθέτηση του; Ήταν πολλά τα φάλτσα, είχε πρόβλημα όρασης; Ότι κι αν συνέβη , η ζημιά έγινε.
Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε στο 11ο λεπτό με ασύλληπτη κεφαλιά του Στολτίδη ύστερα από σέντρα του Καρεμπέ. Μετά από δέκα λεπτά  ο Νέντβεντ με απευθείας εκτέλεση φάουλ ισοφάρισε. Ο  Τζόρτζεβιτς στις αρχές του 2ου ημιχρόνου είχε δοκάρι σε απευθείας εκτέλεση φάουλ, για να γίνει τελικά στο 80' το 1-2.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κατεργιαννάκης, Βενετίδης, Πάντος, Κωστούλας, Άντζας, Μαυρογεννίδης, Στολτίδης, Καρεμπέ, Καστίγιο, Τζόρτζεβιτς, Ζιοβάνι
ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Μπουφόν, Ζαμπρόττα, Μοντέρο, Λεγκροτάλιε, Τουράμ, Τακινάρντι, Άππια, Ντάβιντς, Ντι Βάιο, Νέντβεντ, Τρεζεγκε.
10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2003, ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ 7-0 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΦΑΣΗ ΟΜΙΛΩΝ 2003-04

ΝΥΧΤΑ ΝΤΡΟΠΗΣ
Όλες οι μεγάλες ομάδες έχουν μια μεγάλη ήττα στην ιστορία τους, κι αυτή έμελλε να γραφτεί για τον Ολυμπιακό το βράδυ της 10 Δεκεμβρίου του 2003 στο Ντέλε Άλπι. Τίποτα δεν λειτούργησε καλά εκείνη την αποφράδα νύχτα, με τραγικότερη φιγούρα όλων τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο. Δεν χρειάζεται να γράψουμε περισσότερα, το σκορ τα λέει όλα. 
ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Κιμεντί, Πεσότο, Μοντέρο, Ιουλιάνο, Μπιριντέλι, Μαρέσκα, Τούντορ, Κόντε, Ζαλαγιέτα, Μίκολι, Τρεζεγκέ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ελευθερόπουλος, Μαυρογεννίδης, Κωστούλας, Ανατολάκης, Πάντος, Καρεμπέ, Καφές, Τζόρτζεβιτς, Καστίγιο, Ζιοβάννι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: