JUVE-NTINOS.-

-

Juve-ntinos!!! made in Greece.

Juventinos είναι κάθε ένας από εμάς που αγαπάει την ιστορία αυτής της τεράστιας ομάδας.

Juventinos σημαίνει παθολογική αγάπη για τα Bianconero χρώματα της μεγαλύτερης ομάδας στον κόσμο.

Juventinos είναι αυτός που αγάπησε την ομάδα στα δύσκολα χρόνια που έμεινε μακριά από τίτλους.

Juve-ntinos είμαι και γουστάρω τρελά για όλα όσα μου έχεις προσφέρει, Vecchia Signora.!!!

Juve-ntinos είμαι γιατί και οι Έλληνες Tifosi Bianconeri έχουν δικαίωμα να ξέρουν τα πάντα για την Μεγάλη Κυρία.!!!

Για επικοινωνία στείλτε E-mail : juve-ntinos@mail.com

Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Ευχαριστήριο αφιέρωμα στους MEDA για την βοήθεια τους προς τους Έλληνες φίλους της Γιουβέντους.

Μετά από τόσα χρόνια βοήθειας και αλληλοεκτίμησης μεταξύ μας, νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε μέσα από τα βάθη της καρδιάς μας το ιταλικό club των MEDA που από την αρχή της ιδρύσεως του Gruppo Greco ήταν δίπλα μας σε ότι χρειαζόμασταν σας Έλληνες Tifosi της Γιουβέντους, ακόμα και τώρα που το Gruppo Greco εδώ και 2 μήνες δεν υπάρχει πια και εμείς προσπαθούμε να σταθούμε ξανά στα πόδια μας ως οπαδοί της Γιούβε στην Ελλάδα, οι φίλοι μας οι MEDA έκαναν ότι είναι δυνατό για να μας βρουν εισιτήρια για τον αγώνα της αγαπημένης μας ομάδας, έτσι 18 Έλληνες οπαδοί της Γιούβε θα έχουν την τύχη να δουν το παιχνίδι της Μεγάλης Κυρίας στο Καραϊσκάκης παρέα με τους 1500 και πλέον Ιταλούς Tifosi.


Αυτό το οφείλουμε εν μέρει και στον πυρήνα της Πάτρας που ήταν ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα σε μας και τους MEDA  ώστε να πάρουμε εισιτήρια. Καθώς από το 2011 που ο πυρήνας του Gruppo Greco στη Πάτρα διαλύθηκε, συνέχισε μόνος του ως πυρήνας πλέον του JC MEDA στην Ελλάδα και γι' αυτό υπήρξε η δυνατότητα να γίνουν αυτή τη χρονιά και αρκετές εγγραφές Ελλήνων οπαδών της Μεγάλης Κυρίας από άλλες πόλεις που ήθελαν να συνεχίσουν να βρίσκονται στο γήπεδο και μετά το κλείσιμο του Gruppo Greco. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους συνέβαλλαν ώστε να έχουν την δυνατότητα οι Έλληνες Γιουβεντίνοι να δώσουν το παρόν στο Καραϊσκάκη. GRAZIE!!!

Ποιοί είναι όμως οι MEDA.



Το Juventus Club MEDA, ιδρύθηκε το 1991, έχει έδρα την πόλη των meda βόρεια του Μιλάνο και πρόεδρος του είναι ο Romeo Radice.

Η ιστορία των MEDA ξεκινάει όταν δυο φίλοι οι Floriano και Franco (δύο εκ των ιδρυτών της Λέσχης των Meda), σιγά-σιγά αρχίζουν και επεξεργάζονται την ιδέα της δημιουργίας ενός club της αγαπημένης τους Γιουβέντους. Τον Μάρτιο του 1991, έχουν φτιάξει το φάκελο μαζί με άλλους φίλους τους και πηγαίνουν στο γραφείο του συμβολαιογράφου για να υπογράψουν το καταστατικό του μη κερδοσκοπικού Juventus Club Meda. 

Σιγά σιγά το club μεγαλώνει και φτάνει να έχει 100 μέλη αρχίζοντας να οργανώνει εκδρομές με λεωφορείο κάθε Κυριακή... ενώ είναι  ακόμα υπό οργάνωση! Το club αυξάνεται χάρη στη ανάληψη των υποχρεώσεων από τα ιδρυτικά μέλη (του Landino κυρίως) και σε σύντομο χρονικό διάστημα γίνετε σημείο αναφοράς για την Brianza Γιουβέντους. Οι MEDA πλέον βρίσκονται όπου παίζει η Γιουβέντους, με το δικό τους πανό πλέον και με μεγαλύτερο πάθος ακολουθούν την ομάδα για περισσότερο από 20 χρόνια. Ταξιδεύουν σε γήπεδα της Ιταλία και της Ευρώπη μαζί με άλλα μεγάλα club όπως οι Viking και οι Nucleo και ακολουθούν την ασπρόμαυρη φανέλα οπουδήποτε.

Το πρώτο σημαντικό ταξίδι εκτός Ιταλίας έγινε με λεωφορείο για Μαδρίτη με 40 άτομα. Ακολούθησε ένα βαν από 20 άτομα στη Νάντ, το τρένο για τον τελικό στη Ρώμη, το Μάιο του '95, τα λεωφορεία για Βαρκελώνη, Άμστερνταμ, Ντόρτμουντ, Φρανκφούρτη, Μάντσεστερ, Λεβερκούζεν, Βασιλεία και οι πτήσεις προς Νιούκαστλ, Γλασκώβη, Αγία Πετρούπολη, Στοκχόλμη, Λίβερπουλ, Λονδίνο (πολλές φορές), Βιέννη, Γκρατς, Δουβλίνο, Σαν Σεμπάστιαν, Μπριζ, Βρέμη, Μονακό, Μπορντό, Τελ Αβίβ, Αθήνα, Κίεβο, Μπορίσοφ και Πόζναν. Δεν ξεχνιούνται όμως και τα ταξίδια στην Ιταλία, στο Λέτσε, Μπάρι, Κροτόνε, Νάπολη, Ρώμη, Παλέρμο, Σπέτζια, Άσκολι, Φλωρεντία, Ούντινε κ.α.

- Στις 12 Οκτωβρίου 2004, οι MEDA οργανώνουν στο εστιατόριο Golf Club Carimate ένα κοινωνικό δείπνο στο οποίο παρέστη και ο πρώην ποδοσφαιριστής της Γιούβε Gianluca Pessotto, τρέχων διευθυντής της Γιουβέντους. Με την ευκαιρία της εικοστής επετείου της τραγωδίας του Heysel, ορισμένοι εκπρόσωποι των MEDA πήγαν στις Βρυξέλλες για να παρακολουθήσουν το μνημόσυνο για τα αδικοχαμένα αδέρφια μας που διοργανώθηκε από τα παιδιά  των Brussels Bianconera. 
- Την 1η Ιουλίου 2006, η Λέσχη έχει συμμετάσχει στην εκδήλωση "Η Γιούβε είμαστε εμείς", "La Juve siamo noi" για την υπεράσπιση της υπερηφάνειας της Γιουβέντους. 
- Από τον Μάιο του 2007, το έτος κατά το οποίο τοποθετήθηκε μια πινακίδα στο γήπεδο με την επιγραφή "Πόλη των Meda» για να θυμόμαστε την τραγωδία του Heysel, η Λέσχη διοργανώνει ένα ετήσιο φιλανθρωπικό τουρνουά ποδοσφαίρου. 
- Το Φεβρουάριος του 2011 οι MEDA  δημιουργούν μια παράσταση στο Civic Hall of Meda με τίτλο "Είκοσι χρόνια αγάπης" με αναμνηστικά, φανέλες, κασκόλ, σημαίες, εισιτήρια προσπάθησαν να πουν πως για χρόνια ήταν στο πλευρό της Γιουβέντους,  στις χαρές αλλά και στις απογοητεύσεις, με κατάκτηση Champions League και πτώση στην Serie B. 
- Στις 15 Μαρτίου του 2011 οι MEDA βρεθήκαμε στην Villa Traversi όπου είχαν γίνει τα εγκαίνια του club το 1991 για να γιορτάσουν τα 20 χρόνια  λειτουργίας τους. Εκτός από την Mariella Scirea χήρα του Caetano, ο Ezio με τους φίλους του Κέντρο Συντονισμού Juventus Club DOC και η Valeria Ciardiello από το Juventus Channel, επίσης εκεί ήταν και ο  ποδοσφαιριστής Alessandro Matri που υπέγραψε αυτόγραφα όλο το βράδυ και ήταν εξαιρετικά φιλικός με όλους εκείνους που ήθελαν μια φωτογραφία σουβενίρ.
- Από τις 5 Απριλίου του 2011, κυκλοφόρησε ένα βιβλίο που γράφτηκε από τα παιδιά του club που αφηγούνται πολλές ιστορίες από ταξίδια τους, φιλίες που έχουν κάνει στον απόηχο της Juve.

Αυτή είναι η ιστορία του JC MEDA που βοηθούν τους Έλληνες τιφόζι εδώ και χρόνια και έχουν αναπτύξει φιλίες με αρκετούς Έλληνες φίλους της Γιουβέντους. Τους ευχαριστούμε και θα τα πούμε από κοντά στις 22 Οκτωβρίου στο γήπεδο Καραϊσκάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: