JUVE-NTINOS.-

-

Juve-ntinos!!! made in Greece.

Juventinos είναι κάθε ένας από εμάς που αγαπάει την ιστορία αυτής της τεράστιας ομάδας.

Juventinos σημαίνει παθολογική αγάπη για τα Bianconero χρώματα της μεγαλύτερης ομάδας στον κόσμο.

Juventinos είναι αυτός που αγάπησε την ομάδα στα δύσκολα χρόνια που έμεινε μακριά από τίτλους.

Juve-ntinos είμαι και γουστάρω τρελά για όλα όσα μου έχεις προσφέρει, Vecchia Signora.!!!

Juve-ntinos είμαι γιατί και οι Έλληνες Tifosi Bianconeri έχουν δικαίωμα να ξέρουν τα πάντα για την Μεγάλη Κυρία.!!!

Για επικοινωνία στείλτε E-mail : juve-ntinos@mail.com

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Γιουβέντους εναντίον Νάπολι στον γήπεδο την 1η Απριλίου: προηγούμενες αναμετρήσεις πρωταπριλιά..

Από το πρώτο ντέρμπι τον ημιτελικό του Champions League, με τις μαχαιριές του Simeone και Baggio: είναι η δέκατη φορά που η Γιουβέντους είναι στον αγωνιστικό χώρο κατά την ημερομηνία αυτή.
Όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα της Γιουβέντους, Γιουβέντους-Νάπολι την Κυριακή θα είναι η δέκατη συνάντηση της ομάδας της Γιουβέντους που αγωνίζεται την Πρωταπριλιά, παραδοσιακά ημέρα αφιερωμένη στα αστεία.

Ο πρώτος αγώνας παίχτηκε στο μακρινό 1900 και η Γιουβέντους νίκησε 2-0 το Τορίνο. Ίδιο αποτέλεσμα εμφανίζεται και το 1923 στο Legnano. 
Το 1928 η Γιουβέντους έκανε ένα "αστείο" εναντίον της Τζένοα με νίκη: 6-1, με γκολ από τους Barisone, Bonivento, Munera, Galluzzzi και Cevenini (2). 
Μετά το 0-0 το 1934 με την Ίντερ, η Γιουβέντους, το 1951 έχασε 0-3 από την εκπληκτική Κόμο.

 Το 1984, ένα πέναλτι θα αποφασίσει το αποτέλεσμα του Φιορεντίνα - Γιουβέντους. Στο ενενηκοστό λεπτό, ο Benjamin Vignola έχει το θάρρος να εκτελέσει την εσχάτη των ποινών και δεν έκανε λάθος, δίνοντας μια σημαντική νίκη στην Γιούβε με 0-1 για την κατάκτηση του εικοστού πρώτου πρωταθλήματος. 

Αξέχαστες στιγμές την 1 Απριλίου του 1998. Η Γιουβέντους αντιμετωπίζει τη Μονακό στο Delle Alpi για τον πρώτο ημιτελικό του Champions League νικώντας την με 4-1, με τους Ντελ Πιέρο και Ζιντάν να κάνουν πάρτι στην εστία του  άτυχου Barthez, χατ τρικ ο Ντελ Πιέρο και ένα ο Ζιντάν. Μεταξύ του γαλλικού συλλόγου ξεχωρίζει η παρουσία ενός μελλοντικού παίκτη της Γιουβέντους του Νταβίντ Τρεζεγκέ. 

Ο Simeone ήταν αυτός που πέτυχε το γκολ στο Γιουβέντους-Λάτσιο 0-1 το 2000. Τρεις βαθμοί που θα αποδειχτούν πολύτιμη για την κατάκτηση του σκουντέτο από τους Biancocelesti, η οποία νίκη θα βρει αντίκρισμα στον βροχερό αγώνα της Γιούβε το απόγευμα στην Περούτζια. 

Τέλος, μία ισοπαλία 1-1 συνέβη το 2001 μεταξύ της Γιουβέντους και Μπρέσια. Για την Γιουβέντους, ο Τζαμπρότα ήταν ο σκόρερ, ενώ για τους φιλοξενούμενους ο Roberto Baggio έδειξε την λάμψη του καθώς πέρασε, τον Van der Sar, λίγα λεπτά πριν το τελικό σφύριγμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: