JUVE-NTINOS.-

-

Juve-ntinos!!! made in Greece.

Juventinos είναι κάθε ένας από εμάς που αγαπάει την ιστορία αυτής της τεράστιας ομάδας.

Juventinos σημαίνει παθολογική αγάπη για τα Bianconero χρώματα της μεγαλύτερης ομάδας στον κόσμο.

Juventinos είναι αυτός που αγάπησε την ομάδα στα δύσκολα χρόνια που έμεινε μακριά από τίτλους.

Juve-ntinos είμαι και γουστάρω τρελά για όλα όσα μου έχεις προσφέρει, Vecchia Signora.!!!

Juve-ntinos είμαι γιατί και οι Έλληνες Tifosi Bianconeri έχουν δικαίωμα να ξέρουν τα πάντα για την Μεγάλη Κυρία.!!!

Για επικοινωνία στείλτε E-mail : juve-ntinos@mail.com

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Γιούβε η μόνη ομάδα με 24 παγκόσμιους πρωταθλητές.





Μια ενδιαφέρουσα μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο «ESPN», κανάλι της αμερικανική τηλεόραση που είναι εξ ολοκλήρου αφιερωμένο στον αθλητισμό, που έγινε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του, η ενδιαφέρουσα δημοσκόπηση με το ερώτημα: Ποια είναι η ομάδα που έχει τους περισσότερους Παγκόσμιους Πρωταθλητές; Η απάντηση είναι πολύ απλή:. «Η Γιουβέντους». 

«Υπάρχει λοιπόν ένας σαφής νικητής», στην απάντηση που δόθηκε από το ESPN και δεν είναι άλλη «Η Γιουβέντους», είναι το κλαμπ που από πολύ παλιά ήταν η βάση όλων των εθνικών ομάδων της Ιταλία δίνοντας τους περισσότερους παίκτες στους μετέπειτα Παγκόσμιους Πρωταθλητές Ιταλούς, «η Γιουβέντους είναι η μεγαλύτερη ομάδα στον πλανήτη». Αυτό υπολογίζεται καθώς στις τάξεις της η Γιουβέντους είχε 24 παγκόσμιους πρωταθλητές, εκ των οποίων μόνο 2 ξένους- τους Zinedin Zidane και Didier Deschamps - νικητές το 1998 με την Γαλλία.

«Υπάρχει ένα δεδομένο εξίσου σαφής: η ομάδα της Γιουβέντους είναι ο αποφασιστικός παράγοντας, έτσι ώστε η «Η Ιταλία να κερδίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο». 


Το 1934 στο Mundial που έγινε στην Ιταλία ήταν 9 οι παίκτες της Γιουβέντους στην εθνική ομάδα της Ιταλίας που κατέκτησε το παγκόσμιο κύπελλο: Gianpiero Combi, Umberto Caligaris, Virginio Rosetta, Luigi Bertolini, Luis Monti, Mario Varglien, Felice Borel, Giovanni Ferrari και Raimundo Orsi.




Το 1938 στο Mundial που έγινε στην Γαλλία η Ιταλία κέρδισε το παγκόσμιο κύπελλο με 5 παίκτες της Γιουβέντους στην σύνθεση της: Gino Colaussi, Giovanni Ferrari, Alfredo Foni, Mario Genta και Pietro Rava,





Ενώ στο θρίαμβο της Ιταλίας στο Mundial '82 που έγινε στην Ισπανία η Γιουβέντους εκπροσωπήθηκε με 6 παίκτες της: Dino Zoff, Antonio Cabrini, Claudio Gentile, Gaetano Scirea, Marco Tardelli και Paolo Rossi.





Το 1998 στο Mundial που έγινε στην Γαλλία μέλη της εθνικής Γαλλίας που κατέκτησε το παγκόσμιο κύπελλο ήταν και δυο παίκτες της Γιουβέντους οι Zinedin Zidane και Didier Deschamps.





Τέλος στο Mundial που έγινε στην Γερμανία το 2006, και στον τελικό του Βερολίνου αγωνίστηκαν 5 παίκτες της Μεγάλης Κυρίας: Gianluigi Buffon, Fabio Cannavaro, Alessandro Del Piero, Mauro Camoranesi, Gianluca Zamdrotta.






24 παίκτες της Μεγάλης κυρίας έχουν καταφέρει να κατακτήσουν το παγκόσμιο κύπελλο με την εθνική τους ομάδα, ένα επίτευγμα που είναι μοναδικό για ένα σύλλογο, από τους 24 οι 22 ήταν με την εθνική Ιταλίας και 2 με την εθνική Γαλλίας. Τα χρώματα της φυσικά έχουν φορέσει και άλλη παίκτες που στέφθηκαν παγκόσμιοι πρωταθλητές αλλά δεν ήταν μέλη της Γιουβέντους εκείνη την εποχή που κατακτούσαν το παγκόσμιο με την εθνική τους ομάδα.  

Πια άλλη ομάδα θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο στην ιστορία του ποδοσφαίρου, φυσικά μόνο η Γιουβέντους, χωρίς υπερβολές θα μπορούσε να πει κάποιος ότι τα παγκόσμια κύπελλα που έχει πάρει η εθνική ομάδα της Ιταλίας ανήκουν και στην Γιουβέντους.


Δεν υπάρχουν σχόλια: