JUVE-NTINOS.-

-

Juve-ntinos!!! made in Greece.

Juventinos είναι κάθε ένας από εμάς που αγαπάει την ιστορία αυτής της τεράστιας ομάδας.

Juventinos σημαίνει παθολογική αγάπη για τα Bianconero χρώματα της μεγαλύτερης ομάδας στον κόσμο.

Juventinos είναι αυτός που αγάπησε την ομάδα στα δύσκολα χρόνια που έμεινε μακριά από τίτλους.

Juve-ntinos είμαι και γουστάρω τρελά για όλα όσα μου έχεις προσφέρει, Vecchia Signora.!!!

Juve-ntinos είμαι γιατί και οι Έλληνες Tifosi Bianconeri έχουν δικαίωμα να ξέρουν τα πάντα για την Μεγάλη Κυρία.!!!

Για επικοινωνία στείλτε E-mail : juve-ntinos@mail.com

Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Γιούβεντους - Ίντερ προϊστορία, συντριπτικά υπέρ της Γιούβε.


54 νίκες, 14 ισοπαλίες και 10 ήττες. Είναι ο απολογισμός στις συναντήσεις μεταξύ Γιουβέντους και Ίντερ σε αγώνες πρωταθλήματος στο Τορίνο, η προϊστορία είναι σαφώς υπέρ της Γιουβέντους. Αυτό το χάσμα παρατηρείται σε σχέση με ομάδες κατώτερης σειρές, φαίνεται επίσης και από τη διαφορά των γκολ: 139 - 61 υπέρ της Γιούβε.

Το πιο συνηθισμένο αποτέλεσμα είναι το 1-0, εμφανίστηκε 19 φορές, περιλαμβανομένης και της τελευταίας σύγκρουσης που είδε τη Γιουβέντους να κερδίζει την Ίντερ, χάρη σε μια κεφαλιά από τον Αλεσάντρο Μάτρι. Έπειτα, έρχεται το 2-0 (δέκα φορές), 2-1 (επτά φορές), 3-2 (5 φορές), 3-0 και 3-1 (τρεις φορές), 4-1 και 4-2 (δύο φορές).

Σε 4 περιπτώσεις, το αποτέλεσμα πήρε μεγάλες διαστάσεις, κατά τη διάρκεια της ιστορίας έχει καταγραφεί  στις 17 Μαΐου 1942, η νίκη της Γιουβέντους με 4-0 επι της την Ίντερ χάρη σε γκολ από τους Sentimenti ΙΙΙ, Μπελίνι (δυο) και Lustha.

Ένας άλλος αγώνας που είχε μεγάλη έκταση στο σκορ έγινε στις 3 Μαρτίου 1957. Η Γιουβέντους νίκησε με 5-1 με ένα γκολ από τον Umberto Colombo, ο Rebizzi ισοφάρισε προσωρινά, αλλά στη συνέχεια με τέσσερα γκολ από τους Conti, Oppezzo, Montico και Robotti η Γιούβε έφτασε στη μεγάλη νίκη. 

Ακόμη μια νίκη πάλι με διαφορά 4 γκολ, αλλά με ένα αποτέλεσμα που περισσότερο έμοιαζε με ένα παιχνίδι τένις, η Γιουβέντους νίκησε με 6-2 την Ίντερ το 1932. Ήταν ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα, διότι οι νερατζούρι κέρδιζαν με 2 - 0 μέχρι τον 8ο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου, στη συνέχεια και στην τελευταία μισή ώρα που απέμεινε μέχρι το τέλος η Γιουβέντους με σκόρερ τους Maglio (δυο), Ferrari, Munerati, Orsi και Vecchina έκανε την μεγάλη ανατροπή και πήρε μια πολύ μεγάλη νίκη που έμεινε στην ιστορία. 

Τέλος, είχαμε και την μεγάλη κατεδάφιση της Ίντερ που ήρθε με ένα ανεπανάληπτο 9-1 στο τέλος της σεζόν 1960-61 που έχει μείνει αξέχαστη. Η Ίντερ ήταν σε σύγκρουση με την Ομοσπονδία και τοποθέτησε την ομάδα νεολαίας της, ο Sandro Mazzola έκανε το ντεμπούτο του σε εκείνο το παιχνίδι. Το παιχνίδι ήταν μονόλογος της Γιούβε και αποδείχθηκε πολύ σκληρό για την Ίντερ καθώς δέχτηκε 9 τέρματα πετυχαίνοντας μόνο ένα. Το αστέρι στο παιχνίδι εκείνο ήταν ο Omar Sivori που σκόραρε 6 φορές, κάνοντας έτσι το ρεκόρ του πρωταθλήματος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: