JUVE-NTINOS.-

-

Juve-ntinos!!! made in Greece.

Juventinos είναι κάθε ένας από εμάς που αγαπάει την ιστορία αυτής της τεράστιας ομάδας.

Juventinos σημαίνει παθολογική αγάπη για τα Bianconero χρώματα της μεγαλύτερης ομάδας στον κόσμο.

Juventinos είναι αυτός που αγάπησε την ομάδα στα δύσκολα χρόνια που έμεινε μακριά από τίτλους.

Juve-ntinos είμαι και γουστάρω τρελά για όλα όσα μου έχεις προσφέρει, Vecchia Signora.!!!

Juve-ntinos είμαι γιατί και οι Έλληνες Tifosi Bianconeri έχουν δικαίωμα να ξέρουν τα πάντα για την Μεγάλη Κυρία.!!!

Για επικοινωνία στείλτε E-mail : juve-ntinos@mail.com

Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Η μεγάλη ώρα είναι τώρα, Κυρία ή Βασίλισσα;

Στην τελική ευθεία έχει μπει πλέον το Champions League, με τον πρώτο ημιτελικό να διεξάγεται σήμερα (5/5) ανάμεσα σε Γιουβέντους και Ρεάλ Μαδρίτης, ένα ζευγάρι το οποίο κρύβει... πολλά μυστικά.


Ως το ιδανικό σενάριο θα φάνταζε σε πολλούς να υπάρξει η συγκεκριμένη ημιτελική φάση, όταν άρχιζε η διοργάνωση. Ρεάλ Μαδρίτης, Γιουβέντους, Μπάγερν Μονάχου και Μπαρτσελόνα. Τι άλλο να ζητήσει -ποδοσφαιρικά- κανείς;
Και σήμερα (5/5) θα βρεθούμε στις τηλεοράσεις μας για την πρώτη πολύ μεγάλη «μάχη». Από τη μία, η «Γηραιά Κυρία» που προέρχεται από την μαθηματική κατάκτηση του τέταρτου συνεχόμενου πρωταθλήματός της και 33ου συνολικά της ιστορίας της. Από την άλλη, η σκληρόπετση «βασίλισσα», που δεν φέρεται διατεθειμένη να... χαρίσει τον τίτλο στην Μπαρτσελόνα, παίρνοντας μία πολύ δύσκολη νίκη στο «Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν» επί της Σεβίλλης (3-2).

Τι συνδέουν τις δύο ομάδες; Πολλά... Ειδική αναφορά όμως αξίζει στον «μαέστρο» της Ρεάλ, Κάρλο Αντσελότι. Ο Ιταλός τεχνικός διετέλεσε προπονητής της Γιουβέντους, καθώς διαδέχθηκε τον Μαρσέλο Λίπι το 1999. Η εμπειρία του στο Τορίνο όμως ήταν εφιαλτική. Με το παρελθόν του να είναι λέει... Ρόμα και (κυρίως) Μίλαν, οι φίλοι των «μπιανκονέρι» τον θεωρούσαν ανεπιθύμητο. Μάλιστα, την πρώτη φορά που βρέθηκε στο προπονητικό κέντρο της Γιούβε, είδε γραμμένο το σύνθημα «τα γουρούνια δεν μπορούν να κοουτσάρουν». Η απάντησή του βέβαια ήταν αφοπλιστική: «αυτή είναι μία τεράστια προσβολή για τα... γουρούνια». 

Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αντσελότι θα τεθεί αντιμέτωπος με την παλιά του ομάδα ως προπονητής, καθώς αυτό έχει συμβεί ουκ ολίγες φορές όσο βρισκόταν στα ηνία της Μίλαν. Ακόμα κι έτσι όμως, του παρουσιάζεται μία ακόμη ευκαιρία να (απο)δείξει την αξία του.

Με το πρώτο ματς να λαμβάνει χώρα στο Τορίνο, αξίζει να σημειωθεί πως οι «μπιανκονέρι» έχουν ηττηθεί μόλις μία φορά στο «Γιουβέντους Στάντιουμ» (10 νίκες, έξι ισοπαλίες, μία ήττα) και με οδηγό την άμυνά τους θα προσπαθήσουν να «μπλοκάρουν» τους Μαδριλένους. Από την άλλη, η «βασίλισσα» έχει κερδίσει τα οχτώ από τα τελευταία 11 της παιχνίδια στη διοργάνωση, φέρνοντας δύο ισοπαλίες και μία ήττα. Βέβαια, στις τελευταίες εφτά επισκέψεις τους στην Ιταλία, δεν έχουν καταφέρει να φύγουν νικητές.  

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ: Ο Αλβάρο Μοράτα. Έφυγε το καλοκαίρι από τη Ρεάλ, με τη Γιούβε να δαπανά 20 εκατομμύρια ευρώ για να τον κάνει δικό της. Στη Μαδρίτη ήταν ουσιαστικά η... αλλαγή του Μπενζεμά και παρότι η επιθυμία του ήταν να παραμείνει στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», αποτελώντας μάλιστα προϊόν των ακαδημιών της ομάδας, ετοίμασε τις βαλίτσες του για την Ιταλία και το Τορίνο. Μπορεί στην πρώτη του προπόνηση με τους «μπιανκονέρι» να τραυματίστηκε, όμως επέστρεψε και σιγά-σιγά κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Αλέγκρι και μία θέση στην ενδεκάδα. Μαζί με τον Τέβες, αποτελούν την αιχμή του δόρατος της «Γηραιάς Κυρίας».

Ο ΑΡΙΘΜΟΣ
: 16. Οι φορές που οι δύο ομάδες έχουν τεθεί αντιμέτωπες σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. 

ΤΟ ΑΠΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟ: Απουσίες υπάρχουν και μάλιστα σημαντικές και για τις δύο ομάδες. Όσον αφορά τους Ιταλούς, ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι δεν μπορεί να υπολογίζει στους Ασαμόα, Κάσερες, Μαρόνε, Ρόμουλο και Πογκμπά, με την απουσία του Γάλλου μέσου να είναι η πιο «τρανταχτή», καθώς αποτελεί έναν από τους «εγκεφάλους» της ομάδας και θα κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει τον επαναληπτικό.

Από την πλευρά των Μαδριλένων, ο Κάρλο Αντσελότι μπορεί να είδε τον Μπέιλ να επιστρέφει σε κανονικούς ρυθμούς, χωρίς να συμβαίνει κάτι ανάλογο με τον Μπενζεμά ο οποίος έμεινε εκτός για τη σημερινή (5/5) αναμέτρηση. Εκτός αυτών, ο Ιταλός τεχνικός δεν μπορεί να υπολογίζει στους Μεντράν αλλά και Μόντριτς.

Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ: Όπως προαναφέρθηκε και πριν, οι δύο «γίγαντες» έχουν αναμετρηθεί συνολικά 16 φορές. Όλες μάλιστα στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, συμπεριλαμβανομένου του τελικού το 1998 (πρωταθλήτρια η Ρεάλ). Οι Ισπανοί μετρούν οχτώ νίκες έναντι εφτά των Ιταλών ενώ ένα ματς έχει λήξει ισόπαλο.

Η ΔΗΛΩΣΗ
: Μπορεί να είναι αρκετά παλιά, αλλά δεν θα μπορούσε να είναι πιο επίκαιρη. Όπως προαναφέρθηκε, η εμπειρία του Αντσελότι στον πάγκο της Γιουβέντους δεν ήταν θετική. Το άκρως αντίθετο. Μετά τη λήξη της συνεργασίας του με εκείνη λοιπόν, ο προπονητής της Ρεάλ είχε δηλώσει πως ποτέ δεν αγάπησε την ομάδα. Οι σχέσεις του με τους οπαδούς των «μπιανκονέρι» ήταν πάντοτε στον πάτο και ποτέ δεν υπήρξε αμοιβαίος σεβασμός. Μένει να δούμε λοιπόν αν μπορεί να «πληγώσει» μία ομάδα που δεν αγάπησε ποτέ, για άλλη μία φορά, όντας στο τιμόνι των «μερένχες».

Πηγή: sdna.gr

1 σχόλιο:

Vero Juventino είπε...

εξω ο περειρα, βινταλ πισω απο τεβεζ-μορατα και στην θεση του ο στουραρο συμφωνα με τελευταιες πληροφοριες..