JUVE-NTINOS.-

-

Juve-ntinos!!! made in Greece.

Juventinos είναι κάθε ένας από εμάς που αγαπάει την ιστορία αυτής της τεράστιας ομάδας.

Juventinos σημαίνει παθολογική αγάπη για τα Bianconero χρώματα της μεγαλύτερης ομάδας στον κόσμο.

Juventinos είναι αυτός που αγάπησε την ομάδα στα δύσκολα χρόνια που έμεινε μακριά από τίτλους.

Juve-ntinos είμαι και γουστάρω τρελά για όλα όσα μου έχεις προσφέρει, Vecchia Signora.!!!

Juve-ntinos είμαι γιατί και οι Έλληνες Tifosi Bianconeri έχουν δικαίωμα να ξέρουν τα πάντα για την Μεγάλη Κυρία.!!!

Για επικοινωνία στείλτε E-mail : juve-ntinos@mail.com

Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Γιούβέντους-Λάτσιο 2-1, το 10ο ήρθε 20 χρόνια μετά.!!!


Η Γιούβε κατάφερε να κατακτήση στη Ρώμη το 10ο κύπελλο της ιστορίας της (1938,1942,1959,1960,1965,1979,1983,1990,1995 και 2015), ενώ είχε τρεις συνεχόμενες ήττες σε τελικούς (2002, 2004, 2012), επίσης αυτό είναι το τρίτο νταμπλ στην ιστορία της (1960, 1995 και 2015), χάρις σε γκολ του Μάτρι στο 97' της παράτασης, στο 11' είχε ισοφαρίσει το γκολ του Ράντου από το 4' ο Κιελίνι, 20 χρόνια μετά το τελευταίο κύπελλο τελικά το πήρε.!!! Νταμπλ λοιπόν μετά από 20 χρόνια για τη Γιούβε που σε δυο βδομάδες θα πάει στο Βερολίνο για το Τρέμπλ.!!!


Η κανονική διάρκεια του τελικού τελείωσε χωρίς νικητή, το ισόπαλο 1-1 με τα γκολ των Ράντου στο 4´ και Κιελίνι στο 11' οδήγησαν τον τελικό στην παράταση. Εκεί μίλησεωο Μάτρι που μπήκε ως αλλάγη και στο 97' έκανε το 2-1.



Ο τελικός του Coppa Italia ήταν πραγματικός τελικός! Με τρομερή ατμόσφαιρα από τους τιφόζι των δύο ομάδων στο Olimpico, με την Λάτσιο να προηγείται στο 4' με τον Ράντου, με την Γιουβέντους να απαντάει άμεσα (11') με τον Κιελίνι και με το πάθος να κυριαρχεί και στις δύο πλευρές. Μπιανκονέρι και Λατσιάλι οδηγήθηκαν στην παράταση, όπου ο Τζόρτζεβιτς είχε διπλό δοκάρι για τους Ρωμαίους αλλά ο Μάτρι σκόραρε (97') για τους Τορινέζους και τους χάρισε το 10ο κύπελλο της ιστορίας τους (ασημένιο αστεράκι στη φανέλα), το πρώτο νταμπλ μετά το 1995 (πρώτη χρονιά Λίπι, τώρα πρώτη χρονιά Αλέγκρι) και τη δυνατότητα να... απογειωθούν στις 6 Ιουνίου στο Βερολίνο κατακτώντας τα πάντα!!!


Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, που δεν υπολόγιζε λόγω καρτών στους Μαρκίζιο και Μοράτα, επέλεξε το 3-5-2 για την Γιουβέντους και ο Στέφανο Πιόλι το 4-3-3 για την Λάτσιο, η οποία άρχισε το ματς ιδανικά! Στο 4' ο Κατάλντι εκτέλεσε το φάουλ, ο Ράντου πήρε την κεφαλιά και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα παρά την προσπάθεια του Στοράρι, βάζοντας φωτιά στην πλευρά των τιφόζι των Ρωμαίων (0-1)! Η απάντηση, πάντως, ήταν άμεση και... πανομοιότυπη. Στο 11' ο Πίρλο έκανε το φάουλ, ο Εβρά πήρε την κεφαλιά και ο Κιελίνι με γυριστό σουτ ξεσήκωσε τους τιφόζι των Τορινέζων (1-1)! Το ματς είχε πολύ καλό ρυθμό, η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω και οι παίκτες έπεφταν με δύναμη σε κάθε φάση, με συνέπεια να μην λείπουν τα λάθη. Λάθη, όμως, που έδιναν μια... ομορφιά στον αγώνα. Η Λάτσιο στο 27' βρήκε την αντεπίθεση που ήθελε με τον Φελίπε Αντερσον αλλά ο Κατάλντι δεν τελείωσε όπως θα ήθελε τη φάση, για να έρθει στο 32' το πολύ καλό σουτ του Παρόλο που έφυγε λίγο άουτ. Η Γιούβε απάντησε με μια άστοχη κεφαλιά του Τέβες, ο οποίος στο 42' προσπάθησε να αναγκάσει σε τραγικό λάθος τον Μπερίσα, για να βγει το ημίχρονο στο 1-1.

Στην επανάληψη η Λάτσιο έδειξε να πατάει καλύτερα στα πρώτα λεπτά αλλά η πρώτη φάση ήταν για τους Μπιανκονέρι, με τον Λιχτστάινερ να κάνει την σέντρα και τον Πογκμπά να μη σημαδεύει σωστά με κεφαλιά. Το ματς συνεχιζόταν με την ίδια ένταση, τόσο σε ό,τι αφορά τον ρυθμό όσο και σε ό,τι αφορά τα μαρκαρίσματα, με τον Στέφανο Πιόλι να υποχρεώνεται σε αλλαγή στο 71' αφού ο Ράντου δεν μπορούσε να συνεχίσει και άφησε τη θέση του στον Μαουρίσιο. Αλλαγή έκανε λίγα λεπτά μετά και ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, βάζοντας τον Περέιρα αντί του Πογκμπά, για να έρθει η καλή στιγμή για την Λάτσιο στο 83' αλλά ο... κρύος Τζόρτζεβιτς (δευτερόλεπτα πριν είχε αντικαταστήσει τον Κλόζε) δεν έκανε κάτι καλό προ του Στοράρι. Στο 87', αντιθέτως, μια χαρά τελείωσε την φάση ο Μάτρι, ο οποίος είχε μπει στο 84' αντί του Γιορέντε, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για (οριακό) οφσάιντ.

Η Γιουβέντους προσπάθησε να πάρει το ματς στις καθυστερήσεις με το καλό σουτ του Τέβες που έφυγε άουτ, ο τελικός οδηγήθηκε στην παράταση και εκεί όλα κρίθηκαν μέσα σε ένα 3λεπτο... Στο 94' ο Τζόρτζεβιτς με τρομερό σουτ είδε την μπάλα να βρίσκει και στα δύο (!) κάθετα δοκάρια, για να έρθει στο 97' το 2-1 για την Γιουβέντους με το πλασέ του Μάτρι εντός περιοχής! Είναι κι αυτά... σημάδια ότι μια σεζόν πάει όπως τη θες!

Ο Πιόλι έκανε την τελευταία του κίνηση στο 106' με την είσοδο του Κεϊτά Μπαλντέ αντί του Ντε Φράι αλλά οι Μπιανκονέρι ήξεραν πώς να ελέγξουν την κατάσταση, πώς να διαχειριστούν την προσπάθεια της Λάτσιο για να ισοφαρίσει... Οι παίκτες του Αλέγκρι χειρίστηκαν έξυπνα το τελευταίο κομμάτι της παράτασης και κράτησαν το 2-1, με το οποίο έσπασαν την κατάρα του Coppa Italia και έκαναν ακόμη πιο όμορφη την απολύτως επιτυχημένη φετινή σεζόν!



JUVENTUS-LAZIO 2-1 (1-1 κανονική διάρκεια)

RETI: Radu 4' pt, Chiellini 11' pt, Matri 97' (παράταση)

JUVENTUS
: Storari; Barzagli, Bonucci, Chiellini; Lichtsteiner (10' sts Padoin), Vidal, Pirlo, Pogba (33' st Pereyra), Evra; Llorente (39' st Matri), Tevez.

A disposizione: Buffon, Rubinho, Marrone, Ogbonna, De Ceglie, Padoin, Asamoah, Sturaro, Pepe, Coman.

Allenatore: Massimiliano Allegri.
LAZIO
: Berisha; De Vrij (1' sts Keita), Gentiletti, Radu (26' st Mauricio); Basta, Parolo, Cataldi, Lulic; Candreva, Klose (37' st Djordjevic), Felipe Anderson.

A disposizione: Marchetti, Strakosha, Braafheid, Cavanda, Ciani, Novaretti, Ledesma, Onazi, Mauri.

Allenatore: Stefano Pioli.

ARBITRO: Orsato

ASSISTENTI: Faverani, Stefani

QUARTO UFFICIALE: Tagliavento
ARBITRI D'AREA: Banti, Mazzoleni

AMMONITI: 18' pt Parolo, 15' st Evra, 19' st Bonucci, 8' pts Matri, 4' sts Candreva

2 σχόλια:

Vero Juventino είπε...

20 χρονια ηταν υπερ αρκετα για εμας...
απομενει η κουπα με τα μεγαλα αυτια!

GRANDE JUVE!
FINO ALLA FINE!
ANDIAMO A BERLINO!

Unknown είπε...

1000 μπραβο στην γουβε