JUVE-NTINOS.-

-

Juve-ntinos!!! made in Greece.

Juventinos είναι κάθε ένας από εμάς που αγαπάει την ιστορία αυτής της τεράστιας ομάδας.

Juventinos σημαίνει παθολογική αγάπη για τα Bianconero χρώματα της μεγαλύτερης ομάδας στον κόσμο.

Juventinos είναι αυτός που αγάπησε την ομάδα στα δύσκολα χρόνια που έμεινε μακριά από τίτλους.

Juve-ntinos είμαι και γουστάρω τρελά για όλα όσα μου έχεις προσφέρει, Vecchia Signora.!!!

Juve-ntinos είμαι γιατί και οι Έλληνες Tifosi Bianconeri έχουν δικαίωμα να ξέρουν τα πάντα για την Μεγάλη Κυρία.!!!

Για επικοινωνία στείλτε E-mail : juve-ntinos@mail.com

Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Για πάντα στη μνήμη μας, είμαστε 39 περισσότεροι.!

Μετά από 39 λεπτά στο ματς με την Νάπολι οι οπαδοί της Γιουβέντους σήκωσαν σε χαρτόνια τα ονόματα των 39 αδικοχαμένων συνοπαδών τους που έχασαν τη ζωή τους στο καταραμένο Χειζέλ, «Κανείς δεν πεθαίνει πραγματικά, αν ζει στην καρδιά αυτού που μένει για πάντα» και  "39 περισσότεροι", η μνήμη της τραγωδίας στις Βρυξέλλες δεν μπορεί να ξεχαστεί ποτέ, φέτος συμπληρώνονται 30 χρόνια από εκείνη την αποφράδα μέρα, 29ης Μαΐου 1985.


Στο 39ο του πρώτου ημιχρόνου, το Στάδιο σιωπά για μια στιγμή και στην Curva Sud εμφανίζεται ένα τεράστιο πανό που γράφει: "39 περισσότεροι"  ένα άλλο πανό έγραφε: «Κανείς δεν πεθαίνει πραγματικά, αν ζει στην καρδιά αυτού που μένει για πάντα» και από τους φιλάθλους έχουν σηκωθεί 39 ξεχωριστά μικρά πανό που το κάθε ένα από αυτά γράφει τα ονόματα των 39 θυμάτων του Heysel, η τραγωδία που θα σηματοδοτήσει τα 30 χρόνια στις 29 Μαΐου. Ο κόσμος, που βλέπει, σηκώνεται και ξεσπάει σε χειροκροτήματα που γίνονται όλο και πιο έντονα. Επίσης και ο Andrea Agnelli, στις κερκίδες, σχεδόν μετακινήθηκε από τη θέση του για να χειροκροτήσει τους οπαδούς της Γιούβε. Το μόνο μειονέκτημα: το γεγονός ότι λίγο πριν από την οδυνηρή υπενθύμιση, η ίδιοι ανεγκέφαλοι οπαδοί συμμετείχαν σε συνθήματα Εν χορό με το γνωστό χυδαίο περιεχόμενο (απλά ντροπή τους).


Τριάντα χρόνια πριν, πριν από τον τελικό του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου μεταξύ της Γιουβέντους και της Λίβερπουλ, εξαιτίας της επίθεσης των Βρετανών φιλάθλων 39 οπαδοί πέθαναν, τα θύματα της συντριβής και την κατάρρευση ενός τοίχου. Μία από τις μεγαλύτερες τραγωδίες στον κόσμο του ποδοσφαίρου και μία από τις πιο παράλογες, που προκλήθηκε από την κραυγαλέα έλλειψη οργάνωσης. Τριάντα χρόνια αργότερα, οι νεκροί του Heysel εξακολουθούν να βρίζονται χυδαία στις χορωδίες ηλιθίων οπαδών (Νάπολι, Φιορεντίνα Κ.α.). Ο σεβασμός είναι η σωστή λέξη, και σήμερα γράφτηκε μάλλον με πολύ μεγάλα γράμματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: