JUVE-NTINOS.-

-

Juve-ntinos!!! made in Greece.

Juventinos είναι κάθε ένας από εμάς που αγαπάει την ιστορία αυτής της τεράστιας ομάδας.

Juventinos σημαίνει παθολογική αγάπη για τα Bianconero χρώματα της μεγαλύτερης ομάδας στον κόσμο.

Juventinos είναι αυτός που αγάπησε την ομάδα στα δύσκολα χρόνια που έμεινε μακριά από τίτλους.

Juve-ntinos είμαι και γουστάρω τρελά για όλα όσα μου έχεις προσφέρει, Vecchia Signora.!!!

Juve-ntinos είμαι γιατί και οι Έλληνες Tifosi Bianconeri έχουν δικαίωμα να ξέρουν τα πάντα για την Μεγάλη Κυρία.!!!

Για επικοινωνία στείλτε E-mail : juve-ntinos@mail.com

Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Προϊστορία Γιουβέντους-Μπαρτσελόνα.

Τώρα δεν υπάρχει πλέον περιθώριο για άλλες σκέψεις. Από χθες το απόγευμα η περιπέτεια της Γιουβέντους στο πρωτάθλημα, τελείωσε και προς στιγμήν βάζουν στην άκρη το Σκουντέτο και το Κύπελλο Ιταλίας που κέρδισε η ομάδα σε μια υπέροχη σεζόν, ήρθε η ώρα να σκεφτούμε το τελευταίο ραντεβού που περιμένει την ομάδα. Την πιο αναμενόμενη αναμέτρηση με την Μπαρτσελόνα στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.


Δεν είναι η πρώτη φορά που η Γιουβέντους και η Μπαρτσελόνα συναντιούνται στην Ευρώπη, το Σάββατο θα είναι η ένατη φορά που συναντιούνται στην ιστορία του Γιουβέντους και Μπαρτσελόνα. Χωρίς αμφιβολία, όμως, θα είναι η πιο σημαντική: διότι ποτέ οι δύο ομάδες δεν συναντήθηκαν σε ένα τελικό.
«Μπιανκονέρι» και «Μπλαουγκράνα» έχουν συναντηθεί μόλις 4 φορές στα πλαίσια ευρωπαϊκών διοργανώσεων κι έτσι έχουν δώσει 8 αγώνες, εντός και εκτός έδρας. Σε τελικό θα αναμετρηθούν για πρώτη φορά. 
Η Γιούβε μετράει 3 νίκες εις βάρος της Μπάρτσα, έναντι 2 των Ισπανών, ενώ τα άλλα 3 ματς έχουν λήξει ισόπαλα. Ωστόσο, οι «Καταλανοί» υπερτερούν της «Μεγάλης Κυρίας» σε προκρίσεις, έχοντας αποκλείσει τους Ιταλούς 2 φορές και έχοντας τεθεί νοκ άουτ από εκείνους μόλις μία φορά. Την τελευταία που κοντραρίστηκαν…

Οι προϊστορία των συναντήσεων των δυο ομάδων:

1970/71: Κύπελλο Εκθέσεων.
Γιουβέντους και Μπαρτσελόνα βρίσκονται στη φάση των νοκ-άουτ. Η πρώτη αναμέτρηση ανάμεσα στις δύο ομάδες φέρνει χαμόγελα στη Μεγάλη Κυρία, περνώντας από το Camp Nou στις 20 Οκτώβρη του 1970 με 2-1. Η νίκη ήρθε με γκολ του Haller στο 12' και του Bettega στο 55' για να μειώσει για τη  Μπαρτσελόνα ο Marcial 14 λεπτά πριν το 90'.
Ίδιο σκορ και στον επαναληπτικό, με εξαιρετική απόδοση, στις 4 Νοεμβρίου του 1970 στο Comunale. Ο Bettega ανοίγει το σκορ, μετά από 3 λεπτά αγώνα, και ο Capello είκοσι λεπτά αργότερα κάνει το 2-0 για την Γιουβέντους, στο 83' η Μπαρτσελόνα κατάφερε να μειώσει σε 2-1, με γκολ της σημαίας της Καταλονίας τον Pujol.

1985/86: Κύπελλο Πρωταθλητριών 
Η Γιουβέντους και η Μπαρτσελόνα παίζουν στα προημιτελικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών τη σεζόν 1985-1986, ο πρώτος αγώνας είναι και πάλι στο Καμπ Νόου, στις 5 Μαρτίου του 1986: η Γιουβέντους κάνει ένα καταπληκτικό παιχνίδι και δεν αφήνει πολλά περιθώρια στη Μπάρτσα, αλλά μετά από μισή ώρα παιχνιδιού ένα σούτ έξω από την περιοχή του Julio Alberto, θα πετύχει το μοναδικό γκολ της βραδιάς 1-0, αφήνοντας ανοικτή την πρόκριση για τον επαναληπτικό αγώνα στο Comunale, στις 19 Μαρτίου 1986: Η Γιούβε σε επτά κατάμεστο γήπεδο επιχειρεί να ανατρέψει το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα. Η Γιουβέντους βρέθηκε κοντά στο σκορ σε αρκετές περιπτώσεις, αλλά ο Archibald πάγωσε το Κομουνάλε μισή ώρα μετά την έναρξη του αγώνα με μια κεφαλιά που δεν μπόρεσε να πιάσει ο Tacconi, γράφοντας το 0-1. Τώρα η κυρία θα χρειαστεί τρία γκολ για να περάσει, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να ισοφαρίσει με γκολ του Μισέλ Πλατινί, στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Στο δεύτερο ημίχρονο η Γιουβέντους αποτύχει να φέρει σε κίνδυνο την εστία του Urruticoechea και στα ημιτελικά θα είναι η Μπαρτσελόνα.


1990/91: Κύπελλο Κυπελλούχων
Η Γιουβέντους παίζει και πάλι στο Camp Nou (και πάλι το πρώτο σκέλος στην Ισπανία) στις 10 Μαρτίου του 1991. Ημι-τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων, η Γιούβε του Maifredi αντιμετωπίζει τη Μπάρτσα του Crujiff. Ξεκινά τον αγώνα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο: στο 12' ο Casiraghi χρησιμοποιεί ένα πέρασμα πίσω την άμυνα και τον ξυλοδαρμό Barca γλίστρησε Zubizarreta που έρχεται συνεδρίαση. Η ομάδα bianconeras πρώτο ημίχρονο παίζει μεγάλο ποδόσφαιρο και δύο φορές έφτασε κοντά διπλασιασμό των γκολ, με τους Schillaci και Baggio. Όμως, με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η Μπαρτσελόνα επιστρέφει. Σε τέσσερα λεπτά, από το 56 'έως το 60', ο Στόισκοβ σκόραρε 2 φορές, δρομολογώντας την νίκη της ομάδας του στο σπίτι τους: το γκολ του Goicoechea στο 75' (μεγάλη βολή από απόσταση) περιπλέκει ακόμη περισσότερο το έργο της επιστροφής στην Γιουβέντους. Δεν αρκεί, στο Delle Alpi στις 24, Απριλίου του 1991 ένα υπέροχο φάουλ του Roberto Baggio στο 61' δεν ήταν αρκετό να δώσει την πρόκριση στη Γιούβε, περνάει και πάλι Barca.



2002/03: Τσάμπιονς Λιγκ

Η τελευταία φορά που τέθηκαν αντιμέτωπες Γιούβε και Μπάρτσα ήταν πριν από 12 χρόνια, όταν η «Βέκια Σινιόρα» βρέθηκε για τελευταία φορά στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Τότε τα δύο σπουδαία club έδωσαν τρομερές μάχες στη φάση των «8». Στο πρώτο ματς στο Τορίνο αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1 και το δεύτερο ματς στο «Καμπ Νου» οδηγήθηκε σε παράταση. Εκεί μίλησε ο Ζαλαγιέτα, πετυχαίνοντας το «χρυσό» γκολ στο 114΄ και στέλνοντας την Γιουβέντους στα ημιτελικά.



Συνοπτικά τα αποτελέσματα

Κύπελλο Εκθέσεων 1979/71

Μπαρτσελόνα-Γιουβέντους 1-2

Γιουβέντους-Μπαρτσελόνα 2-1

Προημιτελικά Κυπέλλου Πρωταθλητριών 1985/86

Μπαρτσελόνα-Γιουβέντους 1-0

Γιουβέντους-Μπαρτσελόνα 1-1

Ημιτελικά Κυπέλλου Κυπελλούχων 1990/91

Μπαρτσελόνα-Γιουβέντους 3-1

Γιουβέντους-Μπαρτσελόνα 1-0

Προημιτελικά Τσαμπιονς Λιγκ 2002/03

Γιουβέντους-Μπαρτσελόνα 1-1

Μπαρτσελόνα-Γιουβέντους 1-2 στην παράταση




Δεν υπάρχουν σχόλια: