JUVE-NTINOS.-

-

Juve-ntinos!!! made in Greece.

Juventinos είναι κάθε ένας από εμάς που αγαπάει την ιστορία αυτής της τεράστιας ομάδας.

Juventinos σημαίνει παθολογική αγάπη για τα Bianconero χρώματα της μεγαλύτερης ομάδας στον κόσμο.

Juventinos είναι αυτός που αγάπησε την ομάδα στα δύσκολα χρόνια που έμεινε μακριά από τίτλους.

Juve-ntinos είμαι και γουστάρω τρελά για όλα όσα μου έχεις προσφέρει, Vecchia Signora.!!!

Juve-ntinos είμαι γιατί και οι Έλληνες Tifosi Bianconeri έχουν δικαίωμα να ξέρουν τα πάντα για την Μεγάλη Κυρία.!!!

Για επικοινωνία στείλτε E-mail : juve-ntinos@mail.com

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

H Juventus άλωσε το San Siro και παραμένει μόνη πρώτη.


Οι Βούτσινιτς (12') και Μαρκίζιο (33') «ακύρωσαν» τον Μαϊκόν (28') και η Γιουβέντους νίκησε με 2-1 στο Μιλάνο την Ιντερ, παραμένοντας στην κορυφή! Πάντα κοντά στη... ζώνη οι Νερατζούρι!


Ο Κλαούντιο Ρανιέρι παρέταξε την Ιντερ με 4-3-1-2 και 11άδα με Καστελάτζι, Μαϊκόν, Λούσιο, Κίβου, Ναγκατόμο, Ζανέτι, Καμπιάσο, Ομπι, Σνάιντερ, Ζάρατε, Πατζίνι ενώ ο Αντόνιο Κόντε για τη Γιουβέντους προτίμησε το 4-2-3-1 με Μπουφόν, Λιχτστάιντερ, Μπονούτσι, Μπαρτσάλι, Κιελίνι, Πίρλο, Πέπε, Βιντάλ, Μαρκίσιο, Βούτσινιτς, Μάτρι.

Το ντέρμπι άρχισε με την Ιντερ να πιέζει, να κερδίζει μονομαχίες και να ψάχνει για το γρήγορο γκολ, το οποίο θα μπορούσε να βρει στο 4' αλλά η μπάλα έφυγε άουτ από το γυριστό σουτ του Καμπιάσο από καλή θέση. Οι Νερατζούρι ήθελαν να μεταφέρουν το ματς στο μισό γήπεδο αλλά μετά το πρώτο 5λεπτο η Γιουβέντους κατάφερε να κρατήσει την μπάλα στην κατοχή της και να απλώσει, σταδιακά, το παιχνίδι.

Το ευτύχημα για τους Μπιανκονέρι ήταν ότι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στην πρώτη καλή φάση τους. Γύρισμα του Λιχτστάινερ, πλασέ του Μάτρι, απόκρουση του Καστελάτζι και στην επαναφορά ο Βούτσινιτς το 0-1! Η ψυχολογία των Τορινέζων ανέβηκε, αυτή της Ιντερ έπεσε και αμέσως μετά, στο 13' και στο 15', ο Μάτρι βγήκε δύο φορές απέναντι από τον Καστελάτζι και φάτσα με το 0-2, αλλά δεν τα κατάφερε.

Η Γιούβε ήλεγχε την κατάσταση καθώς στο κέντρο οι Μαρκίσιο και Βιντάλ έτρεχαν συνεχώς, ο Πίρλο μεταβίβαζε σωστά την μπάλα και τα άκρα έκαναν δουλειά. Σταδιακά, πάντως, οι Νερατζούρι πήραν μέτρα στο έδαφος, κέρδισαν στημένες φάσεις γύρω-γύρω από την περιοχή των Μπιανκονέρι και στο 28' ήρθε η ισοφάριση! Ο Μπονούτσι δεν πίεσε τον Μαϊκόν αφήνοντας τον να σουτάρει εντός περιοχής και ο κεραυνός του Βραζιλιάνου κατέληξε στα δίχτυα για το 1-1!

Με αυτοπεποίθηση μετά την ισοφάριση η ομάδα του Ρανιέρι συνέχισε να πιέζει και στο 32' είδε την μπάλα να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι από την κεφαλιά του Πατζίνι! Δεν έγινε το 2-1, έγινε το 1-2 στην επόμενη φάση! Οι Μαρκίσιο και Μάτρι άλλαξαν ωραία την μπάλα στο ύψος της περιοχής και ο δεύτερος, με υπέροχο πλασέ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα δίνοντας εκ νέου το προβάδισμα στην Μεγάλη Κυρία!

Η Γιουβέντους ήλεγχε, πλέον, ξανά το ματς και στο 40' έφτασε μια ανάσα από το 1-3, σε μια φάση που θα συζητηθεί μετά τις διαμαρτυρίες της Ιντερ το τελευταίο διάστημα για τα πέναλτι που δίνονται εις βάρος της. Ο Πίρλο έβγαλε τετ α τετ τον Μαρκίσιο, αυτός τσίμπησε την μπάλα από τον Καστελάτζι και ο τερματοφύλακας των Νερατζούρι τον ανέτρεψε, με τον διαιτητή να μην καταλογίζει το πέναλτι και την κόκκινη κάρτα!

Εύκολα κράτησε τη νίκη!
Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Ρανιέρι αντικατέστησε τον κινητικό Ζάρατε με τον Κασταΐνιος, με την Ιντερ να προσπαθεί να πιέσει και τη Γιουβέντους να έχει ως πρώτο στόχο να μην αφήσει κανέναν κενό χώρο για τους αντιπάλους της. Οι Μπιανκονέρι ήταν πολύ σωστά παραταγμένοι στον αγωνιστικό χώρο και με τους Βιντάλ-Μαρκίζιο-Πίρλο να κάνουν πολλή δουλειά στο κέντρο, δε δυσκολεύονταν να κόψουν τους Νερατζούρι στα δύο...

Στο 60', μάλιστα, ο Βούτσινιτς από κοντά έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 1-3, με τον Καστελάτζι να αποκρούει, με την εικόνα του παιχνιδιού να είναι τέτοια που να πιστεύει κανείς ότι θα πρέπει να συμβεί κάποιο... θαύμα για να απειλήσει η Ιντερ!

Οι Μιλανέζοι δεν είχαν καθόλου ορθόδοξη ανάπτυξη, δεν είχαν τρεξίματα, δεν είχαν ψυχολογία, δεν είχαν και τον Σνάιντερ καθώς η Γιουβέντους κατάφερε να τον απομονώσει εντελώς. Ετσι, αναγκαζόταν να ανεβαίνει ο... Λούσιο για να κάνει παιχνίδι.

Ο Ρανιέρι έβγαλε τον Ομπι για να περάσει τον Στάνκοβιτς, ενώ ο Κόντε απάντησε με τον Εστιγκαρίμπια αντί του Μάτρι, για να πάει στα άκρα ο Παραγουανός και στην κορυφή της επίθεσης ο Βούτσινιτς. Τα λεπτά περνούσαν με τη Γιουβέντους να διατηρεί πιο εύκολα και από ό,τι θα περίμενε ο Κόντε το 1-2 και ο Ρανιέρι έπαιξε το τελευταίο του χαρτί στο 78', με τον Άλβαρεζ αντί του Σνάιντερ.

Τίποτα, όμως, δεν μπορούσε να αλλάξει στο ματς. Για την ακρίβεια, θα μπορούσε να αλλάξει το σκορ και να γίνει 1-3 ή 1-4, αλλά ο Εστιγκαρίμπια νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Καστελάτζι ενώ ο Ντελ Πιέρο (που αντικατέστησε τον Βούτσινιτς), σε ακόμη ένα τετ α τετ, πλάσαρε πολύ άσχημα.

Ετσι, με το 1-2 η Γιουβέντους... απάντησε στη νίκη της Μίλαν στη Ρώμη, έκανε το 2Χ2 στα ντέρμπι ως τώρα και παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας, ενώ η Ιντερ από πολύ νωρίς μένει αρκετά μακριά από την κορυφή και... πολύ κοντά στις τελευταίες θέσεις!


INTER 1-2 JUVENTUS

GOALS: Vucinic 12, Maicon 28, Marchisio 33

INTER
Castellazzi; Maicon, Lucio, Chivu, Nagatomo; Zanetti, Cambiasso, Obi (Stankovic 64); Sneijder (Alvarez 78); Zarate (Castaignos 46), Pazzini.
Substitutes not used: Orlandoni, Cordoba, Jonathan, Milito.
Manager: Ranieri

JUVENTUS
Buffon; Lichtsteiner, Bonucci, Barzagli, Chiellini; Marchisio, Pirlo; Pepe, Vidal (Pazienza 89), Vucinic (Del Piero 84); Matri (Estigarribia 70)
Substitutes not used: Storari, De Ceglie, Elia, Quagliarella.
Manager: Conte.

Διαιτητής : Rizzoli
Βοηθοί : Niccolai, Copelli

Τέταρτος : Orsato

Κάρτες : Bonucci 22, Vidal 45, Chiellini 54, Pepe 55, Chivu 59, Sneijder 65, Pirlo 67

Δεν υπάρχουν σχόλια: