JUVE-NTINOS.-

-

Juve-ntinos!!! made in Greece.

Juventinos είναι κάθε ένας από εμάς που αγαπάει την ιστορία αυτής της τεράστιας ομάδας.

Juventinos σημαίνει παθολογική αγάπη για τα Bianconero χρώματα της μεγαλύτερης ομάδας στον κόσμο.

Juventinos είναι αυτός που αγάπησε την ομάδα στα δύσκολα χρόνια που έμεινε μακριά από τίτλους.

Juve-ntinos είμαι και γουστάρω τρελά για όλα όσα μου έχεις προσφέρει, Vecchia Signora.!!!

Juve-ntinos είμαι γιατί και οι Έλληνες Tifosi Bianconeri έχουν δικαίωμα να ξέρουν τα πάντα για την Μεγάλη Κυρία.!!!

Για επικοινωνία στείλτε E-mail : juve-ntinos@mail.com

Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Καλός οιωνός το 2-1 για τη Γιούβε, άσχημος για τη Ρεάλ.

Οιωνός αποκλεισμού της Ρεάλ και πρόκρισης της Γιουβέντους αποτελεί το χθεσινό 2-1 στο Juventus Stadium. Οι Μαδριλένοι έχουν μείνει εκτός τελικού στις επτά προηγούμενες φορές που ηττήθηκαν στον πρώτο ημιτελικό. 
Η Γιουβέντους πάλι έχει προκριθεί και τις 11 φορές που σε νοκ άουτ στην Ευρώπη, έχει νικήσει στο πρώτο ματς 2-1!

Θυμηθείτε ποιες ήταν αυτές...

Αυτή είναι η 26η φορά που η Ρεάλ παλεύει στα ημιτελικά της μεγαλύτερης διασυλλογικής διοργάνωσης. Καμία άλλη δεν έχει φτάσει τόσες πολλές φορές στους «4» του Πρωταθλητριών/ Champions League και φυσικά καμία άλλη δεν έχει προκριθεί στον τελικό όσες οι Μαδριλένοι (13). Ωστόσο, το αποτέλεσμα στο Τορίνο ήταν ό,τι χειρότερο γι' αυτούς. Αναμφίβολα το 2-1 από τη Γιουβέντους μόνο καταδικαστικό δεν είναι ενόψει της ρεβάνς. Αυτό ορίζει δηλαδή η λογική, μιας και η προϊστορία λέει το ακριβώς αντίθετο. Βλέπετε η Βασίλισσα κλήθηκε επτά φορές σε αυτούς τους 25 ημιτελικούς να γυρίσει την ήττα στο πρώτο ματς, ώστε να προκριθεί, και δεν το κατάφερε ΠΟΤΕ. ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΕ και στις επτά περιπτώσεις! Φυσικά την τιμητική της είχε η μεγάλη αντίπαλος της στην Ευρώπη: η Μπάγερν. Ας δούμε όμως αναλυτικά ποιοι ήταν αυτοί οι αποκλεισμοί...

1967-'68 ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ
Ισως ο πιο εντυπωσιακός αποκλεισμός απ' όλους. Ο Μπεστ φρόντισε για το 1-0 στο Μάντσεστερ και στον επαναληπτικό έγινε απίστευτη ματσάρα. Οι Μαδριλένοι έκαναν αρχικά την ανατροπή (Πίρι, Χέντο) στο 41', αλλά ο Θόκο στο 44' έβαλε αυτογκόλ και τη Γιουνάιτεντ ξανά στην πρόκριση. Ωστόσο, στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Αμάνθιο έκανε το 3-1. Σε ένα πεντάλπτο όμως (73'-78') Σάντλερ και Φουλκς έστειλαν τους Κόκκινους Διαβόλους στον τελικό. Εκεί, στην παράταση πήραν την κούπα με 4-1 κόντρα στη Μπενφίκα.

 

1972-'73 ΑΓΙΑΞ
Ηταν η μοναδική φορά που γνώρισε δύο ήττες σε ημιτελικά. Επεσε όμως πάνω στον φοβερό και τρομερό Αγιαξ του Γιόχαν Κρόιφ και του «total football». Στο Αμστερνταμ οι Χουσλόφ, Κρολ έκαναν το 2-0 και ο Πίρι λίγο πριν το φινάλε έδωσε ελπίδα στη Ρεάλ (2-1). Ωστόσο, ο Μιούρεν φρόντισε για το 1-0 υπέρ των Ολλανδών και στην ισπανική πρωτεύουσα. Στον τελικό ο Αίαντας νίκησε 1-0 τη Γιουβέντους και πήρε το δεύτερο από τα τρία τρόπαια στη σειρά.

 

1986-'87 ΜΠΑΓΕΡΝ
Ηταν ο πρώτος αποκλεισμός από τους Βαυαρούς. Το πρώτο ματς ήταν στο Μόναχο και μέχρι το 37' το σκορ είχε απογειωθεί στο 3-0 (Αουγκεντάλερ, Ματέους πέν., Βόλφαρτ). Ο Μπουτραγκένιο μείωσε πριν το ημίχρονο, αλλά ο Ματέους και πάλι με πέναλτι σκότωσε τους Μαδριλένους με 4-1. Στη ρεβάνς αν και ο Σαντιγιάνα σκόραρε νωρίς (28'), το σκορ έμεινε στο 1-0 και οι Γερμανοί πήγαν στον τελικό, όπου ηττήθηκαν 2-1 από την Πόρτο.

 

2000-'01 ΜΠΑΓΕΡΝ
Αυτή τη φορά η πρώτη ήττα (1-0) ήρθε στη Μαδρίτη, με τον Ελμπερ να σοκάρει τους κατόχους του τροπαίου. Οπότε το προβάδισμα των Βαυαρών ενόψει της ρεβάνς ήταν μεγάλο. Και πάλι ο Ελμπερ άνοιξε το σκορ στο Μόναχο, ισοφάρισε ο Φίγκο, αλλά ο Γιέρεμις φρόντισε για το τελικό 2-1. Η κούπα κατέληξε στην τροπαιοθήκη των Γερμανών που νίκησαν τη Βαλένθια στα πέναλτι (5-4, 0-0 κανονική διάρκεια και παράταση).

 

2010-'11 ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
Οπως και την προηγούμενη φορά, έτσι και τώρα η ήττα ήρθε στο γήπεδο της. Για εκείνο το 2-0 τη Μπαρτσελόνα φρόντισε ο Λιονέλ Μέσι (το σλάλομ στο δεύτερο γκολ απίθανο), ενώ στον επαναληπτικό ο Πέδρο ολοκλήρωσε τη δουλειά. Ο Μαρσέλο ισοφάρισε, αλλά το σκορ έμεινε στο 1-1 και η Μπαρτσελόνα πήγε στον τελικό, για να κάνει πάρτι (3-1) απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

 

2011-'12 ΜΠΑΓΕΡΝ
Για τρίτη φορά η Μπάγερν της έκανε τη ζημιά. Στο Μόναχο νίκησε 2-1 χάρη στο γκολ του Μάριο Γκόμες στο 90 και ενώ είχε ανοίξει το σκορ ο Ριμπερί και είχε ισοφαρίσει ο Οζίλ. Στη ρεβάνς έδειξε να καθαρίζει από νωρίς με δύο τεμάχια ο Κριστιάνο Ρονάλντο, μα ο Ρόμπεν έκανε το 2-1 και έστειλε την πρόκριση στα πέναλτι, όπου πέρασε με 3-1 η ομάδα του. Στον τελικό όμως το τρόπαιο το έχασαν μέσα στο σπίτι τους οι Βαυαροί στα πέναλτι από την Τσέλσι (4-3, 1-1 κανονική διάρκεια και παράταση).

 

2012-'13 ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ
Εκείνο το καρέ του Λεβαντόφσκι στο «Βεστφάλεν» άφησε αδιόρθωτα πληγωμένη τη Ρεάλ. Το γκολ του Ρονάλντο που είχε ισοφαρίσει προσωρινά, έδωσε μία μικρή ελπίδα στη Ρεάλ για την υπέρβαση αν και το 4-1 ήταν πολύ βαρύ. Οι Μαδριλένοι έπρεπε να βάλουν τρία στη ρεβάνς. Ξύπνησαν αργά, έβαλαν δύο με Μπενζεμά (83'), Σέρχιο Ράμος (88'), έχασαν ευκαιρίες για το θαύμα, μα η Ντόρτμουντ ήταν που πήγε στον χαμένο από τη Μπάγερν (2-1) τελικό.

Π


Δεν υπάρχουν σχόλια: