JUVE-NTINOS.-

-

Juve-ntinos!!! made in Greece.

Juventinos είναι κάθε ένας από εμάς που αγαπάει την ιστορία αυτής της τεράστιας ομάδας.

Juventinos σημαίνει παθολογική αγάπη για τα Bianconero χρώματα της μεγαλύτερης ομάδας στον κόσμο.

Juventinos είναι αυτός που αγάπησε την ομάδα στα δύσκολα χρόνια που έμεινε μακριά από τίτλους.

Juve-ntinos είμαι και γουστάρω τρελά για όλα όσα μου έχεις προσφέρει, Vecchia Signora.!!!

Juve-ntinos είμαι γιατί και οι Έλληνες Tifosi Bianconeri έχουν δικαίωμα να ξέρουν τα πάντα για την Μεγάλη Κυρία.!!!

Για επικοινωνία στείλτε E-mail : juve-ntinos@mail.com

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Φιορεντίνα-Γιουβεντους 0-1, από το μαγικό πόδι του Πίρλο η Γιούβε στους "8".

Η Γιουβέντους κάνοντας μια πολύ καλή εμφάνιση στο Αρτέμιο Φράνκι πήρε αυτό που ήθελε και θα βρεθεί στην αυριανή κλήρωση για τους "8" του Europa League, η ομάδα του Κόντε είχε τον έλεγχο σε όλοι τη διάρκεια του παιχνιδιού και κατάφερε να πετύχει το γκολ που της χρειαζόταν με φοβερή εκτέλεση φάουλ του Αντρέα Πίρλο στο 71'. Ο δρόμος για τον τελικό είναι ορθάνοιχτος πλέον.

Ηταν το ματς της 25ετίας για την Φιορεντίνα, οι οπαδοί της οποίας περίμεναν υπομονετικά να πάρουν εκδίκηση για τον τελικό του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ το 1990. Ηταν, όμως, θέμα υπερηφάνειας και για τη Γιουβέντους, παρά τα όσα λέει για τους... 100 βαθμούς στο πρωτάθλημα, με τον Αντόνιο Κόντε να παρατάσσει ουσιαστικά κανονική 11άδα (μοναδική εξαίρεση οι Κάσερες, Ισλα).
Το ματς, με τους τιφόζι να δημιουργούν πολύ όμορφη ατμόσφαιρα, άρχισε με τους γηπεδούχους να μπαίνουν φουριόζοι και στο 2' πλησίασαν στο γκολ με τον Γκόμες αλλά αστόχησε στο τετ α τετ. Οι «βιόλα» ήθελαν το γρήγορο γκολ που θα τους έδινε σοβαρό ψυχολογικό πλεονέκτημα για τη συνέχεια αλλά μετά το 20' οι Μπιανκονέρι ισορρόπησαν την κατάσταση και απάντησαν στις ευκαιρίες, με αυτή του Πογκμπά (22'). Οι Τορινέζοι πήραν την κατοχή της μπάλας αλλά δεν μπορούσαν να βρουν πουθενά κενό χώρο ενώ είχαν και τον Βιντάλ σε κακή μέρα, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τα επιθετικά καθήκοντα του.
Το ματς είχε πάθος και κάποια καλά μαρκαρίσματα αλλά είχε και πολύ άγχος, με συνέπεια τα λάθη να γίνονται εύκολα. Σε ένα από αυτά, από τον Κιελίνι, ο Ιλισιτς βγήκε σε θέση βολής στο 39' αλλά τελείωσε άσχημα τη φάση, τελευταία καλή του πρώτου μέρους, με τις δύο ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια χωρίς γκολ.
Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με αναγκαστική αλλαγή για την Φιορεντίνα καθώς ο Πιζάρο ένιωσε ενοχλήσεις και άφησε τη θέση του στον Αμπροζίνι. Αυτό, προφανώς, επηρέασε το παιχνίδι των Τοσκανών, με τους Τορινέζους να παίρνουν την κατοχή της μπάλας και να ελέγχουν το παιχνίδι. Στην ομάδα του Κόντε, όμως, δεν έφτανε απλά ο έλεγχος. Ηθελε οπωσδήποτε γκολ και το άγγιξε στο 59', όταν ο Ισλα σέντραρε ωραία και ο Βιντάλ πήρε ανενόχλητος την κεφαλιά αλλά αστόχησε.
Ο Βιντσέντσο Μοντέλα έβγαλε τον Γκόμες για να βάλει τον Μάτρι και η Γιουβέντους ήταν συνεχώς μπροστά ψάχνοντας το γκολ. Ευκαιρία ήταν δύσκολο να κάνει καθώς οι γηπεδούχοι αμύνονταν σωστά αλλά το φάουλ που κέρδισε ο Γιορέντε από τον Γκονσάλο, που είδε και δεύτερη κίτρινη κάρτα αφήνοντας την Φιορεντίνα με 10, έκανε τη διαφορά. Για την ακρίβεια, αυτός που την έκανε ήταν ο Πίρλο ο οποίος με τρομερή εκτέλεση στο 71' κάρφωσε την μπάλα στο παραθυράκι του Νέτο (0-1). Εχοντας προβάδισμα, παίκτη παραπάνω και αυτοπεποίθηση, η Γιουβέντους ήλεγξε στη συνέχεια πλήρως τον αγώνα απέναντι σε μια ομάδα που δεν είχε πλέον το κουράγιο για να κυνηγήσει κάτι. Οι Μπιανκονέρι, αντιθέτως, κυνήγησαν το δεύτερο γκολ που θα τελείωνε οριστικά την πρόκριση αλλά οι Γιορέντε και Βιντάλ έχασαν τεράστιες ευκαιρίες με κεφαλιές από κοντά. Μικρό το κακό για την Γιούβε, που είναι πλέον στους «8» του Europa League και μάλλον το πιο ισχυρό φαβορί για το τρόπαιο.


FIORENTINA-JUVENTUS 0-1
RETI: Pirlo 71'
FIORENTINA
Neto; Tomovic, Rodriguez, Savic; Cuadrado, Aquilani, Pizarro (3' st Ambrosini), Borja Valero, Vargas; Ilicic (27' st Roncaglia), Gomez (18' st Matri).
A disposizione: Rosati, Pasqual, Bakic, Joaquin
Allenatore: Montella
JUVENTUS
Buffon; Caceres, Bonucci, Chiellini; Isla (31' st Lichtsteiner), Vidal, Pirlo, Pogba, Asamoah; Tevez (43' st Osvaldo) .
A disposizione: Storari, Romagna, Mattiello, Padoin, Vucinic
Allenatore: Conte
ARBITRO: Webb (ENG)
ASSISTENTI: Mullarkey (ENG), Cann (ENG)
QUARTO UFFICIALE
: Collin (ENG)
ARBITRI D'AREA
: Marriner (ENG),  Mason (ENG)
AMMONITI: 31' pt Rodriguez, 5' st Vidal, 10' st Cuadrado, 24' st Rodriguez, 49' st Neto, 49' st Tevez

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

σημερα μπραβο πεξανε για να κερδησουν λαθακια κανανε ευτηχως ολα καλα