JUVE-NTINOS.-

-

Juve-ntinos!!! made in Greece.

Juventinos είναι κάθε ένας από εμάς που αγαπάει την ιστορία αυτής της τεράστιας ομάδας.

Juventinos σημαίνει παθολογική αγάπη για τα Bianconero χρώματα της μεγαλύτερης ομάδας στον κόσμο.

Juventinos είναι αυτός που αγάπησε την ομάδα στα δύσκολα χρόνια που έμεινε μακριά από τίτλους.

Juve-ntinos είμαι και γουστάρω τρελά για όλα όσα μου έχεις προσφέρει, Vecchia Signora.!!!

Juve-ntinos είμαι γιατί και οι Έλληνες Tifosi Bianconeri έχουν δικαίωμα να ξέρουν τα πάντα για την Μεγάλη Κυρία.!!!

Για επικοινωνία στείλτε E-mail : juve-ntinos@mail.com

Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Ο Principino ο αντί-Πίρλο.

Μια από τις μεγαλύτερες δοκιμασίες που έχει περάσει ο Αντόνιο Κόντε στον πάγκο της Γιουβέντους είναι η εύρεση αντικαταστάτη του Αντρέα Πίρλο στα παιχνίδια που αυτός έχει απουσιάσει. Ο έμπειρος Ιταλός «εγκέφαλος» έχει παίξει πέντε παιχνίδια λιγότερα από ότι την περασμένη σεζόν τέτοια εποχή.

Με δεδομένη την σημασία που έχει στην λειτουργία της Γιουβέντους, επιθετικά και αμυντικά (καθώς εξασφαλίζοντας την κατοχή της μπάλας η ομάδα δεν προσφέρει τον ίδιο αριθμό επιθέσεων άρα και ευκαιριών στην εκάστοτε αντίπαλο) για τον Κόντε ήταν και είναι μεγάλο κεφάλαιο να πετύχει με εκείνον που θα «ενσαρκώσει» τον «ρόλο Πίρλο».

Την Κυριακή ενάντια στην Φιορεντίνα έβαλε τον Κλαούντιο Μαρκίσιο και ο Ιταλός μέσος μετέτρεψε την ευκαιρία σε μια τριπλή τακτική επιτυχία του προπονητή του. Κυρίως στο πρώτο μέρος που η Γιούβε ήταν καλή. Ο Μαρκίσιο, φύσει εσωτερικός μέσος, έχει ξαναπαίξει εκεί στην αγωνιστική περίοδο, αλλά όχι με την ίδια επιτυχία.

Κόντρα στους «βιόλα», όμως, προσαρμόστηκε καλύτερα, πάντοτε στην σωστή θέση, πρόσφερε καλύτερη ανταπόκριση από τον Πίρλο στις μονομαχίες ένας με έναν και στις διεκδικήσεις της μπάλας και επίσης ξεχώρισαν οι μακρινές μπαλιές του. Ενώ είχε την εμπιστοσύνη των κεντρικών αμυντικών Μπαρτσάλι και Κιελίνι που προτίμησαν να του δώσουν περισσότερες πάσες από κάθε άλλον συμπαίκτη προκειμένου να αρχίσει η επίθεση των «μπιανκονέρι» από πίσω.

Ο αποκαλούμενος και «μικρός πρίγκιπας» δε, ήταν σίγουρος και ολοκλήρωσε το ματς με 54 από 64 σωστές πάσες και μόλις μια λάθος στο μισό της ομάδας του. Αν αυτή ήταν η μια επιτυχία του Κόντε -και του Μαρκίσιο- οι άλλες δύο έχουν να κάνουν με το ότι δεν θυσίασε ούτε τον Πολ Πογκμπά, ούτε τον Αρτούρο Βιντάλ σ’ αυτή την θέση και τους κράτησε ως εσωτερικούς εκεί που ανήκουν φυσικά και εκεί που αποδίδουν καλύτερα και από εκεί που μπορούν να προσφέρουν τις επιθετικές υπηρεσίες τους με μεγαλύτερη επιτυχία.

Ο Κόντε, πλέον, έχει την ένδειξη πως αν δουλέψει με τον Μαρκίσιο, η μετατροπή του σε ικανοποιητικό αντί-Πίρλο ίσως να μην μοιάζει με όνειρο θερινής νυκτός. Θα έχει προσφέρει δε, και εθνική υπηρεσία…

Δεν υπάρχουν σχόλια: