JUVE-NTINOS.-

-

Juve-ntinos!!! made in Greece.

Juventinos είναι κάθε ένας από εμάς που αγαπάει την ιστορία αυτής της τεράστιας ομάδας.

Juventinos σημαίνει παθολογική αγάπη για τα Bianconero χρώματα της μεγαλύτερης ομάδας στον κόσμο.

Juventinos είναι αυτός που αγάπησε την ομάδα στα δύσκολα χρόνια που έμεινε μακριά από τίτλους.

Juve-ntinos είμαι και γουστάρω τρελά για όλα όσα μου έχεις προσφέρει, Vecchia Signora.!!!

Juve-ntinos είμαι γιατί και οι Έλληνες Tifosi Bianconeri έχουν δικαίωμα να ξέρουν τα πάντα για την Μεγάλη Κυρία.!!!

Για επικοινωνία στείλτε E-mail : juve-ntinos@mail.com

Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Αντρέα Πίρλο ο τελευταίος Ιταλός μαέστρο!

Η παρουσία του Αντρέα Πίρλο στην Γιουβέντους είναι από μόνη της ευλογία. Πόσο μάλλον η συμμετοχή του στα παιχνίδια των «μπιανκονέρι». Να θυμηθούμε, άλλωστε την ατάκα, με την οποία ο Τζανλουίτζι Μπουφόν τον καλωσόρισε στο Τορίνο: «Οταν βλέπω τον Αντρέα να παίζει, έχω την απόδειξη ότι ο Θεός υπάρχει».
Στο «Λουίτζι Φεράρις» στην αναμέτρηση με την Τζένοα η απουσία του Κάρλος Τέβες, της κίνησής του και του «ηλεκτρισμού» του και η συνύπαρξη των Φερνάντο Γιορέντε και Ντάνι Οσβάλντο, που ακόμη δεν έχουν αναπτύξει αυτοματισμούς στις κινήσεις τους, σε συνδυασμό με την καλή άμυνα της γηπεδούχου, επηρέασε.
Τα δύο εννιάρια της Γιούβε προσπαθούσαν να μαρκάρουν ο καθένας την περιοχή του και απέτυχαν. Οπως απέτυχε και η συνήθης προσφορά των Βιντάλ και Πογκμπά. Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε μέχρι το 88ο λεπτό είχε πέντε τελικές προσπάθειες και καμία εξ’ αυτών δεν κατευθύνθηκε μεταξύ των τριών δοκαριών του Ματία Περίν.

Ο Οσβάλντο είχε μια τελική προσπάθεια (άουτ), ο Γιορέντε επίσης μια (μπλοκ) και ο Πογκμπά είχε τρεις (άουτ). Επειτα εμφανίστηκε ο Αντρέα Πίρλο… Εστησε την μπάλα, οι υπόλοιποι απομακρύνθηκαν από τον χώρο εργασίας του και πήραν θέση για τα πανηγύρια.
Η εκτέλεση φάουλ κατέληξε στα δίχτυα. Ηταν δε, το 41ο γκολ με φάουλ στην καριέρα του, εκ των οποίων τα 25 έχουν σημειωθεί στο Καμπιονάτο. Το τέταρτό του επίσης στην φετινή Σέριε Α 2013-14 και μ’ αυτά τα τέρματα έχει δώσει τρεις βαθμούς (ΜίλανΤζένοα) και «κλείδωσε» τις επιτυχίες σε άλλα δύο ματς (ΚατάνιαΝάπολι).

Με τη φανέλα της Γιουβέντους, ο Πίρλο έχει σημειώσει 10 τέρματα με φάουλ σε λιγότερο από τρία χρόνια, με τη Μίλαν είχε σταματήσει στα 14 σε δέκα χρόνια. Με το πέρασμα των ετών χάνεται φυσιολογικά η σωματική «φρεσκάδα», αλλά τελειοποιούνται άλλα στοιχεία ποιοτικά.
Οπως για παράδειγμα, το σημάδι. Ο Ιταλός μέσος έχει μετά μια τέτοια ποικιλία λύσεων που να μπορεί να αιφνιδιάζει τον τερματοφύλακα. Ο Αντρέα μπορεί να σουτάρει στη συμβολή των δοκών, όπως έκανε στη Γένοβα, ή χαμηλά στο δοκάρι του γκολκίπερ όπως έκανε συχνά στην περσινή σεζόν, ή μπορεί να χτυπήσει με τα τρία δάχτυλα με συνέπεια η μπάλα να παίρνει ξαφνικά καθοδική πορεία, όπως συνέβη απέναντι στη Νάπολι.

Τώρα ο 34χρονος «εγκέφαλος» της «Κυρίας» είναι μόλις τρία γκολ με φάουλ πίσω από τον Σίνισα Μιχαίλοβιτς, που κατέχει την πρωτιά στο Καμπιονάτο με 28. Το εκπληκτικό του, τέλος, τέρμα στους τζενοάνι ήταν το πρώτο σουτ της Γιουβέντους στην εστία στην διάρκεια του ματς.
Ποτέ άλλοτε στην εποχή Αντόνιο Κόντε οι «μπιανκονέρι» δεν είχαν τόσο χαμηλή παραγωγή σε προσπάθειες προς το αντίπαλο τέρμα σε αγώνα της Σέριε Α. Κρίνοντας εκ του αποτελέσματος δεν χρειάστηκαν τις παραπάνω…

Δεν υπάρχουν σχόλια: