JUVE-NTINOS.-

-

Juve-ntinos!!! made in Greece.

Juventinos είναι κάθε ένας από εμάς που αγαπάει την ιστορία αυτής της τεράστιας ομάδας.

Juventinos σημαίνει παθολογική αγάπη για τα Bianconero χρώματα της μεγαλύτερης ομάδας στον κόσμο.

Juventinos είναι αυτός που αγάπησε την ομάδα στα δύσκολα χρόνια που έμεινε μακριά από τίτλους.

Juve-ntinos είμαι και γουστάρω τρελά για όλα όσα μου έχεις προσφέρει, Vecchia Signora.!!!

Juve-ntinos είμαι γιατί και οι Έλληνες Tifosi Bianconeri έχουν δικαίωμα να ξέρουν τα πάντα για την Μεγάλη Κυρία.!!!

Για επικοινωνία στείλτε E-mail : juve-ntinos@mail.com

Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Μπουφόν ο ένας και μοναδικός, ισοφαρίζει τον Τζόφ.

Ηταν 26 Αυγούστου 2001 όταν ο 23χρονος τότε Τζανλουίτζι Μπουφόν έκανε στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Βενέτσια το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Γιουβέντους. Δεκατρία χρόνια μετά οΤζίτζι είναι ακόμη εκεί να υπερασπίζεται την εστία της «Κυρίας», με την οποία πιθανότατα θα κλείσει και την καριέρα του.
Δεκατρία χρόνια με νίκες, με ήττες, με πολλές εκπληκτικές αποκρούσεις και με κάποια -ανθρώπινα- λάθη, με κατακτήσεις συλλογικές και αμέτρητα προσωπικά βραβεία, με την κάθοδο στην… κόλαση της μετά Κατσιόπολι εποχής και την άνοδο στον… παράδεισο, με δύο σοβαρούς τραυματισμούς που χρειάστηκαν δύναμη θέλησης και χαρακτήρα για να ξεπεραστούν και για να επιστρέψει ο ίδιος σε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο.
Και αύριο στο «Μαράσι» κόντρα στη Τζένοα ένας ακόμη σημαντικός στόχος θα επιτευχθεί για τον αρχηγό της Γιουβέντους. Ο 36χρονος σήμερα Μπουφόν θα συμπληρώσει 476 συμμετοχές με την «Κυρία»… πιάνοντας τον Ντίνο Τζοφ στην πέμπτη θέση της ιδιαίτερης λίστας με τους «πιστούς» γιουβεντίνους. Ο Τζοφ πρωταθλητής κόσμου όπως και ο Τζίτζι χρειάστηκε 11 σεζόν για να φτάσει σε αυτόν τον αριθμό, για τον Μπουφόν οι τραυματισμοί του επέδρασαν καθοριστικά στην… αργοπορία του.
ΤΖΑΝΛΟΥΙΤΖΙ ΜΠΟΥΦΟΝ
Άνθρωπος με καθηλωτικό λόγο και επιχειρήματα, ισχυρή προσωπικότητα (τελευταίος που τον εκθείασε ήταν ο Πολ Πογκμπά), ο Τζίτζι καθοδηγεί τους συμπαίκτες του όπως ένας πραγματικός αρχηγός. Δεν είναι τυχαίο ότι το βράδυ της Πέμπτης ύστερα από τον πρώτο αγώνα με τη Φιορεντίνα για το Γιουρόπα Λιγκ προσπάθησε να μεταδώσει αισιοδοξία και ηρεμία.
Λίγα λεπτά πριν το 90′ είπε στον Βιντάλ «ηρέμησε, υπάρχει και ο επαναληπτικός» και για να αποφύγει να δεχτεί κάρτα ο Αρτούρο (σε αυτό το ενδεχόμενο δεν θα έπαιζε στον επαναληπτικό) και για να μεταδώσει το μήνυμα πως με το 1-1 δεν τελειώνει το θέμα της πρόκρισης, ενώ ένα ακόμη τέρμα των «βιόλα» θα ήταν πιθανότατα καθοριστικό.
Ο Μπουφόν είναι ο μοναδικός σίγουρος για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας. Σε αυτή τη δήλωση του Τσέζαρε Πραντέλι υπάρχει όχι μόνο η εκτίμηση του εθνικού εκλέκτορα στο πρόσωπό του, αλλά και ο σεβασμός του ποδοσφαιρικού κόσμου της Ιταλίας (και όχι μόνο αυτής) απέναντί του.
Το συμβόλαιό του με τους «μπιανκονέρι» λήγει σε ένα χρόνο και το πιο πιθανό είναι να ανανεωθεί. Ετσι αφού ξεπέρασε σε συμμετοχές τους Αντόνιο Καμπρίνι (440-13 σεζόν), Φράνκο Καούζιο (447- 12 σεζόν), Σάντρο Σαλβαντόρε (450-12 σεζόν), Τζαμπιέρο Μπονιπέρτι (459-15 σεζόν) και αύριο φτάνει τις 476 του Ντίνο Τζοφ, βάζει πλώρη για τις 482 παρουσίες του Ρομπέρτο Μπέτεγκα (13 σεζόν), ο οποίος είναι 4ος στη λίστα. Οσο για την πρώτη τριάδα, στην τρίτη θέση είναι ο Τζουζέπε Φουρίνο (528-15 σεζόν), στη δεύτερη ο Γκαετάνο Σιρέα (552-14 σεζόν) και στην πρώτη ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο (705-19 σεζόν).

Δεν υπάρχουν σχόλια: