JUVE-NTINOS.-

-

Juve-ntinos!!! made in Greece.

Juventinos είναι κάθε ένας από εμάς που αγαπάει την ιστορία αυτής της τεράστιας ομάδας.

Juventinos σημαίνει παθολογική αγάπη για τα Bianconero χρώματα της μεγαλύτερης ομάδας στον κόσμο.

Juventinos είναι αυτός που αγάπησε την ομάδα στα δύσκολα χρόνια που έμεινε μακριά από τίτλους.

Juve-ntinos είμαι και γουστάρω τρελά για όλα όσα μου έχεις προσφέρει, Vecchia Signora.!!!

Juve-ntinos είμαι γιατί και οι Έλληνες Tifosi Bianconeri έχουν δικαίωμα να ξέρουν τα πάντα για την Μεγάλη Κυρία.!!!

Για επικοινωνία στείλτε E-mail : juve-ntinos@mail.com

Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

To gazzetta.gr και ο Γ. Καραμάνος γράφει για το Juve-Real.

Ο Γιώργος Καραμάνος γράφει στο gazzetta.gr και εξηγεί γιατί η κλήρωση με τη Γιούβε ήταν η χειρότερη δυνατή για τους Μαδριλένους και μοιράζει τις πιθανότητες πρόκρισης στον τελικό.    


Μοιάζει να έχει περάσει σχεδόν μία ζωή από τότε που οι δυο τους είχαν συναντηθεί και πάλι σε νοκ άουτ αναμετρήσεις. Μάλιστα το 2003, ήταν όπως και τώρα στα ημιτελικά. Μόνο που τότε δεν υπήρχε μεταξύ τους φαβορί. Εκείνη η Γιουβέντους μπορούσε να κοντράρεται στα ίσα με κάθε μεγάλο αντίπαλο στην Ευρώπη και το απέδειξε ερχόμενη από πίσω, για να πάρει την πρόκριση στον τελικό με το συνολικό 4-3 επί της Ρεάλ.

Σε αυτά τα 12 χρόνια όμως που μεσολάβησαν και με τα όσα συνέβησαν στη Γιούβε, τα… κόζια έχουν ξεκάθαρα αλλάξει. Οι ισορροπίες έχουν μεταβληθεί εις βάρος της. Σε τούτο το ζευγάρωμα λοιπόν υπάρχει φαβορί και δεν είναι αυτή. Στην κλήρωση που έγινε πριν λίγες μέρες, ήταν δεδομένο ότι σε Μαδρίτη, Βαρκελώνη και Μόναχο σταύρωναν τα δάκτυλα τους, για να πέσουν μαζί της. Η «τυχερή» ήταν τελικά η Βασίλισσα. Είναι όμως στα αλήθεια τυχερή ή μήπως αυτή η κλήρωση ήταν η χειρότερη για εκείνη;

Βλέποντας συνολικά και από κάθε διάσταση την πιθανή διαχείριση των αναμετρήσεων με κάθε πιθανό αντίπαλο, πιστεύω ότι η Γηραιά Κυρία ήταν ό,τι χειρότερο για τους Μαδριλένους. Κόντρα σε αυτήν δεν θα μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν το μεγαλύτερο όπλο τους: την αντεπίθεση, τον αιφνιδιασμό, με την ταχύτητα τους από τη μέση και μπροστά να είναι η κορυφαία στον κόσμο. 

Εάν απέναντι τους έβρισκαν τη Μπάγερν ή την Μπαρτσελόνα, αναμφίβολα θα έδιναν χώρους, θα άφηναν τη μπάλα στους άλλους για να παίξουν και θα χτυπούσαν σαν δαίμονες στην κόντρα. Πράγματι δεν θα υπήρχε ποιο τέλειο σενάριο, ώστε να σχεδιάσει τα πλάνα του ο Κάρλο Αντσελότι. Τώρα όμως ξέρει ότι μόνο έτσι δεν πρόκειται να συμβεί και μπροστά του βλέπει να εμφανίζεται η δυσκολία μία ομάδας που μοιάζει τόσο πολύ με τον μεγαλύτερο… εφιάλτη του: την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Οι Τορινέζοι δεν παίζουν ακριβώς το… ξύλο των Ροχιμπλάνκος, αλλά έχουν ως γενική αρχή την ίδια φιλοσοφία με τα παιδιά του Τσόλο Σιμεόνε. Αυτά η Ρεάλ σε οκτώ φετινές αναμετρήσεις τα νίκησε μόλις μία φορά και αυτή στο τέλος των προημιτελικών και αφού έμειναν με παίκτη λιγότερο. Το ότι κάπως έτσι σκέφτονται και οι οι Ιταλοί, το επιβεβαίωσε την Δευτέρα το πρωί και κοτζάμ Πίρλο: «Ο καθρέπτης μας θα πρέπει να είναι η Ατλέτικο»! Υπάρχει άραγε κανείς που δεν πιστεύει ότι και ο Μάξι Αλέγκρι θα το πάει σε πανομοιότυπο πλάνο; Μην κοιτάτε την Γιουβέντους στο Καμπιονάτο, όπου είναι το μεγάλο αφεντικό, στην Ευρώπη προέχει η άμυνα. 

Βέβαια εν μέρει αυτό ισχύει και στο Calcio, όταν παίζει με τις άλλες μεγάλες της χώρας. Το πρώτο θέμα της είναι να μην δεχτεί γκολ. Ετσι έφτασε να σηκώνει το Σκουντέτο με μόλις 19 γκολ παθητικό (σε 34 ματς), ενώ στο Champions League τα έχει πάει ακόμα καλύτερα με πέντε γκολ σε 10 αγώνες, έχοντας στους έξι εξ αυτών καταφέρει να φύγει με clean sheet. Εκτός από τον Μπουφόν, η τρεις στην άμυνα (είτε πάει σε άμυνα τριών 3-5-2, είτε σε τεσσάρων 4-3-1-2) Κιελίνι, Μπαρτσάλι, Μπονούτσι είναι απόλυτα δεμένοι, παίζοντας μαζί τέσσερα χρόνια: «Κατανοούμε απόλυτα ο ένας τον άλλον και δουλεύουμε τέλεια μαζί», υποστήριζε την Κυριακή για του λόγου το αληθές ο Μπονούτσι. 

Η Γιουβέντους λοιπόν θα περιμένει. Όχι πως δεν θα αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που σίγουρα θα βρει στους δύο αγώνες. Το πρόβλημα της σε αυτό το κομμάτι είναι η απουσία του Πογκμπά (σίγουρα στο πρώτο ματς και βλέπουμε για τη ρεβάνς), ενώ εκείνες των Ασαμόα, Κάσερες, Μαρόνε είναι λιγότερο σημαντικές. Ο Γάλλος μέσος δίνει επιθετική πνοή και κατ’ επέκταση ισορροπία στο –προσεκτικό έως αμυντικογενές- παιχνίδι της ομάδας του. Ωστόσο, ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τη Ρεάλ προέρχεται τόσο από τα στημένα του Πίρλο, όσο και από την εμφανή άνοδο της απόδοσης του Βιδάλ, μα πάνω απ’ όλα από τα γκολ του εξαιρετικού φέτος Τέβες (28 συνολικά, τα 6 στο Champions League).

Η αλήθεια βέβαια είναι πως για τον Απάτσι θα είναι πολύ δύσκολο να διασπάσει την εκπληκτική άμυνα που εμφανίζουν οι Μαδριλένοι στην Ευρώπη. Για την ακρίβεια το τελευταίο γκολ τους εκεί το δέχτηκαν την 1η Οκτωβρίου στο 2-1 επί της Λουντογκόρετς, δηλαδή πριν από 444 αγωνιστικά λεπτά! Το καλό για τους Ισπανούς είναι αναμφίβολα η επιστροφή του Μπέιλ, ο οποίος μπορεί να μην έχει τρεξίματα, αλλά όπως έδειξε και κόντρα στη Σεβίλλη το περασμένο Σάββατο, είναι τόσο ποιοτικός που μπορεί μα μία ενέργεια να καθαρίσει το ματς. Το ίδιο ισχύει για πολλούς παίκτες της Ρεάλ, κάτι που προφανώς δεν ισχύει για τη Γιουβέντους. Πραγματικά ο Μπουφόν δεν θα ξέρει από ποιον μπορεί να την πάθει…

Οι Μερένγκες σίγουρα επηρεάζονται από την απουσία του Μπενζεμά (λογικά θα είναι παρών στη ρεβάνς), μα ο Τσιτσαρίτο μπορεί να κάνει τη ζημιά. Στην ουσία το μοναδικό μεγάλο μειονέκτημα για το σύνολο του Αντσελότι είναι ο τραυματισμός του… μετρονόμου Μόντριτς. Ποιον άραγε θα βάλει ο Ιταλός κόουτς στο κέντρο; Θα ρισκάρει με τον Ισκο στο πλευρό του Κρόος; Θα βάλει τον ανεπαρκή Ιγιαραμέντι ή μήπως ρίξει ξανά (όπως στη Σεβίλλη) τον Σέρχιο Ράμος σε θέση κόφτη; 

Εάν πράξει το τελευταίο, θα πάρει αμυντικές βοήθειες, αλλά θα χάσει επιθετικά. Μάλλον το αμυντικό τον απασχολεί περισσότερο σε πρώτη φάση στην επίσκεψη στο Τορίνο. Είναι που η Ρεάλ συνολικά δεν βρίσκεται στην καλύτερη φυσική κατάσταση. Οποιος την έχει παρακολουθήσει μέσα στο 2015, θα έχει διακρίνει ότι από το 70’ και έπειτα κατεβάζει ξεκάθαρα ταχύτητα. Εκεί λοιπόν η Γιουβέντους έχει ένα πλεονέκτημα και δεν υπάρχει περίπτωση να μην το ξέρει ο Αλέγκρι, ώστε να προσπαθήσει να το εκμεταλλευτεί, χτυπώντας προς το τέλος.

Εάν στα παραπάνω προσθέσουμε και μία πινελιά παράδοσης, τότε οι πρωταθλητές Ιταλίας έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται αισιόδοξοι. Στους τρεις προηγούμενους ημιτελικούς τους κόντρα σε Ιταλούς (Μίλαν 1989, Τορίνο 1992, Γιουβέντους 2003) οι Μαδριλένοι αποκλείστηκαν!

Ουσιαστικά αυτό το κείμενο έχει μία τάση να παραστήσει τον δικηγόρο του Διαβόλου. Το έκανα και αμέσως μετά την κλήρωση σε ένα live chat για τα δύο ζευγαρώματα και με… έκραξαν πολλοί. Ολοι μας ξέρουμε το πως και γιατί η Ρεάλ είναι το μεγάλο φαβορί και η Γιουβέντους το underdog. Ωστόσο, κόντρα σε αυτή τη λογική και με βάση όλες τις δυσκολίες που θα βάλουν οι Τορινέζοι στους Μαδριλένους, θα έδινα 50-50 πιθανότητες σε κάθε μία να βρεθεί στην τελικό, με τα παιχνίδια να είναι πολύ κλειστά και ειδικά αυτό το πρώτο, την Τρίτη το βράδυ, στο… σαλόνι της Κυρίας!

* Η Γιουβέντους έχει προκριθεί στους επτά από τους 10 ημιτελικούς της σε Πρωταθλητριών/ Champions League!

* Η Ρεάλ έχει προκριθεί στους 13 από τους 25 ημιτελικούς της σε Πρωταθλητριών/ Champions League!

ΕΔΩ μπορείτε να δείτε όλες τις μεταξύ τους αναμετρήσεις από το παρελθόν!


Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: