JUVE-NTINOS.-

-

Juve-ntinos!!! made in Greece.

Juventinos είναι κάθε ένας από εμάς που αγαπάει την ιστορία αυτής της τεράστιας ομάδας.

Juventinos σημαίνει παθολογική αγάπη για τα Bianconero χρώματα της μεγαλύτερης ομάδας στον κόσμο.

Juventinos είναι αυτός που αγάπησε την ομάδα στα δύσκολα χρόνια που έμεινε μακριά από τίτλους.

Juve-ntinos είμαι και γουστάρω τρελά για όλα όσα μου έχεις προσφέρει, Vecchia Signora.!!!

Juve-ntinos είμαι γιατί και οι Έλληνες Tifosi Bianconeri έχουν δικαίωμα να ξέρουν τα πάντα για την Μεγάλη Κυρία.!!!

Για επικοινωνία στείλτε E-mail : juve-ntinos@mail.com

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Ζωντανά από το vinovo με τη βοήθεια του Tuttojuve.com



«Τον Giovinco τον θαυμάζω, αλλά τώρα είναι αντίπαλος μας.  Πηγαίνουμε στην Πάρμα για να κερδίσουμε, θετική η πίεση που νιώθουμε». 



Αυτήν την ώρα ο Αντόνιο Κόντε μιλάει για το αυριανό εξ αναβολής παιχνίδι Πάρμα-Γιουβέντους, για την 2η  αγωνιστική της  Serie A. Στο Media Center στο Vinovo, ο Αντόνιο Κόντε στη συνέντευξη τύπου μιλάει για αυτή τη σημαντική πρόκληση που θα φέρει την ομάδα ξανά στην κορυφή της κατάταξης του campionato. 

Ήθελα να ρωτήσω δύο πράγματα τώρα. Τι έχει αλλάξει και βελτιωθεί σε σύγκριση με τη Juve του πρώτου γύρου από τον αγώνα με την Πάρμα; Και στη συνέχεια, αν ο Giovinco είναι ένας παίκτης που θα κάνει τα περισσότερα για τον αντίπαλό σας;

«Υπήρχε ένα καλό μονοπάτι για μας το παιχνίδι του πρώτου γύρου με την Πάρμα, από το πρώτο παιχνίδι θυμάμαι ξεκάθαρα, ότι ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι από την πλευρά μας, ξεκινήσαμε καλά για το μεγάλο και δύσκολο πρωτάθλημα Από εκεί και πέρα, είναι αναπόφευκτο ότι πολλά πράγματα έχουν αλλάξει από τότε, η ομάδα συνέχισε την διαδικασία της ανάπτυξης, από όλες τις απόψεις, τόσο σε οργανωτικό επίπεδο, τόσο σε τακτικό επίπεδο, σωματικό, νοοτροπίας και στάσης. Από τότε όμως και μέχρι τώρα έχει αυξήσει τις δυνατότητες της και η Πάρμα. Όσο για τον Giovinco, αυτή τη στιγμή είναι ένας παίκτης της Πάρμα στην πραγματικότητα και στη συνέχεια ... τον σέβομαι, σίγουρα είναι ένας σπουδαίος παίκτης, Αλλά είναι ένας αντίπαλος και εγώ μιλάω μόνο για τους παίκτες μου, κατά την άποψή μου παραμένουν οι ισχυρότεροι στον κόσμο, αυτό είναι πέραν πάσης αμφιβολίας».



Στην Πάρμα, στο παιχνίδι που αναβλήθηκε στις 31 Ιανουαρίου, στο βασικό σχήμα θα ήταν οι Μποριέλο και  Del Piero. Ήθελα να ξέρω αν και αύριο θα έχει η ομάδα τον ίδιο σχηματισμό, επίσης για το νομικό ζήτημα και ενάντια σε εκείνους που ήταν ήδη έτοιμος να παίξουν το παιχνίδι, ή, αυτό αλλάζει όλο το παιχνίδι αύριο το βράδυ δεν έχει τίποτα να κάνει με τις δύο εβδομάδες πριν;

«Ξέρεις, νομίζω ότι είναι θέματα της δικαιοσύνης, γιατί δεν είναι εδώ ... (γέλια) ... αν κερδίσουμε θα έχουμε τη δικαιοσύνη, αυτό είναι πέρα από κάθε αμφιβολία. Όσον αφορά τις συστηματικές αξιολογήσεις γίνονται, καθημερινά, εβδομαδιαία, και στη συνέχεια βλέποντας μπορώ να επιλέξω την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα, κατά τη γνώμη μου πάντα βάζω τους καλύτερους στο γήπεδο. Θα δούμε αυτό είναι ένα θέμα ωρών». 


Πριν τον αγώνα με την Ουντινέζε είπατε ότι το παιχνίδι αυτό άξιζε έξι βαθμούς, διότι υπήρχε μια άμεση σύγκρουση τον δυο ομάδων για το Champions League. Αναρωτιέσαι αν αυτό αύριο αξίζει τρεις βαθμούς ή κάτι περισσότερο ακόμη και σε νοητικό επίπεδο, γιατί θα είναι η ανάκαμψη της ομάδας;

«Είναι ένα παιχνίδι που έχει αξία για μας και κερδίζοντας παίρνεις τρεις πόντους, είναι αναπόφευκτο να πάμε για τη νίκη, όπως και σε όλα τα παιχνίδια, η νοοτροπία μας είναι να μπούμε στο γήπεδο και να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τις δυνατότητες μας, για να πάρουμε τη νίκη. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι πάμε στην Πάρμα που έχει μια πολύ καλή ομάδα. Είναι ενισχυθεί περαιτέρω στην μεταγραφική περίοδο και επίσης γνωρίζουμε ότι θα συναντήσουμε δυσκολίες. Εμείς απ’ την πλευρά μας, θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό και θα παλέψουμε να πάρουμε το καλύτερο όπως πάντα». 


Ήθελα να ξέρω αν βλέποντας στην τηλεόραση το Ουντινέζε-Μίλαν σας πέρασε από το μυαλό να σπάσετε την τηλεόραση;

«Όχι, γιατί αλλιώς η γυναίκα μου θα μου έριχνε ... χαστούκι στο πρόσωπο, πρώτα η γυναίκα μου και μετά η κόρη μου (γέλια). Όχι, δεν μου πέρασε από το μυαλό. Νομίζω ότι Ουντινέζε και Μίλαν είναι μια απόδειξη του τι λέω, ότι μια ομάδα όπως η Μίλαν, με 13-14 παιχνίδια ακόμα, πήγε για να κερδίσει σε ένα δύσκολο γήπεδο, όπου ήταν η Ουντινέζε δεν είχε ηττηθεί από κανέναν μέχρι τότε. Έτσι, αυτό λέει πολλά για το τι είναι ικανή να κάνει η Μίλαν, γι’ αυτό συνεχίζω λέω ότι είναι το φαβορί, αλλά το λέω αυτό σε μια πολύ ήσυχη περίοδο και έτσι δεν είμαι έκπληκτος με αυτό». 


Είναι αλήθεια ότι ποτέ δεν έχετε αλλάξει την προσέγγισή σας στα παιχνίδια, θέλετε να κερδίσετε και πάντα προσπαθούν οι παίκτες σας να επιβάλουν το παιχνίδι σας σε κάθε γήπεδο. Αλλά τώρα μπαίνουμε σε μια κρίσιμη φάση, που θα σας μεταφέρει μέσα σε λίγες μέρες, ακόμη και σε άμεση αντιπαράθεση. Ίσως να πάρει μπροστά ή τουλάχιστον ίσο μπορεί να είναι σημαντική. Νομίζεις ότι για πρώτη φορά, ίσως η ομάδα μπορεί να αισθάνεται πίεση;

«Αισθανόμαστε την ανάγκη να κερδίσουμε από την πρώτη μέρα που είμαι εδώ, αυτή είναι η νοοτροπία μου και η νοοτροπία που έχω προσπαθήσει να μεταδώσω και στα παιδιά. Και πρέπει να πω ότι χρειάστηκε χρόνος για να περάσω αυτήν την νοοτροπία στα μυαλά τους. Πρέπει πάντα να κερδίζουμε, χρειαζόμαστε τη νίκη, διότι η νίκη μας κάνει να αισθανόμαστε καλά. Έτσι, μερικές φορές πετυχαίνουμε, μερικές φορές όχι, όμως, η ανάγκη της νίκης πρέπει να είναι στο DNA μας, διότι ήμαστε γεννημένοι νικητές. Από τη στιγμή που εργαζόμαστε σκληρά ήμαστε μια νικήτρια ομάδα, μια ομάδα που κερδίζει, δεν ξέρω πόσο σύντομα, θα πρέπει να το χωνέψουμε αυτό. Αλλά πιστεύω ότι τα παιδιά είναι πολύ συντονισμένα με την άποψη της νοοτροπίας και αυτό με κάνει πολύ ευχαριστημένος, γιατί είναι επίσης μια εξήγηση γιατί είμαστε ψηλά αυτή τη στιγμή, από τους παίκτες που έχω φέτος». 


Μπορούμε να πούμε ότι αυτός είναι ο σημαντικότερο και δυσκολότερο μήνας της καριέρας σας;

«Ξέρετε, η σταδιοδρομία μου δεν είναι μια μακρά καριέρα, ως προπονητής, αν και είναι αναπόφευκτο ότι, αφού κέρδισα δύο πρωταθλήματα σε τέσσερα χρόνια στη Serie Β, βρήκα τον εαυτό μου αντιμετωπίζοντας ιδιαίτερες στιγμές, όπου μπορείτε να συνειδητοποιήσετε ότι υπάρχουν καταστάσεις που πρέπει να αξιοποιήσεις, όμως, όλα είναι μέρος της ιστορίας στο ποδόσφαιρο, μπορεί να υπάρξει κάποια καλή στιγμή - λίγο περισσότερο από τις άλλες - η οποία μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική. Δεν ξέρω αν αυτός ο μήνας θα είναι αποφασιστικής σημασίας, αλλά λέω πάντα ότι κάθε ευκαιρία που χάνεται, για εμάς ευνοεί τους άλλους».


Η επιλογή του συστήματος σας πια θα είναι, 3-5-2 ή 4-3-3, είναι ένας από τους παίκτες που έχει στη διάθεση της ή από τον αντίπαλο...

«Εξαρτάται από το τι βλέπω, δεν εξαρτώνται όλα από το τι μου δίνει περισσότερες εγγυήσεις . Στη συνέχεια, όπως λέω πάντα, είμαι ευτυχής να έχω τέτοιους παίκτες ... κάθε μονάδα είναι πολύτιμη, με τη στάση με την οποία θα μπει στο γήπεδο, με τη στάση με την οποία θα κάνει τα πράγματα, με την επιθυμία, την αποφασιστικότητα, και στη συνέχεια μπορούμε να παίξουμε και με ένα σύστημα 11-0, τίποτα δεν θα αλλάζει. Αυτό που έχει σημασία είναι η στάση που έχεις στον αγώνα».

Αν και αυτό που σας ενοχλεί και την ομάδα, το γεγονός ότι τώρα είναι μπροστά η Μίλαν αυτή τη στιγμή, σας επηρεάζει ψυχολογικά, με την έννοια του ότι πρέπει να κυνηγήσετε πλέον, αν και ουσιαστικά, υπάρχουν δύο παιχνίδια ακόμα για να παίξετε;

«Κοιτάξτε, μπορώ να ξεκινήσω από μια προϋπόθεση: ότι αυτό που μας συμβαίνει φέτος μας κάνει πολύ χαρούμενος, γιατί για πολλά χρόνια δεν έχει ζήσει η Γιουβέντους την χαρά να οδηγεί την κούρσα, ανταγωνιστική έζησε μέχρι να επιστραφεί Έτσι, αυτό είναι...θετικό στρες. Για εμάς είναι eustress, να ξέρετε ότι υπάρχουν δύο είδη άγχους:.. το eustress είναι αυτό που είναι θετικό και το stress είναι σχεδόν αρνητικό. Για μας είναι θετικό άγχος, γιατί εκεί κάτι καλό συμβαίνει, κάτι που θα πρέπει να μας γεμίζει με ικανοποίηση και υπερηφάνεια διότι ήρθαμε από χαμηλά για να γίνουμε  ηγέτες, είμαστε ακόμα πίσω να καταστούμε αρκετά ανταγωνιστικοί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Έτσι, αυτές είναι καταστάσεις όμορφες, είναι μια κατάσταση ζωής. Όταν ζεις ως πρωταγωνιστής σίγουρα το ζεις καλά».


Αλλά υπάρχει μια λεπτή διαφορά βλέποντας το όνομα της Μίλαν ή το όνομα της Γιουβέντους στην πρώτη θέση; Η δεν αλλάζει τίποτα στην πνευματική προετοιμασία του παιχνιδιού;

«Σημασία έχει που ήμαστε ψηλά, για δείτε που ήμασταν πέρυσι, όχι δεν αλλάζει τίποτα στην προετοιμασία μας είτε είμαστε πρώτη είτε δεύτερη».

Οι Vidal και Marchisio είναι κάπως πεσμένοι τώρα τελευταία, σας προβληματίζει το γεγονός αυτό, σχετικά με την ομάδα; 

«Ειλικρινά δεν ανησυχώ για το ότι Vidal και Marchisio, έχουν κάποιο είδος ντεφορμαρίσματος. Το ξεκίνημα των Vidal και Marchisio ήταν σίγουρα καταπληκτικό, είναι φυσιολογικό να έχουν κάπως κουραστεί αλλά, παρά την κάποια επιβράδυνση της ομάδας μέχρι στιγμής, παραμένει στην κορυφή ή τη δεύτερη θέση, ή τουλάχιστον να παραμείνουμε  ανταγωνιστικοί, αυτό λέει πολλά για το τι κάνουμε και τι θα κάνουμε. Πάντως, είμαι πεπεισμένος ότι Marchisio και Vidal θα κάνουν μια μεγάλη εμφάνιση αύριο». 

2 σχόλια:

Xristos είπε...

ton giovinco mporei na ton thavmazeis conte o idios omos den thelei na gyrisei stin juve. distixos

Juve-ntinos.!!! είπε...

Όποιος δεν θέλει Χρήστο να έρθει μια η Γιούβε δεν θέλει δέκα, για να παίξεις σε αυτήν την ομάδα πρέπει πρώτα από όλα να την αγαπάς, αλλίως ας μείνει όπου θέλει, δόξα το Θεό πλέον η Γιουβέντους έχει επιστρέψει και από δώ και πέρα θα παρακαλάνε οι παίκτες να έρθουν στην ομάδα και όχι να παρακαλάει η ομάδα τους παίκτες όπως έκαναν πριν λίγο καιρό και πουλούσαν τρέλα, ο Κόντε ξέρει τι εστί Γιούβε και χειρίζεται τα πράγματα πολύ καλά.