JUVE-NTINOS.-

-

Juve-ntinos!!! made in Greece.

Juventinos είναι κάθε ένας από εμάς που αγαπάει την ιστορία αυτής της τεράστιας ομάδας.

Juventinos σημαίνει παθολογική αγάπη για τα Bianconero χρώματα της μεγαλύτερης ομάδας στον κόσμο.

Juventinos είναι αυτός που αγάπησε την ομάδα στα δύσκολα χρόνια που έμεινε μακριά από τίτλους.

Juve-ntinos είμαι και γουστάρω τρελά για όλα όσα μου έχεις προσφέρει, Vecchia Signora.!!!

Juve-ntinos είμαι γιατί και οι Έλληνες Tifosi Bianconeri έχουν δικαίωμα να ξέρουν τα πάντα για την Μεγάλη Κυρία.!!!

Για επικοινωνία στείλτε E-mail : juve-ntinos@mail.com

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Το γράψαμε από χθες ότι Γιούβε και Μίλαν πλέον είναι στα χαρακώματα.


Το γράψαμε από χθες το ξανά γράφουμε και σήμερα ότι η Γιούβε με την Μίλαν βρίσκονται στα χαρακώματα και πλέον η μάχη για το Scudetto άναψε για τα καλά μετά τα όσα έγιναν το βράδυ του Σαββάτου στο «Σαν Σίρο» και όσα πρόκειται να ακολουθήσουν από εδώ και πέρα, με τους δύο συλλόγους να βρίσκονται και επίσημα σε θέσεις μάχης!
Πολεμικό λοιπόν το κλίμα από το Σάββατο μεταξύ Γιουβέντους και Μίλαν καθώς οι δυο πλευρές έχουν βγάλει τα μαχαίρια και φαίνεται ότι είναι διατεθειμένες να φτάσουν στα άκρα!



Πολλά τα επεισόδια μεταξύ των δυο ομάδων που ξεκίνησαν πριν από λίγες εβδομάδες με την Γιούβε να κάνει λόγο για δυο μέτρα και σταθμά στην αντιμετώπιση των δυο ομάδων καθώς στην μεν Μίλαν σφυρίζουν οι διαιτητές με ευκολία πέναλτι ενώ στην Γιούβε ακόμα και καταφανέστατα πέναλτι δεν τα σφυρίζουν (όπως αυτά με την Σιένα και την Πάρμα), με τους Μπιανκονέρι να διαμαρτύρονται έντονα τις προηγούμενες μέρες.


Ένα εξ αυτών έγινε μετά το τέλος του πρώτου ημιτελικού για το κύπελλο, όταν ο Τζιόρτζιο Κιελίνι είχε δηλώσει ότι ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς θα πρέπει να τιμωρηθεί για σφαλιάρα που έδωσε στον Μάρκο Στοράρι. Αμέσως μετά ο  Μάσιμο Αμπροζίνι, από την πλευρά της Μίλαν, βγήκε και με δηλώσεις του χαρακτήρισε «ψεύτη» και «ρουφιάνο» τον αμυντικό της Μεγάλης Κυρίας! Αυτή η βεντέτα συνεχίστηκε και το Σάββατο όπως αποδείχθηκε, καθώς με το τέλος του αγώνα οι δύο παίκτες παραλίγο να έρθουν στα χέρια ευτυχώς έμειναν μόνο σε έναν διάλογο σε πολύ έντονο ύφος!


Αντεγκλήσεις όμως δεν έχουμε μόνο μεταξύ ποδοσφαιριστών αλλά και μεταξύ παραγόντων με τον Γκαλιάνι να επιτίθεται στο ημίχρονο του ντέρμπι, φραστικά στον γενικό διευθυντή της Γιουβέντους, Μπέπε Μαρότα, που ήταν στα επίσημα του γηπέδου. Ο πρόεδρος των Μπιανκονέρι, Αντρέα Ανιέλι, σηκώθηκε από τη θέση του και ακολούθησε τον αντιπρόεδρο της Μίλαν στα αποδυτήρια όπου είδε την επίθεση που έκανε ο Γκαλιάνι στον διαιτητή του αγώνα αλλά και στον Αντόνιο Κόντε κρίμα που δεν υπήρχε κάμερα στα αποδυτήρια του «Σαν Σίρο» το βράδυ του Σαββάτου γιατί ο καυγάς Κόντε-Γκαλιάνι θα έσπαγε κάθε ρεκόρ προβολών!

Ο Γκαλιάνι λοιπόν κατέβηκε εκνευρισμένος στα αποδυτήρια στο ημίχρονο λόγω του γκολ του Μουντάρι που δεν μέτρησε και βλέποντας μπροστά του τον Κόντε, σύμφωνα με το σύνολο του ιταλικού Τύπου, άρχισε να φωνάζει:
«Φώναξε κι άλλο! Διαμαρτυρηθείτε κι άλλο αφού βλέπετε ότι πιάνει! Πρέπει να ντρέπεστε!».

Ο Κόντε ο οποίος δεν έκατσε να ακούει τον αντιπρόεδρο των Ροσονέρι και του απάντησε σε έξαλλη κατάσταση και με το ίδιο ύφος που του μιλούσε ο Γκαλιάνι λέγοντας του:
«Μας κάνεις κήρυγμα εσύ; Ο μαφιόζος; Μαζί με τον πρόεδρο σου είστε η μαφία του ποδοσφαίρου και μας κάνετε κήρυγμα; Αυτά σε άλλους! Οχι στη Γιουβέντους και σε μένα»!

Όταν σταμάτησε ο Γκαλιάνι να τσακώνεται με τον Κόντε πήγε να πει κάτι στον Αντρέα Ανιέλι, ο οποίος του  απάντησε και αυτός σε έντονο ύφος, με τον Γκαλιάνι να μεταφέρθηκε εσπευσμένα εκτός γηπέδου με πρόβλημα πίεσης (σύμφωνα με την Mediaset του Μπερλουσκόνι) όλα αυτά συμβαίνουν ενώ όπως θυμίζουν και ιταλικά οπαδικά blogs, η Μίλαν θα πρέπει να πάει στο Τορίνο για τον δεύτερο ημιτελικό του Coppa Italia σε ένα τέτοιο πολεμικό κλίμα...

Ο Γκαλιάνι μετά την συμπεριφορά του αυτή κινδυνεύει με τιμωρία αν η ιταλική αθλητική δικαιοσύνη θελήσει να τραβήξει το θέμα ως το τέλος. Και η Μίλαν γνωρίζοντας πως ο Γκαλιάνι κινδυνεύει με τιμωρία προσπαθεί μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της και του Mediaset του Μπερλουσκόνι,  να τιμωρηθεί και ο Κόντε, αν υπάρξει ποινή στον Γκαλιάνι. 



Μια άλλη κόντρα ξέσπασε στον αέρα του Sky Sport Italia όταν βγήκε να μιλήσει για το παιχνίδι ο Αντόνιο Κόντε με τον Ζβόνιμιρ Μπόμπαν σχολιαστής στο Sky Sport Italia και πρώην παίκτη της Μίλαν. Μετά το τέλος του ντέρμπι ο Κροάτης έβραζε κατά της διαιτησίας και μέσα σε ένα παραλήρημα τόνιζε ότι είναι πιο σημαντικό λάθος η μη κατακύρωση του γκολ του Μουντάρι από το γκολ του Μάτρι που ακυρώθηκε. Ο Κόντε όταν ήρθε η ώρα να μιλήσει στο Sky Sport Italia ασχολήθηκε αποκλειστικά με τον Μπόμπαν και την εμπάθεια του λέγοντας του να βγάζει την οπαδική φανέλα όταν σχολιάζει!

Ένας άλλος γνωστός Ιταλός δημοσιογράφος ο Κάρλο Πελεγκάτι, δηλωμένος οπαδός της Μίλαν, καθώς εργάζεται στη Mediaset του Μπερλουσκόνι και πολλές φορές περιγράφει τους αγώνες της Μίλαν στο Milan Channel έβγαλε και αυτός όση χολή είχε κατά της Γιουβέντους. Αμέσως μετά το τέλος του ντέρμπι, λοιπόν, ο Πελεγκάτι σε ένα απίστευτο παραλήρημα χαρακτηρίζει «ψυχασθενή» τον Κόντε, «γαμημένο» τον Κιελίνι, «ξεδιάντροπη» τη Γιουβέντους και πάει λέγοντας... Μία μέρα μετά, την Κυριακή, από το Τορίνο διαρρέουν ότι και τα... εγγόνια του Πελεγκάτι θα δουλεύουν για να πληρώσουν τις αποζημιώσεις που θα ζητήσουν οι άνθρωποι της Γιούβε που θίχτηκαν και ο δημοσιογράφος αναγκάστηκε να βγάλει ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει
: «απολογούμαι στον Αντόνιο Κόντε, τον Τζιόρτζιο Κιελίνι, την Γιουβέντους και τους οπαδούς της σε όλο τον κόσμο. Στη ζωή καθενός, θα βρεθεί κάποια στιγμή μπροστά του μια πέτρα. Δυστυχώς εγώ δεν την απέφυγα και ζητάω συγνώμη ξανά».


Το καλοκαίρι του 2006 ήταν μία αθλητική (Gazzetta dello Sport) και μία πολιτική (La Repubblica) εφημερίδα που σήκωσαν το... λάβαρο της επανάστασης κατά της Γιουβέντους, απαιτώντας τον υποβιβασμό της. Τώρα, έξι χρόνια μετά, η La Repubblica αποφασίζει να ασχοληθεί ξανά με το ποδόσφαιρο και απαιτεί να μην ξανακληθεί στην εθνική Ιταλίας ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν επειδή δήλωσε πως ακόμη κι αν καταλάβαινε ότι η μπάλα πέρασε τη γραμμή στην κεφαλιά του Μουντάρι, δε θα το έλεγε στον διαιτητή.



Η απάντηση ήρθε μέσω ανακοινώσεων συνδέσμων οπαδών της Γιουβέντους, που καλούν την οικογένεια Ανιέλι να αποφασίσει την μετάδοση όλων των αγώνων της ομάδας από το Juventus Channel από την επόμενη σεζόν, προκειμένου να καταφέρουν ένα τεράστιο πλήγμα στο Sky Sport Italia αλλά και στα έσοδα των άλλων συλλόγων σε ότι αφορά τα τηλεοπτικά δικαιώματα, καθώς η Γιούβε είναι η ομάδα με τους περισσότερους οπαδούς, άρα και τους περισσότερους συνδρομητές στο Sky Sport Italia που έχει τα δικαιώματα του Campionato.


Επίσης ένας άλλος που ρίχνει λάδι στην φωτιά είναι ο πρόεδρος των Ιταλών διαιτητών, Μαρτσέλο Νίκι, όπου βγήκε μία μέρα μετά το ντέρμπι, την Κυριακή δηλαδή, και επιτέθηκε στον Μπουφόν για την δήλωση του, λέγοντας πως «ο τερματοφύλακας και αρχηγός της εθνικής Ιταλίας θα πρέπει να δίνει το καλό παράδειγμα στους άλλους. Δεν μου άρεσαν καθόλου οι δηλώσεις του».



Ο Τερματοφύλακας της Μεγάλης Κυρίας μπορεί να είναι παραδοσιακά ήρεμος αλλά αυτή τη φορά αποφάσισε να απαντήσει και είπε στον Νίκι αυτό που πιστεύουν όλοι στο Τορίνο, αλλά δεν το φωνάζουν ακόμη: «Δε δέχομαι παρατηρήσεις από κανέναν για τον χαρακτήρα μου. Έχω πει πολλές φορές στους διαιτητές ότι έχω ακουμπήσει την μπάλα σε φάσεις που δίνουν άουτ αντί για κόρνερ, αλλά πάντα αποφασίζουν ότι θέλουν αυτοί. Δεν πρόκειται, επομένως, να τους ξαναπώ τίποτα. Τα όσα είπε ο Μαρτσέλο Νίκι είναι εξευτελιστικά και δε δέχομαι καμία παρατήρηση. Αυτό που βλέπω εγώ είναι ότι η Γιουβέντους επιστρέφει και αυτό τους φοβίζει πάλι. Άρα, είμαι χαρούμενος ότι κι αν λένε»!


Με τη μάχη για το Scudetto πλέον έχει πάρει φωτιά, και είναι δεδομένο ότι οι δύο σύλλογοι θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν τα πάντα για να πετύχουν τον στόχο τους. Η Μίλαν, πάντως, δείχνει να το... παρακάνει καθώς τη Δευτέρα έφτασε στο σημείο να τείνει χείρα φιλίας στην συμπολίτισσα Ιντερ! Στην επίσημη ιστοσελίδα τους οι Ροσονέρι επιτίθενται στη Γιουβέντους και στέκονται σε ένα περιστατικό από το παρελθόν: Ταξιδεύουν πίσω στο χρόνο και συγκεκριμένα στο 1998 και στο ντέρμπι Γιουβέντους-Ιντερ, για να θυμίζουν το πέναλτι που δε δόθηκε υπέρ του Ρονάλντο!

Οι Μπιανκονέρι δεν έχουν τοποθετηθεί επισήμως αλλά στην Tuttosport, βλέποντας την Μίλαν να επιθυμεί ξαφνικά φιλία με την Ιντερ και τον Μάσιμο Μοράτι, υπενθυμίζουν την ατάκα του αείμνηστου Τζιάνι Ανιέλι:
«Η πραγματική μάχη της Γιουβέντους με Μίλαν και Ιντερ είναι για το αστέρι. Αν θα προλάβουμε πρώτα εμείς να βάλουμε το τρίτο, ή κάποια από αυτές τις δύο το δεύτερο. Οι Μιλανέζοι είναι πάντα ίδιοι, ας το παίζουν εχθροί. Εμείς είμαστε σκληροτράχηλοι Πιεμοντέζι».



Την ώρα που η Μίλαν προσπαθεί μέσω των ΜΜΕ στα οποία υπερτερεί έναντι της Γιουβέντους λόγω του Μπερλουσκόνι, στο Τορίνο υπενθυμίζουν όχι μόνο το ακυρωθέν γκολ του Μάτρι αλλά και τις μη αποβολές των Φιλίπ Μεξές και Σουλέι Αλί Μουντάρι. Ο πρώτος ρίχνει γροθιά στα πλευρά, εκτός φάσης, στον Μάρκο Μποριέλο στην πρώτη επίθεση του δευτέρου ημιχρόνου, ενώ ένα νέο βίντεο που ήρθε στην επιφάνεια δείχνει τον Μουντάρι να ρίχνει τρία σερί χτυπήματα, εκτός φάσης, στον Λιχτστάιντερ! Η Γιουβέντους προωθεί αυτές τις δύο φάσεις, συν το γκολ του Μάτρι που ακυρώθηκε, για να δείξει ότι συνολικά υπάρχουν δύο κόκκινες και ένα γκολ που χαρίστηκε στη Μίλαν, ενώ περιμένει να δει αν θα υπάρξει τιμωρία μέσω βίντεο για Μεξές και Μουντάρι.


Το αποκορύφωμα, βέβαια, των όσων γίνονται από το βράδυ του Σαββάτου στην Ιταλία και η απόδειξη για το πόσο αποφασισμένες είναι Μίλαν και Γιουβέντους να κάνουν τα πάντα για το φετινό Scudetto, είναι η επίθεση των Ροσονέρι στον Αντρέα Πίρλο! Μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της, η Μίλαν περιγράφει τον επί 10 χρόνια μέσο της, ούτε λίγο ούτε πολύ, ως έναν ποδοσφαιριστή που παίζει αντιαθλητικά με τους αγκώνες του! Ο ίδιος ο Πίρλο, δεν έχει πάρει ακόμη θέση δημοσίως γι' αυτό...

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

οι σκατομιλανεζες μονο media-κα μπορουν να μας κερδιζουν... οι τοση λιγοι και τοση κομλεξικοι

John.The.Terrible

Ανώνυμος είπε...

σκατορουφιανοι μιλανεζοι, κομπλεξικα ατομα σας φοβιζει που επιστρεψαμε επιτελους στην φυσικη πρωτη θεση και χεστηκατε πανω σας,εγω πανως γουσταρω να σκουζετε και να βραζετε απο το κακο σας και θελω να παρω και αλλα τετοια σφυριγματα γιατι απλα 6 χρονια τωρα κανατε τα αισχη και μιλατε κιολλας,βρε ουστ κοπροσκυλα,φετος ραβω το 3 αστερι στη φανελλα και σας γραφω κανονικα ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΙ.FORZA JUVE!

Xristos είπε...

gamimenos eisai kai fainesai re poutanas gie pelegkati. pou tha peis etsi ton chiellini. mes to komplex eiste re milanezoi kai sto telos tha parete apo ta tria tis juventus to makrytero

Ανώνυμος είπε...

pragmatika auto to prwtathlima den prepei na xathei o kosmos na gurisei anapoda. ta gamimena ta ksaderfakia me ta petsina scudeto kai me ta prwtathlitriwn(1988-1989 gia thn milan). akouw ti grafoun kai thelw na spasw oti exw mprosta mou. gamw to milano......