JUVE-NTINOS.-

-

Juve-ntinos!!! made in Greece.

Juventinos είναι κάθε ένας από εμάς που αγαπάει την ιστορία αυτής της τεράστιας ομάδας.

Juventinos σημαίνει παθολογική αγάπη για τα Bianconero χρώματα της μεγαλύτερης ομάδας στον κόσμο.

Juventinos είναι αυτός που αγάπησε την ομάδα στα δύσκολα χρόνια που έμεινε μακριά από τίτλους.

Juve-ntinos είμαι και γουστάρω τρελά για όλα όσα μου έχεις προσφέρει, Vecchia Signora.!!!

Juve-ntinos είμαι γιατί και οι Έλληνες Tifosi Bianconeri έχουν δικαίωμα να ξέρουν τα πάντα για την Μεγάλη Κυρία.!!!

Για επικοινωνία στείλτε E-mail : juve-ntinos@mail.com

Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Τα 3 βαριά χαρτιά της Γιούβε.

Το σύγχρονο ποδόσφαιρο θυμίζει ένα παγκόσμιο χρηματιστήριο με τους ποδοσφαιριστές σε ρόλο μετοχών, να βλέπουν την αξία τους άλλοτε να εκτοξεύεται στα ύψη κι άλλοτε να πέφτει. Το θέμα είναι να έχεις καλό χρηματιστή ή στην περίπτωσή μας, μάνατζερ-ατζέντη. Εκεί είναι όλη η δουλειά.

Τα τελευταία χρόνια η Γιουβέντους κινείται έξυπνα στο μεταγραφικό παζάρι αποκτώντας παίκτες από ευκαιρίες που τις παρουσιάζονται. Ή πιο σωστά από ευκαιρίες που οι άνθρωποί της βρίσκουν. Ο Μπέπε Μαρότα έχει ακούσει πολλά από τότε που ανέλαβε τη θέση του τεχνικού διευθυντή του συλλόγου, αλλά οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι έχει κάνει κάποια από τα κορυφαία μεταγραφικά κόλπα των τελευταίων ετών όχι μόνο στο Καμπιονάτο, αλλά γενικότερα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Για μια ομάδα που είναι μαθημένη να μην ξοδεύει πακτωλούς χρημάτων για μεταγραφές, το θέμα είναι τα χρήματα που διαθέτει να πιάνουν τόπο μέχρι το τελευταίο σεντ. Και αυτό το έχει καταφέρει ο Μαρότα σε τρεις περιπτώσεις. Κορυφαία όλων είναι αυτή του Πολ Πογκμπά φυσικά. Ο 21χρονος Γάλλος αποκτήθηκε από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το καλοκαίρι του 2012 αντί ενός ποσού που δεν ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Σήμερα, ο πελάτης του ευφυούς μάνατζερ Μίνο Ραϊόλα, αποτελεί το πολυτιμότερο περιουσιακό στοιχείο των «μπιανκονέρι», με την αξία του να ξεπερνάει τα 50 εκατομμύρια ευρώ. ΗΓιουβέντους το συζητάει με τιμή εκκίνησης τα 70 εκατομμύρια ευρώ… Όσο για τους ενδιαφερόμενους; Ρεάλ ΜαδρίτηςΜάντσεστερ ΓιουνάιτεντΠαρί Σεν Ζερμέν είναι κάποιες από τις ομάδες που ονειρεύονται να τον αποκτήσουν.

Επόμενος στη λίστα είναι ο Αρτούρο Βιντάλ. Ο Χιλιανός κεντρικός χαφ μετακόμισε στο Τορίνο το καλοκαίρι του 2011 χωρίς πολλές τυμπανοκρουσίες, με τη Λεβερκούζεν, στην οποία αγωνιζόταν, να καρπώνεται ένα ποσό της τάξης των 10,5 εκατομμυρίων ευρώ. Αρχικός προορισμός του ήταν η Μπάγερν που ως είθισται αγοράζει ό,τι καλό υπάρχει στη γερμανική αγορά, αλλά ο αγωνιστικός διευθυντής Ρούντι Φέλερ, δεν ήθελε επουδενί να τον δώσει στους Βαυαρούς για ευνόητους λόγους.

Στα τρία χρόνια που βρίσκεται στο Τορίνο, ο 27χρονος διεθνής μέσος (με μάνατζερ τον Φερνάντο Φελίσεβιτς) έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην αναγέννηση της ομάδας. Η αξία του πια έχει σχεδόν πενταπλασιαστεί καθώς κοστολογείται στα 50 εκατομμύρια ευρώ. Ο Βιντάλ αποτελεί διακαή πόθο αρκετών ευρωπαϊκών συλλόγων, όπως η Μπαρτσελόνα, η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπάγερν.

Και πάμε και στην περίπτωση του Φερνάντο Γιορέντε. Ο Ισπανός υψηλόσωμος φορ αποκτήθηκε ως ελεύθερος από την Αθλέτικ Μπιλμπάο το καλοκαίρι του 2013. Η προσαρμογή του στοΤορίνο κάθε άλλο παρά εύκολη ήταν και ρόλο σε αυτό έπαιξε το γεγονός ότι προερχόταν από μια δύσκολη γι’ αυτόν περίοδο με πολύ λίγο χρόνο συμμετοχής ως τιμωρία για το γεγονός ότι δεν δέχθηκε να ανανεώσει το συμβόλαιό του με τον Βάσκους.

Ο Αντόνιο Κόντε του ετοίμασε ειδικό, σκληρό πρόγραμμα, που περιελάμβανε μεταξύ άλλων και πολύ… ξύλο από τους αμυντικούς, ώστε να μπορέσει να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις και στο κλίμα του Καμπιονάτο. Και όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος «όλο αυτό ήταν βάρβαρο αλλά τώρα καταλαβαίνω πόσο καλό μου έκανε».

Όταν πήρε μπροστά ο 29χρονος Ισπανός (σε ρόλο ατζέντη η εταιρεία Mondial Sport Management & Consulting Sarl) αποτέλεσε τον ιδανικό παρτενέρ του Κάρλος Τέβες και τώρα πλέον έχει βρει ξανά τον παλιό, καλό εαυτό του. Ο Γιορέντε φέρεται αυτή τη στιγμή ως ένας από τους βασικούς στόχους της Μπαρτσελόνα, με τη Γιουβέντους να τον κοστολογεί στα 25 εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: Tifosi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: