JUVE-NTINOS.-

-

Juve-ntinos!!! made in Greece.

Juventinos είναι κάθε ένας από εμάς που αγαπάει την ιστορία αυτής της τεράστιας ομάδας.

Juventinos σημαίνει παθολογική αγάπη για τα Bianconero χρώματα της μεγαλύτερης ομάδας στον κόσμο.

Juventinos είναι αυτός που αγάπησε την ομάδα στα δύσκολα χρόνια που έμεινε μακριά από τίτλους.

Juve-ntinos είμαι και γουστάρω τρελά για όλα όσα μου έχεις προσφέρει, Vecchia Signora.!!!

Juve-ntinos είμαι γιατί και οι Έλληνες Tifosi Bianconeri έχουν δικαίωμα να ξέρουν τα πάντα για την Μεγάλη Κυρία.!!!

Για επικοινωνία στείλτε E-mail : juve-ntinos@mail.com

Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Η συνέντευξη του Μαρκίσιο στην Tuttosport.

Σε μια άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη, η οποία δημοσιεύεται σήμερα στην Tuttosport προχώρησε ο Κλαούντιο Μαρκίσιο. Σε αυτήν φανέρωσε μεταξύ άλλων ανέκδοτες στιγμές από τα αποδυτήρια φέτος της Γιουβέντους, αλλά και την αλλαγή του Αντόνιο Κόντε.
«Φέτος μας άφησε περισσότερες ελεύθερες ημέρες» είπε ο «Μικρός Πρίγκιπας», αποκαλύπτοντας πως ο στρατηγός Κόντε, ο φονταμενταλιστής τεχνικός έχει σχεδόν γίνει ένας προπονητής χαμαιλέοντας.

Γυρίζοντας λίγο προς τα πίσω τον χρόνο ο Μαρκίσιο μεταφέρθηκε στις 4 Μαΐου, μέρα κατά την οποία η Γιουβέντους κατέκτησε μαθηματικά το πρωτάθλημα μετά την ήττα της Ρόμα από την Κατάνια, με την αποστολή να βρίσκεται στο ξενοδοχείο. «Πρώτα η έκρηξη της χαράς και στη συνέχεια ο μίστερ μας εξέπληξε λέγοντάς μας: «Ετοιμαστείτε, θα πάμε όλοι έξω για μια πίτσα!». Μείναμε έξω μέχρι τις δύο τα ξημερώματα και στην επιστροφή κάναμε και τα κλασικά σπαγγέτι με σκόρδο, λάδι και τσίλι και ήταν δύο τα ξημερώματα. Φανταστείτε την επόμενη μέρα, είχαμε παιχνίδι με την Αταλάντα… Θυμάμαι ότι ο Τζίτζι Μπουφόν στο τέλος του αναμέτρησης συνεχάρη όλους όσοι άντεξαν μέχρι το 90ό λεπτό» τόνισε.

Ο κύκλος συνεχίζεται

Στην ερώτηση ότι με τον Αντόνιο Κόντε στο τέλος του συμβολαίου του και χωρίς ανανέωση, πολλοί υποστηρίζουν ότι ο κύκλος της Γιουβέντους είναι πλέον στο τέρμα του, ο Μαρκίσιο ενίσταται: «Ποιος κύκλος που έκλεισε! Εμβληματικό ήταν το τελευταίο παιχνίδι: πέρα από το στόχο των 102 βαθμών, μεταξύ μας μιλούσαμε για τη σημασία του να μην δεχτούμε γκολ και έτσι να κλείσουμε άλλο ένα χρόνο με την καλύτερη άμυνα. Αυτά είναι σημαντικά πράγματα δείχνουν ότι υπάρχει ακόμη διάθεση για να βελτιωθεί η ομάδα: Δεν μπορούμε να μιλάμε για κύκλο που τελείωσε! Ύστερα είναι αυτοί που λένε ότι για μας το 2014-15 θα είναι δύσκολα τα πράγματα. Ήταν δύσκολα κάθε χρόνο. Και φέτος στην αρχή δεν φαινόταν καθόλου απλό το πρωτάθλημα, αλλά στη συνέχεια εκ των αποτελεσμάτων όλοι παραδέχονταν: Η Γιουβέντους είναι η πιο δυνατή, είναι φυσιολογικό ότι κέρδισε. Ε, λοιπόν, εμείς θα προσπαθήσουμε να το επαναλάβουμε» τόνισε κατηγορηματικά.
Η Ευρώπη
Αναφορικά τώρα στην επερχόμενη πίεση για έναν ευρωπαϊκό τελικό ο διεθνής μέσος της «Κυρίας» τοποθετήθηκε: «Τα τελευταία δύο χρόνια βελτιωθήκαμε σημαντικά. Το 2012-13 αποκλειστήκαμε στο Τσάμπιονς Λιγκ από την πρωταθλήτρια Μπάγερν: Σίγουρα το άξιζαν, αλλά αν κοιτάξουμε το παιχνίδι, δεν θα ήταν εύκολο ούτε στην φετινή πρωταθλήτρια Ρεάλ Μαδρίτης αν βρισκόταν πίσω στο σκορ ύστερα από 30 δευτερόλεπτα. Μετά ήταν ο αποκλεισμός με τηΓαλατασαράι, αλλά η εμπειρία μας έφερε να δώσουμε σημαντικά παιχνίδια με την Τραμπζονσπόρ, δύσκολο ταξίδι, ή εναντίον της Λυών. Το ίδιο με την Μπενφίκα: για τις ευκαιρίες που έγιναν αξίζαμε εμείς να πάμε στον τελικό. Ύστερα, το ξέρουν όλοι, στα κύπελλα οι κληρώσεις παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο. Μετά χρειάζεται υπομονή. Διάβαζα τις προάλλες το βιογραφικό του Φέργκιουσον, μετά το πρώτο κερδισμένο πρωτάθλημα (1992-93) έκανε πόσα χρόνια να κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ (1998-99)» υπογράμμισε.

Το μυστικό

Όσον αφορά τώρα την δική του αγωνιστική χρονιά, με 37 παρουσίες συνολικά και 4 γκολ ο «μικρός πρίγκιπας» ανέφερε: «Υπήρχε αυτός ο τραυματισμός και είναι φυσιολογικό ότι η επιθυμία να επιστρέψω στον αγωνιστικό χώρο ήταν μεγάλη, η αρχή της σεζόν ήταν σημαντική, με τη Ρόμα να έχει ξεκινήσει πολύ δυνατά, τα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν είναι ποτέ εύκολο να μένεις έξω. Μετά γύρισα από αυτόν τον τραυματισμό. Είχα τρεις μήνες τους οποίους αφιέρωσα όχι μόνο στην αποθεραπεία, είχα ένα μεγάλο πρόβλημα. Δεν ήθελα να μιλήσουν για αυτό οι εφημερίδες, δεν ήθελα εκείνη την εποχή να το βγάλω προς τα έξω, επειδή δεν ήθελα να παρερμηνευτεί και να διαστρεβλωθεί η ενέργειά μου. Αλλά είχα δύο έλκη στα πόδια. Δεν μπορούσα ούτε τα ποδοσφαιρικά παπούτσια να φορέσω. Έκανα μια μεγάλη θεραπεία, πάντα προσπαθούσα να προπονούμαι, να μπαίνω στο γήπεδο και να συνεισφέρω. Μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, πέρασαν αυτά τα προβλήματα , ευτυχώς όλα πήγαν καλά και από το πώς τελείωσε η σεζόν είμαι πολύ ικανοποιημένος για το πώς είμαι σωματικά και ψυχικά ενόψει Μουντιάλ».

Η συνταγή

Εξήγησε με λεπτομέρειες και την έκφραση του Τύπου «Κόντε χαμαιλέοντας»: «Σε ορισμένες περιόδους της σεζόν ήταν σημαντικό το γεγονός ότι χαλάρωνε λίγο το σχοινί. Το έκανε σε σημαντικές στιγμές αφήνοντάς μας ελεύθερες ημέρες, για να ξεφεύγει το κεφάλι. Το ελπίζαμε. Η πρώτη χρονιά του Τσάμπιονς Λιγκ, με τις μεθόδους του, ήταν μια πραγματικά δύσκολη σεζόν. Φέτος το κατάλαβε: με όλες τις υποχρεώσεις που έχουμε, είναι σωστό να δουλεύουμε σκληρά, επειδή η δουλειά αποζημιώνει, αλλά είναι επίσης θεμιτό να αποσπάται και λίγο το κεφάλι» επισήμανε και όσο για την συνταγή της επιτυχίας, δεν δυσκολεύτηκε καθόλου στην απάντηση:
«Η συνέχεια, η συνέπεια στην απόδοση. Το πρώτο έτος, ήταν μια απίστευτη… αναρρίχηση. Το δεύτερο, καταφέραμε να κερδίσουμε και πάλι «παρά» τα Κύπελλα. Και από εκεί βρήκαμε την συνέχεια που έλειψε στη Ρόμα, η οποία έκανε ένα εξαιρετικό πρωτάθλημα και χάρη σε αυτήν καταφέραμε και κάναμε το ρεκόρ των βαθμών. Χωρίς την επιθυμία των «τζαλορόσι» να συνεχίσουν να ελπίζουν μέχρι το τέλος, θα είχαμε μειώσει την συγκέντρωσή μας» αποφάνθηκε για να παραδεχτεί ότι τα αποδυτήρια των «μπιανκονέρι» είναι λίγο ματαιόδοξα όσον αφορά την εμφάνιση των ποδοσφαιριστών, είναι, άλλωστε Ιταλοί, από την χώρα της μόδας και μάλιστα… κολλούν και τους ξένους, όπως ομολόγησε ότι συνέβη φέτος με τον Γιορέντε που λίγο μετά την άφιξή του άρχισε να προσέχει περισσότερο την εμφάνισή του. Και μιας ο λόγος για τα αποδυτήρια, Πίρλο και Πέπε είναι αυτοί που κάνουν τους άλλους να σκάνε από τα γέλια. «Ναι, εσείς τον βλέπετε ήσυχο, με πρόσωπο σοβαρό, αλλά πεθαίνεις στα γέλια μαζί του»… ορκίστηκε ο Μαρκίσιο για τον Ιταλό «τενόρο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: