JUVE-NTINOS.-

-

Juve-ntinos!!! made in Greece.

Juventinos είναι κάθε ένας από εμάς που αγαπάει την ιστορία αυτής της τεράστιας ομάδας.

Juventinos σημαίνει παθολογική αγάπη για τα Bianconero χρώματα της μεγαλύτερης ομάδας στον κόσμο.

Juventinos είναι αυτός που αγάπησε την ομάδα στα δύσκολα χρόνια που έμεινε μακριά από τίτλους.

Juve-ntinos είμαι και γουστάρω τρελά για όλα όσα μου έχεις προσφέρει, Vecchia Signora.!!!

Juve-ntinos είμαι γιατί και οι Έλληνες Tifosi Bianconeri έχουν δικαίωμα να ξέρουν τα πάντα για την Μεγάλη Κυρία.!!!

Για επικοινωνία στείλτε E-mail : juve-ntinos@mail.com

Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Εγκαίνια με τη Νοτς Κάουντι.


Με τη Νοτς Κάουντι θα γίνουν τα εγκαίνια του νέου γηπέδου της Γιουβέντους. Την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου, η ομάδα θα ανοίξει για πρώτη φορά επίσημα τις πόρτες του νέου μας «σπιτιού», με μια ομάδα που μπορεί το όνομά της να μην είναι… κράχτης, είναι όμως, έστω και από σπόντα, συνδεδεμένη με την ιστορία του συλλόγου.
Μη λησμονούμε πως η Γιουβέντους καθιέρωσε την ασπρόμαυρη εμφάνιση μετά από λάθος που έγινε στις παραγγελίες από την Αγγλία.


Όλα συνέβησαν το μακρινό 1903. Τότε, έφτασαν από τη Μ. Βρετανία οι… λάθος -ασπρόμαυρες- εμφανίσεις της Νοτς Κάουντι, οι οποίες μόλις μια σεζόν μετά αποδείχτηκαν γούρικες καθώς η ομάδα κατέκτησε το πρώτο της πρωτάθλημα. Ακολούθησαν άλλα 28 αλλά και κάθε κούπα που υπάρχει πάνω στη Γη. Με τις ασπρόμαυρες φανέλες γράφτηκε η ένδοξη ιστορία του μεγαλύτερου ιταλικού συλλόγου και απέναντι στη Νοτς Κάουντι, λοιπόν, η Γιουβέντους θα δώσει ένα ιστορικό ματς…

Τότε ήταν (1903) που ο Τζον Σάβατζ, Άγγλος παίκτης που έπαιζε στη Γιουβέντους, ζήτησε από έναν φίλο του στο Νότιγχαμ (πόλη που εδρεύει η Νοτς Κάουντι) να προμηθεύσει τον ιταλικό σύλλογο με χρωματιστές φανέλες που θα ήταν ανθεκτικότερες στις άσχημες καιρικές συνθήκες σε σύγκριση με τις ροζ που φορούσε μέχρι τότε η "κυρία".

Ο φίλος του δεν αρνήθηκε την εξυπηρέτηση, ένα σετ από ασπρόμαυρες φανέλες (τα χρώματα της Νοτς Κάουντι δηλαδή) στάλθηκε στο Τορίνο και τα υπόλοιπα είναι ιστορία: η Γιούβε εγκατέλειψε τις ροζ φανέλες και έγινε συνώνυμο με αυτές με την κάθετη ασπρόμαυρη ρίγα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η Γιουβέντους αναμένεται στο φιλικό της 8ης Σεπτεμβρίου να εμφανιστεί με ροζ εμφανίσεις στο πρώτο μέρος, ενώ στο δεύτερο οι παίκτες της θα βάλουν τις ασπρόμαυρες, με τη Νοτς Κάουντι να φοράει μία ολόλευκη σε αυτό το διάστημα.

Να σημειωθεί ότι έχει προγραμματιστεί και ρεβάνς μεταξύ των δύο ομάδων στην έδρα της Νοτς Κάουντι λίγο πριν την έναρξη της σεζόν 2012-2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια: