JUVE-NTINOS.-

-

Juve-ntinos!!! made in Greece.

Juventinos είναι κάθε ένας από εμάς που αγαπάει την ιστορία αυτής της τεράστιας ομάδας.

Juventinos σημαίνει παθολογική αγάπη για τα Bianconero χρώματα της μεγαλύτερης ομάδας στον κόσμο.

Juventinos είναι αυτός που αγάπησε την ομάδα στα δύσκολα χρόνια που έμεινε μακριά από τίτλους.

Juve-ntinos είμαι και γουστάρω τρελά για όλα όσα μου έχεις προσφέρει, Vecchia Signora.!!!

Juve-ntinos είμαι γιατί και οι Έλληνες Tifosi Bianconeri έχουν δικαίωμα να ξέρουν τα πάντα για την Μεγάλη Κυρία.!!!

Για επικοινωνία στείλτε E-mail : juve-ntinos@mail.com

Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Μίλαν-Γιουβέντους 0-2, εύκολα πέρασε και από το Σαν Σίρο και +11.

Η Γιουβέντους πέρασε και από το Σαν Σίρο αλώβητη, με τα γκολ των Γιορέντε στο 44' και
Τέβεζ στο 68' κέρδισε εύκολα τη Μίλαν και αύξησε σε 11 τους βαθμούς της από τη δεύτερη Ρόμα, με το 32ο σκουντέτο να πλησιάζει όλο και πιο κοντά. Πρώτη νίκη του Κόντε ως προπονητής στο Σαν Σίρο απέναντι στη Μίλαν.

«Αυτό το ματς είναι κομβικό. Αν η Γιουβέντους φύγει από το Μιλάνο νικήτρια, κατά πάσα πιθανότητα κλειδώνει το πρωτάθλημα» έλεγε ο Μάρκο Ταρντέλι το Σάββατο και μία μέρα μετά οι Μπιανκονέρι έκαναν ακριβώς αυτό. Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε έφυγε από το «Σαν Σίρο» με μεγάλη νίκη χάρη στο επιθετικό δίδυμο της, πήγε στο +11 από την Ρόμα (έστω με ματς περισσότερο) και από εδώ και πέρα της αρκεί να είναι σοβαρή για να πανηγυρίσει τον Μάιο το τρίτο σερί scudetto.

Το ξεκίνημα του ματς, πάντως, δεν έπειθε ότι οι Τορινέζοι θα έπαιρναν αυτό που ήθελαν καθώς η Μίλαν έβγαζε πολλή ενέργεια και με τον Τααράμπ να έχει ενθουσιασμό και να παίρνει πρωτοβουλίες δημιουργούσε μπέρδεμα στα μετόπισθεν. Το πρόβλημα της Γιούβε βασικά ήταν στο κέντρο καθώς η απουσία του Βιντάλ φαινόταν και το γεγονός ότι οι Πογκμπά και Πίρλο δεν ήταν μέσα στο ματς έκανε τα πράγματα δυσκολότερα.
Αυτό φαινόταν και από τις φάσεις καθώς μπορεί η Γιουβέντους να έφτασε πρώτη κοντά στο γκολ με τον Λιχτστάινερ στο 19' (απέκρουσε το κοντινό σουτ ο Αμπιάτι) αλλά στη συνέχεια οι Ροσονέρι πήραν τον έλεγχο, πίεσαν και στο 26' έχασαν τεράστια διπλή ευκαιρία με τον Κακά, που νικήθηκε κατά σειρά από Μπουφόν και Μπονούτσι (πάνω στη γραμμή)! Οι Μιλανέζοι -για ακόμη μία φορά μετά την αλλαγή προπονητή και αυτό δεν μπορεί να είναι τυχαίο- έκαναν σουτ από παντού όταν έβρισκαν έστω λίγο χώρο αλλά ο Μπουφόν αντέδρασε σωστά όσες φορές χρειάστηκε, όπως για παράδειγμα στο 43' όταν οι γηπεδούχοι είχαν ξανά διπλή ευκαιρία με Κακά και Πόλι.
Αφού η Μίλαν δεν μπορούσε να σκοράρει, το έκανε η Γιουβέντους στο 44': Μαρκίζιο, Τέβες, Λιχτστάινερ συνεργάστηκαν άψογα και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα από το πλασέ του Γιορέντε για το 0-1!
Εχοντας σκοράρει στο τέλος του πρώτου μέρους, οι Μπιανκονέρι στο δεύτερο ημίχρονο έπρεπε απλά να ακολουθήσουν την... εντολή που έδωσε ο Κόντε ενόψει της τελικής ευθείας της σεζόν: «Θέλω ζεστή καρδιά και κρύο αίμα, θέλω να είμαστε κυνικοί». Αυτό θέλει ο προπονητής της Γιούβε, αυτό κάνουν οι παίκτες του καθώς στην επανάληψη άφησαν την μπάλα στη Μίλαν και περίμεναν για να χτυπήσουν την κατάλληλη στιγμή.
Αυτή ήρθε στο 68', όταν ο Τέβες κράτησε την μπάλα εκτός περιοχής και όταν βρήκε χώρο έδειξε στους αντιπάλους του -που σούταραν συνεχώς- πώς η μπάλα πάει στα δίχτυα! Το 0-2 με την γκολάρα του Αργεντίνου πρώτου σκόρερ της Serie A (15 γκολ αυτός και 11 ο Γιορέντε) ουσιαστικά τελείωσε τον αγώνα, με τον Ζέεντορφ να βάζει τους Χόντα και Ρομπίνιο αντί των Μοντολίβο και Τααράμπ. Περισσότερο για να ξεκουραστούν αυτοί που έπαιζαν και λιγότερο επειδή πίστευε πως κάτι θα άλλαζε αφού οι Τορινέζοι ήλεγχαν πλέον πλήρως την κατάσταση και στο τέλος θα μπορούσαν να ανεβάσουν και το σκορ. Είτε με το δοκάρι του Πίρλο σε φάουλ, είτε με το δοκάρι του Πογκμπά σε ωραίο σουτ.
Δοκάρι είχε και η Μίλαν στις καθυστερήσεις με τον Ρομπίνιο καθώς οι Γιουβεντίνοι, σε πάγκο και εξέδρα, είχαν ήδη αρχίσει τους πανηγυρισμούς για μια νίκη που (δείχνει να) σημαίνει scudetto!

MILAN-JUVENTUS 0-2
RETI: Llorente 44' pt, Tevez 23' st
MILAN
Abbiati; Abate, Rami, Bonera, Emanuelson; De Jong, Montolivo (26' st Honda); Taarabt (30 's t Robinho), Poli (8' st Saponara), Kakà; Pazzini.

A disposizione: Amelia, Gabriel, Mexes, De Sciglio, Zaccardo, Constant, Essien, Birsa, Petagna.
Allenatore: Seedorf

JUVENTUS
Buffon; Barzagli, Bonucci, Caceres; Lichtsteiner (39' st Padoin), Pogba, Pirlo, Marchisio, Asamoah; Tevez (47' st Giovinco), Llorente (45' st Osvaldo).
A disposizione: Storari, Rubinho, Chiellini, Ogbonna, Peluso, Isla, Quagliarella.
Allenatore: Conte
ARBITRO: Guida
ASSISTENTI: Di Liberatore, Carriolato
QUARTO UFFICIALE:
 Marzaloni
ARBITRI D'AREA
: Gervasoni, Russo

AMMONITI: 13' st Marchisio, 19' st Pirlo, 38' st Bonera

1 σχόλιο:

Vero Juventino είπε...

ψυχακιας κι ετσι...

πλησιαζει κουπα παλι αλανια!

Grande Juve!!! καλη σαρακοστη!