Ο Αντόνιο Κόντε τιμωρήθηκε από την πειθαρχική επιτροπή της ιταλικής ομοσπονδίας  με δέκα μήνες αποκλεισμό από το χώρο του ποδοσφαίρου για την εμπλοκή του στα στημένα. Αθώοι Μπονούτσι και Πέπε.
Απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες οι ποδοσφαριστές Λεονάρντο Μπονούτσι και Σιμόνε Πέπε, η Λέτσε και η Γκροσέτο τιμωρήθηκαν με υποβιβασμό στη Lega Pro, ενώ η Μπολόνια με πρόστιμο. Οσοι τιμωρήθηκαν μπορούν να ασκήσουν έφεση ως τις 20 Αυγούστου.
Ο Αντόνιο Κόντε καταδικάστηκε για αδικήματα που είχε κάνει όταν ήταν προπονητής της Σιένα, ενώ η Γιουβέντους δεν θα έχει και τον βοηθό Αντζελο Αλέσιο καθώς τιμωρήθηκε με οχτώ μήνες. Συγκεκριμένα, ο Ιταλός τεχνικός της Γιουβέντους όταν ήταν στον πάγκο της Σιένα κατηγορείτο πως είχε πλήρη γνώση για χειραγώγηση αποτελέσματος σε δύο αγώνες της ομάδας του τη σεζόν 2010/11, όταν αυτή αγωνιζόταν στη Serie B. Για την καταδίκη του Κόντε κύριος υπεύθυνος είναι ο πρώην παίκτης του Φίλιπο Καρόμπιο!
Οσον αφορά για τους Λεονάρντο Μπονούτσι και Σιμόνε Πέπε, που απαλλάχθηκαν, αντιμετώπιζαν κατηγορίες ως παίκτες της Μπάρι και της Ουντινέζε, όμως, η ομοσπονδία έκρινε αξιόπιστη την κατάθεση του Αντρέα Μασιέλο. Υπενθυμίζουμε πως ο εισαγγελέας είχε εισηγηθεί ποινή αποκλεισμού 3,5 ετών για τον Μπονούτσι και 1 χρόνου για τον Πέπε.