JUVE-NTINOS.-

-

Juve-ntinos!!! made in Greece.

Juventinos είναι κάθε ένας από εμάς που αγαπάει την ιστορία αυτής της τεράστιας ομάδας.

Juventinos σημαίνει παθολογική αγάπη για τα Bianconero χρώματα της μεγαλύτερης ομάδας στον κόσμο.

Juventinos είναι αυτός που αγάπησε την ομάδα στα δύσκολα χρόνια που έμεινε μακριά από τίτλους.

Juve-ntinos είμαι και γουστάρω τρελά για όλα όσα μου έχεις προσφέρει, Vecchia Signora.!!!

Juve-ntinos είμαι γιατί και οι Έλληνες Tifosi Bianconeri έχουν δικαίωμα να ξέρουν τα πάντα για την Μεγάλη Κυρία.!!!

Για επικοινωνία στείλτε E-mail : juve-ntinos@mail.com

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Κατατίθεται η έφεση του Κόντε

Εντός της ημέρας αναμένεται να κατατεθεί έφεση από τους δικηγόρους του Αντόνιο Κόντε κατά της απόφασης σύμφωνα με την οποία ο πρώην προπονητής της Σιένα τιμωρήθηκε με 10 μήνες αποκλεισμό, για εμπλοκή του στο σκάνδαλο με τα στημένα παιχνίδια. Οι δικηγόροι του προπονητή της Γιουβέντους κάνουν την κίνηση αυτή με σκοπό να μειωθεί η τιμωρία του πελάτη τους, αν και κάτι τέτοιο φαντάζει εξαιρετικά αμφίβολο.

Ένας από τους πρωταγωνιστές της υπόθεσης με τα στημένα παιχνίδια στην Ιταλία ήταν και ο Αντόνιο Κόντε. Ο πρώην προπονητής της Σιένα κατηγορήθηκε για προκαθορισμό του αποτελέσματος δύο αγώνων της τότε ομάδας του, με σκοπό το κέρδος μέσω του στοιχήματος. Ο αθλητικός δικαστής, έπειτα από την ακροαματική διαδικασία, αποφάσισε την 10μηνη τιμωρία του Κόντε, ο οποίος επέμενε πως ήταν αθώος.


Ο Κόντε άσκησε έφεση κατά της απόφασης αυτής, η οποία ουσιαστικά έπεσε στο κενό. Η τιμωρία του παρέμεινε και ο προπονητής της Γιουβέντους αναγκάστηκε να παρακολουθήσει το πρώτο ματς της ομάδας του από την εξέδρα. Ο Κόντε, όμως, διατείνεται πως δεν έχει σχέση με τα στημένα ματς και έτσι έδωσε εντολή στους δικηγόρους του να ασκήσουν νέα έφεση, αυτή τη φορά κατά της δευτεροβάθμιας απόφασης.


Η έφεση αυτή, που θα κατατεθεί εντός της ημέρας, δεν έχει πολλές πιθανότητες να γίνει αποδεκτή. Σύμφωνα με τον έμπειρο νομικό, εξειδικευμένο στην αθλητική δικαιοσύνη, Μάριο Σταλιάνο, η τιμωρία του Κόντε θα παραμείνει ως έχει. «
Οι πιθανότητες να μειωθεί η ποινή του Κόντε αγγίζουν το μηδέν», είναι τα χαρακτηριστικά λόγια του έγκριτου νομικού.
Ανάλογες είναι οι εκτιμήσεις και ενός άλλου νομικού, του Ματία Γκρασάνι, που τονίζει πως «είναι στατιστικά αδύνατον να γίνει αποδεκτή η έφεση του Κόντε.»

2 σχόλια:

Un Gobbo ad Atene είπε...

Psofie, η πρώτη έφεση του Conte κάθε άλλο παρά έπεσε στο κενό αφού απαλλάχθηκε πλήρως από την κατηγορία για ένα από τα δυο ματς που τον οδήγησαν στο εδώλιο και η οποία κατηγορία δεν αφορά "προκαθορισμό αποτελέσματος με σκοπό το κέρδος του στοιχήματος" αλλά "παράλειψη αναφοράς (καταγγελίας)" για τη γνώση που θεωρείται ότι από τη θέση του πρέπει να είχε για το στήσιμο παιχνιδιού -από άλλους (παίχτες και κύκλωμα στοιχήματος. Η διαφορά είναι τεράστια: άλλο να κατηγορείσαι για κλοπή και άλλο ότι δεν κατήγγειλες κλοπή που λογικά θα έπρεπε να έχει υποπέσει στην αντίληψή σου.

Το άρθρο σου έχει και άλλη ανακρίβεια. Ο Mario Stagliano σχολίασε, όχι την έκβαση της νέας έφεσης αλλά του αιτήματος να ανασταλεί η ποινή ως την εκδίκαση της έφεσης στο Tnas (διαδικασία πολύμηνη): αυτό το αίτημα θεώρησε ότι έχει "πιθανότητες κοντά στο μηδέν" να γίνει αποδεκτό και αυτό είναι πολύ διαφορετικό από την έφεση στην οποία αναφέρθηκε ο άλλος νομικός που επικαλείσαι, ο Mattia Grassani. Και αυτός, όμως, λέει κάτι διαφορετικό από τα λόγια που του αποδίδεις: "στατιστικά οι παροχετευόμενες κυρώσεις έχουν πολύ χαμηλό ποσοστό αποδοχής ενώπιον του Tnas". Άλλο "πολύ χαμηλό" και άλλο "αδύνατον", που αποδίδεις!!!

Επιπλέον, υπάρχουν πολλοί νομικοί, καθηγητές και πρώην δικαστικοί, που θεωρούν ότι όπως κέρδισε τη μια υπόθεση και απαλλάχθηκε στην έφεση για το Navara-Siena (το ότι παρέμεινε η ποινή είναι μια άλλη, γελοία, ιστορία), έτσι ο Conte έχει αυξημένες πιθανότητες να κερδίσει και για το Albinoleffe-Siena (περισσότερα έχω γράψει στο κείμενό μου για το Gruppo Greco, εδώ ) Μόνον που αυτό μπορεί να συμβεί και να έχουν περάσει ήδη 5-6 μήνες αφού τόσο υπολογίζεται ότι θα πάρουν οι διαδικασίες στο Tnas.

Κάτι ακόμα: οι δικηγόροι του Conte είχαν και εξακολουθούν να έχουν ένα στόχο και το δηλώνουν κάθε μέρα: την πλήρη απαλλαγή. Το είπε και ο ίδιος ο Conte στη συνέντευξη τύπου που έδωσε μετά την δεύτερη απόφαση, την απαλλαγή του για το Novara-Siena και την παραμονή της ποινής των 10 μηνών παρ' ότι έπεσε η μισή κατηγορία! Μια καταπληκτική συνέντευξη που ξεσήκωσε τους οπαδούς μας.

Καλών προθέσεων η προσπάθεια να ενημερώνετε τους φιλάθλους στην Ελλάδα αλλά εκτός από καλή μετάφραση, τα νομικά θέματα θέλουν μια ειδικότερη γνώση και παρακολούθηση όλης της υπόθεσης αλλιώς είναι πολύ εύκολο να γράψει κανείς άλλα αντί άλλων.

Φιλικά, Forza Juve, sempre e per sempre!!!

Un Gobbo ad Atene είπε...

Κατατέθηκε το απόγευμα η έφεση, δεν έγινε δεκτό το αίτημα αναστολής της ποινης αλλά αναμένεται αν επιταχυνθεί η διαδικασία για τα τέλη Σεπτεμβρίου.