JUVE-NTINOS.-

-

Juve-ntinos!!! made in Greece.

Juventinos είναι κάθε ένας από εμάς που αγαπάει την ιστορία αυτής της τεράστιας ομάδας.

Juventinos σημαίνει παθολογική αγάπη για τα Bianconero χρώματα της μεγαλύτερης ομάδας στον κόσμο.

Juventinos είναι αυτός που αγάπησε την ομάδα στα δύσκολα χρόνια που έμεινε μακριά από τίτλους.

Juve-ntinos είμαι και γουστάρω τρελά για όλα όσα μου έχεις προσφέρει, Vecchia Signora.!!!

Juve-ntinos είμαι γιατί και οι Έλληνες Tifosi Bianconeri έχουν δικαίωμα να ξέρουν τα πάντα για την Μεγάλη Κυρία.!!!

Για επικοινωνία στείλτε E-mail : juve-ntinos@mail.com

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

16 Μαΐου, μέρα μεγάλων θριάμβων !

Η 16ης Μάη είναι μια ειδική μέρα για τη Γιουβέντους. Δεμένη με μεγάλους θριάμβους, απ 'το 1982 - 1990. Στην Ιταλία και την Ευρώπη.

Ξεκινά το 1982. Λίγους μήνες πριν από τον θρίαμβο της Ιταλίας στα γήπεδα της Ισπανίας, με την κατάκτηση του 20ου Σκουντέτο ραμμένο στη φανέλα της Γιουβέντους και προσθέτη έτσι άλλο ένα αστέρι στη φανέλα της ( το δεύτερο ). Το πρωτάθλημα το κατέκτησε την τελευταία ημέρα (1-0 στο Catanzaro, με γκολ από τον Brady στο τελευταίο παιχνίδι του). Μια από τις πιο συναρπαστικές και πιο όμορφες στιγμές είναι η κατάκτηση του εικοστού πρωταθλήματος.

Δύο χρόνια αργότερα, το 1984, η
Γιουβέντους έχει μια ακόμα ευρωπαϊκή γεύση. Επτά χρόνια μετά τη νίκη στο Μπιλμπάο, η Γιουβέντους επιστρέφει σε έναν ευρωπαϊκό τελικό για να γιορτάσει στη Βασιλεία της Ελβετίας. Η ομάδα του Trapattoni κέρδισε το κύπελλο κυπελλούχων με αντίπαλο την Πόρτο με σκορ 2-1 χάρη σε γκολ από τους Vignola και Boniek.

Ένας άλλος γύρος, για μια άλλη κούπα. Το 1990, έρχεται ένα άλλο κύπελλο UEFA, κέρδισε σε ένα ιταλικό ντέρμπι της Φιορεντίνα. Ο θρίαμβος στο Avellino, ένα ουδέτερο γήπεδο που φιλοξενεί το δεύτερο παιχνίδι τελειώνει 0-0, αλλά το 3-1 για την Γιουβέντους στο Τορίνο με τα γκολ των Galia, Casiraghi και De Agostini χάρησαν στην ομάδα του Dino Zoff το τρόπαιο, είναι μια διπλή ικανοποίηση, μετά τη νίκη του ιταλικού Κυπέλλου ένα μήνα νωρίτερα.

Αλλά η 16ης Μάη συνδέεται επίσης με ένα άλλο γεγονός. Πολύ περισσότερο χρόνο. Πριν από έναν αιώνα ακριβώς. Το 1911, στη Ριέκα, γεννήθηκε ο John Varglien ΙΙ, μια που το όνομά του έχει συνδεθεί με Γιουβέντους για 17 συναπτά έτη. Από το 1929 έως το 1947, μια περίοδο που χαρακτηρίζεται χρονοβόρα διαδικασία και είναι πλέον η τρίτη μεγαλύτερη στην ιστορία της Γιουβέντους, ξεπερνιέται μόνο από εκείνες του Charles Bigatto και Alessandro Del Piero.

Δεν υπάρχουν σχόλια: