JUVE-NTINOS.-

-

Juve-ntinos!!! made in Greece.

Juventinos είναι κάθε ένας από εμάς που αγαπάει την ιστορία αυτής της τεράστιας ομάδας.

Juventinos σημαίνει παθολογική αγάπη για τα Bianconero χρώματα της μεγαλύτερης ομάδας στον κόσμο.

Juventinos είναι αυτός που αγάπησε την ομάδα στα δύσκολα χρόνια που έμεινε μακριά από τίτλους.

Juve-ntinos είμαι και γουστάρω τρελά για όλα όσα μου έχεις προσφέρει, Vecchia Signora.!!!

Juve-ntinos είμαι γιατί και οι Έλληνες Tifosi Bianconeri έχουν δικαίωμα να ξέρουν τα πάντα για την Μεγάλη Κυρία.!!!

Για επικοινωνία στείλτε E-mail : juve-ntinos@mail.com

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

18 Μαΐου 1977, Ευρωπαϊκή καταξίωση.


Εάν υπάρχει μια περίοδος που έχει αφήσει το σημάδι της στην ιστορία της Γιουβέντους είναι η δεκαετία του '70s. Έτη κατά τα οποία η Γιουβέντους σημείωσαν μεγάλη επιτυχία στο πρωτάθλημα με 5 κατακτήσεις και άρχισε και η κατάκτηση της Ευρώπης.


Δύο από αυτά τα επιτεύγματα είναι με ημερομηνία της 18 Μαΐου. Ξεκινά το 1975. Η ομάδα με προπονητή τον Carlos Parola πρέπει να περιμένει μέχρι την τελευταία ημέρα για να πάρει τον τίτλο. Στο Comunale di Torino, όπου αντιμετωπίζει την Vicenza. Και πριν από το ημίχρονο έχει ήδη ραμμένο στις φανέλες της το Σκουντέτο. Σε 38 λεπτά η Γιουβέντους έχει πάρει προβάδισμα με γκολ από τους Damian 2, Bettega, Anastasi. Στο δεύτερο μέρος ο Cuccureddu υπογράψει το 5-0 και η Γιούβε κατακτά το 16ο σκουντέτο.

Δύο χρόνια αργότερα. Το 1977, η κατεύθυνση των τεχνικών αλλαγών με την άφιξη του Giovanni Trapattoni, αλλά και η επιθυμία να κερδίσει όχι μόνο στην Ιταλία αλλά και στην Ευρώπη κάποιον τίτλο παίρνει σάρκα και οστά. Αντίπαλος η Ατλέτικ Μπιλμπάο. Η Γιουβέντους θα πάρει στα χέρια της το πρώτο Κύπελλο UEFA που παρά την ήττα στο Μπιλμπάο με 2-1, το γκολ του Bettega και σε συνδυασμό με το 1-0 του πρώτου αγώνα στο Τορίνο (γκολ Tardelli) κάνουν τη διαφορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: