JUVE-NTINOS.-

-

Juve-ntinos!!! made in Greece.

Juventinos είναι κάθε ένας από εμάς που αγαπάει την ιστορία αυτής της τεράστιας ομάδας.

Juventinos σημαίνει παθολογική αγάπη για τα Bianconero χρώματα της μεγαλύτερης ομάδας στον κόσμο.

Juventinos είναι αυτός που αγάπησε την ομάδα στα δύσκολα χρόνια που έμεινε μακριά από τίτλους.

Juve-ntinos είμαι και γουστάρω τρελά για όλα όσα μου έχεις προσφέρει, Vecchia Signora.!!!

Juve-ntinos είμαι γιατί και οι Έλληνες Tifosi Bianconeri έχουν δικαίωμα να ξέρουν τα πάντα για την Μεγάλη Κυρία.!!!

Για επικοινωνία στείλτε E-mail : juve-ntinos@mail.com

Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Μεγάλη νίκη μέσα στη Ρώμη. Eλπίζουμε ακόμα για το Champions league.


Μετά από ένα πρώτο ημίχρονο που το πέρασε κλεισμένη στο μισό γήπεδο προσπαθώντας να κλέψει τη νίκη (παρ' ολίγον να το πετύχει ο Matri), η Juve ανέβηκε στο δεύτερο μέρος και μετά την αποβολή του Ledesma πήρε τη νίκη με τον Pepe και έφτασε στους 56 βαθμούς, -4 από τη Lazio και την 4η θέση.

Με Barzagli-Chiellini στην άμυνα και Pepe, Krasic, Del Piero, Matri μπροστά κατέβασε την ομάδα ο Del Neri. Μετά από ένα αναγνωριστικό 5λεπτο, η Lazio πήγε να επιταχύνει επικίνδυνα με τον Lichsteiner (μεταγραφικό στόχο της Κυρίας) που πέρασε τον Chiellini αλλά κόπηκε από τον Barzagli... Στο 9' απάντηση με τον Matri που όμως υποδείχθηκε οφσάιντ. H Juve δεν γινόταν επικίνδυνη αλλά ούτε άφηνε τη Lazio να φτάσει σε θέση βολής: τα σουτ γίνονταν έξω από την περιοχή μέχρι που στο 14' ο Zarate έκλεψε από τον F.Melo και ξεχύθηκε στην αντεπίθεση για να κοπεί, με φάουλ, από τον ίδιο το βραζιλιάνο στο όριο της περιοχής... Με τη συμπλήρωση του πρώτου 20λεπτου η Lazio είχε την απόλυτη πρωτοβουλία αλλά τότε ακριβώς, ξαφνικά έβγαλε συρτή παράλληλη σέντρα από αριστερά ο Grosso χωρίς Del Piero, Krasic να προλάβουν... Η Lazio συνέχισε να πιέζει και στο 26' είδε τον Ledesma να αλλάζει το παιχνίδι για τον Brocchi που σηκώθηκε μόνος μέσα στην περιοχή για κεφαλιά αλλά ευτυχώς αστόχησε... Ο Zarate ξέφευγε συνέχεια, ευτυχώς χωρίς αποτέλεσμα... Καθώς η Juve δεν κατάφερνε να βγει (Matri, Del Piero, αποκομμένοι, κόβονταν αμέσως), στο 33' o Floccari βρέθηκε στην περιοχή, σούταρε αλλά ο Buffon με τα πόδοια έσωσε και ο Aquilani ολοκλήρωσε απομακρύνοντας. Πολύ αργή η ανάπτυξη της Juve που έχοντας στριμωχτεί στο μισό γήπεδο, προσπαθούσε να βγει με βαθιές μπαλιές να βγει στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων... Στο 40' o Del Piero κατάφερε να ξεφύγει από αριστερά, γύρισε προς τα πίσω αλλά το μακρινό (κακό) σουτ του F.Melo βγήκε ψηλά άουτ... Άουτ και το σουτ του Zarate στο 42', υπό την πίεση του Chiello. Μεγάλη ευκαιρία για τον Matri αλλά ο Muslera βγήκε και έσωσε τη Lazio... Στο 47' ο Pepe πήγε να βγάλει την αντεπίθεση αλλά έστειλε τη μπάλα μακριά από τον Krasic, εκεί που δεν ήταν κανένας...
Χωρίς αλλαγές (αλλά με τον Grosso με δεμένο το χέρι) μπήκαν οι ομάδες στο δεύτερο ημίχρονο. Η Juve ξεκίνησε καλά με τον Muslera να σώζει προ του Matri μετά από μια ενέργεια του capitano από τις δικές του... Κόρνερ για τη Juve στο 4', η μπάλα έφτασε στον Del Piero που επιχείρησε διαγώνιο σουτ "α λα Del Piero" που όμως βγήκε άουτ... Στο 7' άλλο ένα καλό μπάσιμο του Lichsteiner, ξαφνικό σουτ του επερχόμενου Brocchi μόλις πάνω από τα δοκάρια του Buffon που είχε τον έλεγχο της φάσης. Στο 9', συνδυασμός που ξεκίνησε από τον F.Melo με τη μπάλα να καταλήγει στο βραζιλιάνο που με το αριστερό σούταρε πάνω στον Muslera... Σύγκρουση Brocchi-Motta με τον αμυντικό της Juve να μένει για λίγο στο έδαφος. Άρχισε να προθερμαίνεται ο "Brazzo". Στο 61' , στην εξέλιξη ενός κόρνερ o Floccari αγκάλιασε μέσα στην περιοχή τον F.Melo ρίχνοντάς τον στο έδαφος αλλά ο διαιτητής Mazzoleni έδωσε... επιθετικό φάουλ... Στο 65' ο Floccari πήγε να μπει στην περιοχή, έτρεξε πίσω του ο Chiellini και ο επιθετικός της Lazio αφέθηκε να πέσει: ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Εκνευρισμός στο γήπεδο με τον Aquilani να γλυτώνει την κάρτα όταν κλώτσησε τον Floccari στην γραμμή του πλάγιου... Η Lazio είχε αρχίσει να ανοίγεται παραχωρώντας διαδρόμους στη Juve. Στο 68' σωτήρια επέμβαση του Buffon σε κόρνερ σε μακρινό σουτ του Hernanes από τα 25 μέτρα. Στο 70' ο Zarate βρέθηκε μπροστά στον Buffon αλλά δεν πρόλαβε... Δοπλή αλλαγή: Salihamidzic και Toni στη θέση των Motta, Matri. Και μόλις μπήκε, ο "Brazzo" πήρε κίτρινη κάρτα παραχωρώντας φάουλ έξω από την περιοχή... Η Lazio είχε αυξήσει την πίεση 15' πριν το τέλος αλλά η Juve συνέχιζε να αντεπιτίθεται οργανωμένα... Ο Toni κέρδιζε κεφαλιές στην προσπάθεια ανάπτυξης, αλλά Aquilani, F.Melo ήταν υποχρεωμένοι να φροντίζουν κυρίως τα αμυντικά τους καθήκοντα... Αλλά στο 80', ο Krasic έκλεψε τη μπάλα στην άμυνα, έβγαλε για τον F.Melo που έφευγε ταχύτατα, ο Ledesma άπλωσε το πόδι, τον ανέτρεψε και δεύτερη κίτρινη κάρτα: η Lazio με δέκα παίχτες και χωρίς τον αρχηγό της στο επόμενο κρίσιμο ματς με την Udinese. Η Juve πίεζε. Σφυρίγματα από τους laziali για τον Reja στο 85' όταν έβαλε τον Bresciano βγάζοντας τον σβησμένο πια Zarate. Και στο 87' ήρθε το γκολ: Brazzo για τον Toni που την έστειλε πίσω του στον επερχόμενο Pepe που αυτή τη φορά δεν έκανε λάθος. Στο 92' ο Toni έφυγε αλλά του έκλεψαν τη μπάλα μέσα στην περιοχή πριν τη δώσει στον Del Piero που στο 92' άφησε το γήπεδο για τον Bonucci...
Μεγάλη νίκη που αλλάζει την εικόνα, δημιουργώντας ελπίδες αφού η Lazio έμεινε στους 60 βαθμούς και παίζει την επόμενη αγωνιστική με την Udinese που έχει 59 βαθμούς όσο και η Roma που παίζει με τη Milan. Στους 56 βαθμούς η Juve το πιστεύει!


LAZIO-JUVENTUS 0-1

Τέρματα: 87' Pepe
Κίτρινες κάρτες: 38' Ledesma (L) - 23' Grosso, 57' Pepe, 72' Salihamidzic (J)
Κόκκινη κάρτα: 80' Ledesma (L) με δεύτερη κίτρινη
Διαιτητής: Paolo Silvio Mazzoleni (Bergamo). Επόπτες: Elenito Di Liberatore (Teramo), Andrea Padovan (Conegliano). Τέταρτος διαιτητής: Paolo Tagliavento (Terni).

LAZIO: 86 Muslera, 2 Lichsteiner, 20 Biava (72' 5 Scaloni), 14 Garrido, 3 Dias, 8 Hernanes, 11 Matuzalem, 24 Ledesma, 32 Brocchi, 22 Floccari, 10 Zarate (85' 23 Bresciano). Αναπληρωματικοί: 12 Berni, 15 Gonzales, 9 Rocchi, 18 Kozac, 81 Del Nero.
Προπονητής: Edy Reja.

JUVENTUS: 1 Buffon, 2 Motta (71' 7 Salihamidzic), 3 Chiellini, 15 Barzagli, 6 Grosso, 14 Aquilani, 4 F.Melo, 27 Krasic, 23 Pepe, 10 Del Piero (92' 19 Bonucci), 32 Matri (72' 20 Toni). Αναπληρωματικοί: 13 Manninger, 17 Traore, 43 Sorensen, 36 Giandonato.
Προπονητής: Luigi Del Neri.


1 σχόλιο:

Un Gobbo ad Atene είπε...

Juve-ntino, απ' όλα όλα όσα αναρτώνται στο blog "un Gobbo ad Atene", οι περιγραφές των ματς είναι το πιο προσωπικό στοιχείο, η πιο προσωπική ματιά (γράφονται την ώρα του παιχνιδιού) και επομένως θα θεωρούσα αυτονόητο η αναδημοσίευση να γίνεται με αναφορά στην πηγή.

Ευχαριστώ