JUVE-NTINOS.-

-

Juve-ntinos!!! made in Greece.

Juventinos είναι κάθε ένας από εμάς που αγαπάει την ιστορία αυτής της τεράστιας ομάδας.

Juventinos σημαίνει παθολογική αγάπη για τα Bianconero χρώματα της μεγαλύτερης ομάδας στον κόσμο.

Juventinos είναι αυτός που αγάπησε την ομάδα στα δύσκολα χρόνια που έμεινε μακριά από τίτλους.

Juve-ntinos είμαι και γουστάρω τρελά για όλα όσα μου έχεις προσφέρει, Vecchia Signora.!!!

Juve-ntinos είμαι γιατί και οι Έλληνες Tifosi Bianconeri έχουν δικαίωμα να ξέρουν τα πάντα για την Μεγάλη Κυρία.!!!

Για επικοινωνία στείλτε E-mail : juve-ntinos@mail.com

Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

9 Απριλίου του 1905, το πρώτο Scudetto.


Στις 9 Απριλίου 1905, τα όνειρα μιας ομάδας νεαρών έγιναν πραγματικότητα. Οι μαθητές, που είχαν ιδρύσει την Γιουβέντους μόλις οκτώ χρόνια πριν, παρακολούθησα ένα θρύλο να έρχεται στη ζωή, καθώς ο σύλλογος κατακτούσε το πρώτο του σκουντέτο.

Τότε, η μορφή του πρωταθλήματος ήταν δραστικά διαφορετική από ότι είναι τώρα το πρωτάθλημα της Serie Α, αποτελούνταν από μόλις έξι αγώνες.

Αυτό το αξέχαστο απόγευμα είδε την Γιουβέντους να γιορτάζει την επιτυχία και την κατάκτηση του πρώτου από τα 29 σκουντέτο χωρίς καν να λάβει στον τομέα. Δύο νίκες με 3-0 επί της FBC Torinese στο Πιεμόντε, δύο νίκες εναντίον της Milanese και δύο ισοπαλίες εναντίον της Genoa και η Γιουβέντους στην κορυφή του πίνακα με έξι βαθμούς και περιμένουν με ανυπομονησία το αποτέλεσμα της σύγκρουσης του Milanese με τη Genoa. Οι δύο ομάδες ήρθαν ισοπαλία με 2-2, με την Juventus  να προηγείται ένα βαθμό που αποδεικνύεται αρκετός για να πάρει τον πρώτο τίτλο της τεράστιας ιστορίας της. Σήμερα 107 χρόνια μετά η Γιούβε διεκδικεί με αξιώσεις το 30 σκουντέτο της ιστορίας της και ελπίζουμε να τα καταφέρει.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: