JUVE-NTINOS.-

-

Juve-ntinos!!! made in Greece.

Juventinos είναι κάθε ένας από εμάς που αγαπάει την ιστορία αυτής της τεράστιας ομάδας.

Juventinos σημαίνει παθολογική αγάπη για τα Bianconero χρώματα της μεγαλύτερης ομάδας στον κόσμο.

Juventinos είναι αυτός που αγάπησε την ομάδα στα δύσκολα χρόνια που έμεινε μακριά από τίτλους.

Juve-ntinos είμαι και γουστάρω τρελά για όλα όσα μου έχεις προσφέρει, Vecchia Signora.!!!

Juve-ntinos είμαι γιατί και οι Έλληνες Tifosi Bianconeri έχουν δικαίωμα να ξέρουν τα πάντα για την Μεγάλη Κυρία.!!!

Για επικοινωνία στείλτε E-mail : juve-ntinos@mail.com

Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Γιουβέντους - Ρόμα, αγώνας δίχως αύριο για την Γιούβε.


Η προϊστορία των αναμετρήσεων Γιουβέντους-Ρόμα είναι έντονα υπέρ της Γιουβέντους με 48 νίκες, 21 ισοπαλίες και 8 ήττες. Το 2-0 είναι το κλασσικό αποτέλεσμα τον πιο πολλών αναμετρήσεων, έχει εμφανιστεί 10 φορές (9 φορές το σκορ ήρθε 2-1, 8 με 1-0, 7 με 3-0. Υπάρχουν επίσης δυο καταπληκτικοί αγώνες που έληξαν 7-1 και 7-2). 

Το πρώτο 2-0 της ιστορίας χρονολογείται το μακρινό 1942: η χρονιά του πρώτου σκουντέτο της Ρόμα η Γιουβέντους επικράτησε των αντιπάλων της με γκολ των Colaneri και Sentimenti III. Το 1959 οι πρωταθλητές της Γιουβέντους νίκησαν τους αντιπάλους του , χάρη στα γκολ των Charles και Nicolè. Μια παρόμοια κατάσταση εμφανίζεται και το 1963, με δυο γκολ από τους Del Sol και Miranda. Το 1967, το 2-0 διαμορφώθηκε στο πρώτο μέρος του παιχνιδιού, ο Zigoni ανοίγει το σκορ, και κλείνει με γκολ του Menichelli. Το 1970-71, με δύο γκολ του Γερμανού Helmut Haller η Γιούβε παίρνει τη νίκη. Τον Ιανουάριο του 1978, η ομάδα με επικεφαλής τον Trapattoni ενισχύει την ηγετική της θέση στην κατάταξη με τα γκολ από τους Fanna και Bettega κατά το δεύτερο ημίχρονο. Το 1979-80 οι Bettega και Marocchino χαρίζουν την νίκη πριν από το ημίχρονο. Το 1987, το ζευγάρι των σκόρερ είναι οι Serena και Briaschi για να διαμορφώσουν το σκορ στο 2-0 

Τέλος φτάνουμε σε πιο πρόσφατες εποχές: το 2004-05, ο πρώην παίκτης της Ρόμα και νυν προπονητής της Γιούβε Fabio Capello είναι ο αρχιτέκτονας της Γιουβέντους στο τελικό σκορ 2-0 που διαμορφώθηκε από τους Del Piero και Zalayeta. Τέλος, στις 1 Νοεμβρίου 2008, η Γιουβέντους γιορτάζει τα 111 χρόνια ζωής μια ακόμη νίκη επί της Ρόμα με μια καταπληκτική εκτέλεση φάουλ του Del Piero. Το τελικό 2-0 είναι έργο του Marchionni με ένα απαλό άγγιγμα στην έξοδο του τερματοφύλακα.


Μετά την ιστορική αναδρομή μας ας περάσουμε στο σήμερα και πρέπει να πούμε ότι το αυριανό παιχνίδι είναι το πιο... δύσκολο από τα 6 ματς που απομένουν στη μάχη για τον τίτλο που δίνει η Γιουβέντους στο Τορίνο κόντρα στην Ρόμα. Μια και μιλήσαμε για προϊστορία πρέπει να πούμε ότι από τον Νοέμβριο του 2008 έχει να κερδίσει την Ρόμα εντός έδρας η Γιουβέντους, καθώς στις δυο τελευταίες επισκέψεις της ομάδας από τη Ρώμη η Γιούβε μετράει μια ισοπαλία και μια ήττα. Οι Τζαλορόσι ωστόσο έχουν να κρατήσουν την εστία τους ανέπαφη στο Τορίνο από τον Σεπτέμβριο του 2001.

Εδώ και μία αγωνιστική, μετά τη νίκη με 2-1 κόντρα στην Λάτσιο στο Τορίνο, η Γιουβέντους είναι αυτή που κρατάει την τύχη στα χέρια της και μία γκέλα ίσως να είναι αρκετή για να της στερήσει τον τίτλο. Ο Αντόνιο Κόντε έχει την τύχη να μην έχει ούτε ένα όνομα στο απουσιολόγιό του,  ωστόσο έχει κάποιες αμφιβολίες ο 42χρονος προπονητής ακόμα σχετικά με τη μορφή και το σύστημα που θα έχει η ομάδα του στο αυριανό παιχνίδι. Ως συνήθως ο Conte προετοιμάζει την ομάδα για το παιχνίδι είτε για να παίξει με το 3-5-2 είτε με το 4-3-3, αλλά αυτή τη στιγμή φαίνεται να κλείνει προς το δεύτερο σύστημα. Στο κέντρο της επίθεσης θα είναι μάλλον και πάλι ο Quagliarella , με τους Pepe 
​​και Vucinic να ολοκληρώνουν την τριάδα της επίθεσης στον δρόμο για την 6η σερί νίκη στην Serie A που θα διατηρήσει την ομάδα στην κορυφή. Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία για το τρίο της μεσαίας γραμμής που θα είναι για ακόμα έναν αγώνα οι Vidal, Pirlo και Marchisio, ενώ η άμυνα θα είναι η ίδια με αυτή που ήταν και στο παιχνίδι με την Λάτσιο με τους  Lichtsteiner, Barzagli, Bonucci και Chiellini να παίρνουν τις θέσεις. Ο Ιταλός τεχνικός αναμένεται να «ταιριάξει» το σύστημά του με αυτό του Λουίς Ενρίκε, ο οποίος παίζει με 4-3-3.

ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ για την Γιουβέντους :
Buffon, Lichtsteiner, Barzagli, Bonucci, Chiellini, Vidal, Pirlo, Marchisio, Quagliarella , Pepe ​​και Vucinic.


Δεν υπάρχουν σχόλια: