JUVE-NTINOS.-

-

Juve-ntinos!!! made in Greece.

Juventinos είναι κάθε ένας από εμάς που αγαπάει την ιστορία αυτής της τεράστιας ομάδας.

Juventinos σημαίνει παθολογική αγάπη για τα Bianconero χρώματα της μεγαλύτερης ομάδας στον κόσμο.

Juventinos είναι αυτός που αγάπησε την ομάδα στα δύσκολα χρόνια που έμεινε μακριά από τίτλους.

Juve-ntinos είμαι και γουστάρω τρελά για όλα όσα μου έχεις προσφέρει, Vecchia Signora.!!!

Juve-ntinos είμαι γιατί και οι Έλληνες Tifosi Bianconeri έχουν δικαίωμα να ξέρουν τα πάντα για την Μεγάλη Κυρία.!!!

Για επικοινωνία στείλτε E-mail : juve-ntinos@mail.com

Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Αυτή η Μεγάλη Κυρία...


Τα κορυφαία πρωταθλήματα απέχουν ελάχιστες αγωνιστικές από το φινάλε και ανάμεσα στις κατά τεκμήριο 194 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης υπάρχει μόνο μία αήττητη. Και το όνομα αυτής… ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ!

11 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, 194 ομάδες κι όμως μόνο μία συνεχίσει τη σεζόν 2011-12 χωρίς να έχει γνωρίσει την ήττα. Το φετινό κατόρθωμα της Γιουβέντους δεν είναι σαν τα άλλα. Η εποχή της παντοδυναμίας -εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου- έχει τελειώσει εδώ και χρόνια. Οι διάσημοι παικταράδες και οι πανάκριβες μετεγγραφές ανήκουν πλέον στο παρελθόν. Η τελευταία ευρωπαϊκή διάκριση -ο τελικός με τη Μίλαν το 2003- συνέβη όταν ακόμα στην Ελλάδα πρωθυπουργός ήταν ο Σημίτης. Η περσινή σεζόν, όταν η Γιούβε τερμάτισε 7η με 10 ήττες, ήταν πιο… καταστροφική κι από το 2006, όταν της αφαιρέθηκε ο τίτλος και υποβιβάστηκε στη SerieB. Κι όμως…

Οι τιφόζι της Μεγάλης Κυρίας ήξεραν ότι φέτος είχαν κάθε λόγο να αισιοδοξούν. Το «JuventusStadium» άνοιξε επιτέλους τις πύλες του και η μεγαλύτερη ιταλική ομάδα και οι «Μπιανκονέρι» απέκτησαν το «σπίτι» που τους έλειπε τόσα χρόνια. Παράλληλα, μετά το αποτυχημένο πέρασμα του Φεράρα το 2010 και τη… λαίλαπα «Τζακερόνι» την περσινή σεζόν, οι Ανιέλι εμπιστεύτηκαν τη ηγεσία της Γιουβέντους σε έναν άνθρωπο που είχε τη δική του τεράστια συμβολή στο οικοδόμημα που λέγεται «Μεγάλη Κυρία». Ο Αντόνιο Κόντε, μετά το αγροτικό του σε Αρέτζο (2007), Μπάρι (2007-2009), Αταλάντα (2010) και Σιένα (2011) επέστρεψε στην ομάδα της καρδιάς του και εμφανίστηκε πιο έτοιμος κι απ’ όσο θα ήλπιζε ο πιο θερμός υποστηρικτής του.
Σήμερα, επτά αγωνιστικές πριν το φινάλε του Καμπιονάτο, η Γιουβέντους είναι στην κορυφή, ένα βαθμό πάνω από τη Μίλαν (65-64), ενώ παραμένει η μοναδική αήττητη ομάδα στην Ευρώπη. Με τον Μπουφόν –επιτέλους- υγιή και σε μεγάλα κέφια να αποδεικνύει ότι παραμένει ο καλύτερος πορτιέρο στον κόσμο, τον Ντελ Πιέρο στο ρόλο της… μαμάς του λόχου, να προκαλεί ντελίριο στους φιλάθλους σε κάθε άγγιγμα της μπάλας, τον Πίρλο –η μετεγγραφή της δεκαετίας- απόλυτο ηγέτη στο χορτάρι και παίκτες όπως ο Κιελίνι, ο Πέπε, ο Μαρκίζιο, ο Ντε Τσέλιε, ο Βιντάλ και ο Μάτρι να κάνουν τη σεζόν της ζωής τους, η Γιουβέντους έχει επιστρέψει για τα καλά με όπλο το στοιχείο που την έκανε εδώ και χρόνια «αφεντικό» στην Ιταλία.
Στη δεκαετία του 90’ και του 00’, η Γιούβε κατάφερνε να έχει παίκτες του «6» και του «7», οι οποίοι φορώντας την ασπρόμαυρη φανέλα, έπαιζαν στο «9». Ο υποβιβασμός στη SerieB’ και το δράμα που παίχτηκε στις δικαστικές αίθουσες, αφαίρεσε τα τελευταία χρόνια από τη Μεγάλη Κυρία, εκείνη τη «μαγική» ιδιότητα που είχε και μεταμόρφωνε τους παίκτες της. Φέτος, με νέο γήπεδο, νέο προπονητή και νέους στόχους, η Ιταλία και η Ευρώπη ολόκληρη, βλέπει και πάλι την… παλιά Γιούβε. Μια ομάδα που χτίζεται από την αρχή, καταφέρνει να κάνει τους παίκτες της να παίζουν καλύτερα απ’ όσο και οι ίδιοι νόμιζαν και οδεύει προς το 30ο σκουντέτο!
Η φετινή σεζόν αξίζει να έχει μόνο μία κατάληξη για την ομάδα του Κόντε, ενώ «εχθροί» και… φίλοι, που εδώ και χρόνια μείωναν την αξία της Γιουβέντους με πρόσχημα τη -σε ορισμένες περιπτώσεις υπαρκτή- διαιτητική εύνοια των προηγούμενων δεκαετιών, φέτος παραδέχονται ότι η Vecchia Signora έχει φτάσει στην κορυφή παίζοντας μπάλα στο χορτάρι και όχι στα… κινητά τηλέφωνα του Μότζι.
Το πρωτάθλημα έχει δρόμο ακόμα, αλλά η Μεγάλη Κυρία, είναι στο σωστό δρόμο, μετά από έξι σεζόν, που στοίχειωναν σαν εφιάλτης (όχι πάντα άδικα) το καμάρι της οικογένειας Ανιέλι. Λένε ότι το ιταλικό ποδόσφαιρο χωρίζεται σε «Γιουβεντίνους» και «αντιΓιουβεντίνους», μια άποψη που έχει φανατικούς υποστηρικτές και εξίσου φανατικούς πολέμιους. Φέτος πάντως, οι Γιουβεντίνοι έχουν κάθε λόγο να αισιοδοξούν και οι αντιΓιουβεντίνοι έχουν κάθε λόγο να ανησυχούν. Η Γιούβε επέστρεψε και το έκανε στηριζόμενη στις δυνάμεις της. Αν καταφέρει να κτίσει μια νέα αυτοκρατορία, δεν θα το κάνει όπως η Ίντερ (πρωτάθλημα στα χαρτιά και κυριαρχία στο πιο αποδυναμωμένο Καμπιονάτο όλων των εποχών), αλλά όπως κάνουν όλες οι μεγάλες ομάδες στην ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.
Παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο και στηριζόμενη σε παίκτες, που φορώντας τη φανέλα της αλλάζουν επίπεδο.

Και ένα βιντεάκι για να θυμηθούμε τα παλια...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

το εχω διαβασει εδω: http://www.gazzetta.gr/juventus/article/item/279826-megali-kai%E2%80%A6-aittiti-vids?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook
δηλδη καμια αναφορα στις πιγες??

John.The.Terrible