JUVE-NTINOS.-

-

Juve-ntinos!!! made in Greece.

Juventinos είναι κάθε ένας από εμάς που αγαπάει την ιστορία αυτής της τεράστιας ομάδας.

Juventinos σημαίνει παθολογική αγάπη για τα Bianconero χρώματα της μεγαλύτερης ομάδας στον κόσμο.

Juventinos είναι αυτός που αγάπησε την ομάδα στα δύσκολα χρόνια που έμεινε μακριά από τίτλους.

Juve-ntinos είμαι και γουστάρω τρελά για όλα όσα μου έχεις προσφέρει, Vecchia Signora.!!!

Juve-ntinos είμαι γιατί και οι Έλληνες Tifosi Bianconeri έχουν δικαίωμα να ξέρουν τα πάντα για την Μεγάλη Κυρία.!!!

Για επικοινωνία στείλτε E-mail : juve-ntinos@mail.com

Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Conte: "Μόνο οι νικητές μένουν στην ιστορία"


Ο Αντόνιο Κόντε ζήτησε από τους παίκτες του μέγιστη συγκέντρωση, για τα υπόλοιπα πέντε παιχνίδια του  πρωταθλήματος. Η θριαμβευτική νίκη της Κυριακής επί της Ρόμα είδε τη Γιουβέντους να λαμβάνει εκτεταμένη θετική κριτική για την απόδοσή τους, αλλά ο προπονητής της ομάδας αρνείται να παρασυρθεί.

«Σήμερα είναι μια γιορτή όλων των εθνικών εφημερίδων για την πορεία μας μέχρι τώρα, η οποία εξετάζει ακριβώς τι έχουμε πετύχει. Ωστόσο, αυτό δεν μπορεί να αλλάξει τη στάση μας. Πρέπει πάντα να θυμόμαστε τι μας έφερε μέχρι εδώ, για να απολαμβάνουμε μια τέτοια καταπληκτική σεζόν: με ταπεινότητα, με θυσία, με αυταπάρνηση και σκληρή δουλειά. Σκεπτόμενοι με το «εμείς» και όχι «το εγώ».

Η νίκη κατά των Giallorossi, σε συνδυασμό με την αποτυχία της Μίλαν να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μπολόνια, έστειλε την Γιουβέντους τρεις βαθμούς μπροστά στην κορυφή του πίνακα. Και ο Conte καταλαβαίνει ότι αυτό μπορεί να φέρει ένα διαφορετικό είδος πίεσης από εδώ και πέρα αρχής γεννωμένης από το αυριανό παιχνίδι με την Τσεζένα.

«Ξέρουμε ότι τώρα έχουμε ένα πρόσθετο πλεονέκτημα. Είμαστε τρεις βαθμούς πάνω από τον άμεσο ανταγωνιστή μας, αλλά έχουμε επίσης επίγνωση ότι οι δυσκολίες είναι ακόμα εδώ και μέχρι το τέλος. Πέντε αγωνιστικές, πέντε παιχνίδια της ζωής μας για να προσπαθήσουμε να πάρουμε το στέμμα, να κάνουμε το όνειρο πραγματικότητα.  Είμαι πεπεισμένος ότι οι παίκτες μου θα δώσουν όλες τους τις δυνάμεις από εδώ και πέρα, ​​για να τελειώσουμε τη σεζόν με χαρά. Είμαστε περίεργοι να δούμε συμπεριφορά μας αύριο. Μέχρι τώρα οι παίκτες μου έχουν ξεπεράσει ακόμα και ακραίες καταστάσεις. Έχοντας παίξει αγώνες ενώ ήμασταν στο -7 ή στο -5 από τη Μίλαν ή ακόμα στο -1 και στο +1 με την υποχρέωση να κερδίζουμε πάντα. Είμαι πεπεισμένος ότι οι παίκτες μου θα τα δώσουν όλα μέχρι το τέλος της σεζόν. Έχουν καταφέρει πολλά με την εμφάνιση, τον χαρακτήρα και την ωριμότητα τους».

Ο Conte στη συνέχεια θέλησε να εξηγήσει το ρόλο που παίζει η άμυνα, συμβάλλοντας στο ήθος της ομάδας. Η άμυνα της Γιουβέντους είναι σήμερα η πιο δυνατή στην Ευρώπη, έχοντας δεχτεί μόλις 18 γκολ σε 33 παιχνίδια πρωταθλήματος.

«Η άμυνα αποτελεί μέρος του στυλ του παιχνιδιού μας. Η ιδέα είναι να πάρουμε το παιχνίδι στα χέρια μας με όλους τους αντιπάλους μας, επιδιώκουμε να ελέγξουμε την κατοχή της μπάλας όσο το δυνατόν περισσότερο. Νομίζω ότι αυτός ο τρόπος παιχνιδιού κάνει πρωταθλητές τους αμυντικούς μας. Ας μην ξεχνάμε ότι η αμυντική μονάδα εντάσσεται σε μια ομάδα, που εργάζονται παράλληλα με τους μέσους και τους επιθετικούς».

Η συνέντευξη Τύπου πλησίαζε στο τέλος του με μια συνολική ανάλυση των στατιστικών της ομάδας τη φετινή σεζόν, που οδήγησαν τα ΜΜΕ να συγκρίνουν τον Conte με μερικούς από τους μεγάλους προπονητές όπως οι Bernandini, Lippi και Capello.

«Οι αριθμοί είναι σημαντικοί και εγώ τους διάβασα. Στη συνέχεια, να με συγκρίνουν με προπονητές όπως οι Bernandini, Lippi και Capello θα πρέπει να με γεμίζει με υπερηφάνεια. Οι αριθμοί μας κάνουν στην ομάδα να είμαστε ευχαριστημένοι και ικανοποιημένοι με αυτό. Να σας πω την αλήθεια: Εάν οι αριθμοί αυτοί συνοδεύονται από μια νίκη τότε είναι αριθμοί που παραμένουν στην ιστορία. Διαφορετικά πρόκειται για αριθμούς που είναι μόνο ευχάριστοι, αλλά αυτό δεν σου δίνει χαρά, αυτό που μετράει στο τέλος είναι να κερδίσεις. Έχασα τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου ή του Ευρωπαϊκού, αλλά κανείς δεν το θυμάται. Μόνο η νίκη μετράει. Αυτός είναι ο νόμος. Όποιος κερδίζει μένει στην ιστορία, οποίος τερμάτισε δεύτερος είχε απλώς μια καλή σεζόν. Αυτό πρέπει να αποτελέσει κίνητρο για να παλέψουμε για
την κατάκτηση του ονείρου. Ο προπονητής πρέπει να είναι καλός τόσο στις τακτικές όσο και στην ψυχολογία. Πρέπει να έχουν όλοι το καλύτερο για να χειριστούν όλες τις καταστάσεις: τεχνικές, με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, με την εταιρεία ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: