JUVE-NTINOS.-

-

Juve-ntinos!!! made in Greece.

Juventinos είναι κάθε ένας από εμάς που αγαπάει την ιστορία αυτής της τεράστιας ομάδας.

Juventinos σημαίνει παθολογική αγάπη για τα Bianconero χρώματα της μεγαλύτερης ομάδας στον κόσμο.

Juventinos είναι αυτός που αγάπησε την ομάδα στα δύσκολα χρόνια που έμεινε μακριά από τίτλους.

Juve-ntinos είμαι και γουστάρω τρελά για όλα όσα μου έχεις προσφέρει, Vecchia Signora.!!!

Juve-ntinos είμαι γιατί και οι Έλληνες Tifosi Bianconeri έχουν δικαίωμα να ξέρουν τα πάντα για την Μεγάλη Κυρία.!!!

Για επικοινωνία στείλτε E-mail : juve-ntinos@mail.com

Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Όλο και πιο κοντά στο Ντάμπλ η Γιούβε.


Το τελευταίο Νταμπλ που έκανε η Γιούβε ήταν το μακρινό 1995 όταν κέρδιζε τότε το 23ο από τα 29 Scudetto της και το 9ο Κύπελλο στην μεγάλη ιστορία της, τώρα βαδίζει στα χνάρια εκείνης της χρονιάς και είναι όλο και πιο κοντά στην επίτευξη των δυο αυτών στόχων, αν θα τα καταφέρει θα βάλει στην ένδοξη φανέλα της δυο ακόμα αστέρια ένα χρυσό, το τρίτο για τα 30 πρωταθλήματα και 1 ασημένιο για το 10 Κύπελλο, το αν θα τα καταφέρει θα το δούμε αλλά είναι τόσο κοντά όσο ποτέ άλλοτε. 




Η Γιουβέντους από την αρχή της σεζόν μέχρι και σήμερα δείχνει μια πολύ  πειστική εικόνα με εξαίρεση κάποιες ισοπαλίες που άλλοτε ήρθαν από κακή απόδοση και άλλοτε από διαιτητικά σφάλματα, και είναι αυτές οι πειστικές εμφανίσεις της ομάδας που αυτή τη στιγμή την κάνουν φαβορί για την κατάκτηση τόσο του Scudetto όσο και του Κυπέλλου, καθώς η μόνη αντίπαλος της Μίλαν δείχνει αυτή τη στιγμή πολύ μπερδεμένη τόσο αγωνιστικά όσο και διοικητικά.


Η Μίλαν πριν από μερικές εβδομάδες ήταν το απόλυτο φαβορί για το Scudetto είχε να παίξει τον επαναληπτικό για το Coppa Italia στο Juventus Stadium και ήταν μέσα και στο Champions League, ήταν δηλαδή μέσα σε τρεις στόχους. Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα η ομάδα του Μιλάνου έμεινε εκτός τελικού στο Coppa Italia όπου θα βρεθεί η Γιούβε, έμεινε εκτός Champions League από την Μπαρτσελόνα και αυτή τη στιγμή μοιάζει το αουτσάιντερ στον μοναδικό στόχο που της έχει απομείνει, το Scudetto, αφού επτά στροφές πριν το τέλος το μόνο που μπορεί να κάνει είναι προσευχή για γκέλα των Μπιανκονέρι. Οι Ροσονέρι δεν κρατούν πια την τύχη τους στα χέρια τους...


Όταν η Μίλαν καθάριζε με ανατροπή την Ρόμα (2-1) στο τέλος του αγώνα κανένας δεν θα μπορούσε να πιστέψει ότι στα επόμενα δύο ματς οι Μιλανέζοι θα πάρουν μόλις έναν βαθμό και ότι το +4 θα γίνει -1. Η Γιούβε όμως έκανε με εμφατικό τρόπο αυτό που έπρεπε, αφού μετά την κοιλιά που έκανε σαν ομάδα (χωρίς ωστόσο να γνωρίσει την ήττα) με τις σερί ισοπαλίες με Κιέβο, Μπολόνια και Τζένοα διαδέχθηκαν τέσσερις εμφανίσεις πρωταθλητών 4 νίκες με Φιορεντίνα 0-5 , με Ίντερ 2-0, με Νάπολι 3-0 και χθες στο Παλέρμο με 0-2, οι παίκτες του Κόντε σε αυτά τα  μεγάλα ματς έκαναν τους αντιπάλους τους να μοιάζουν πολύ μικροί. Όλοι υποκλίθηκαν στην Μεγάλη Κυρία που όχι μόνο κράτησε το «μηδέν» αλλά έπαιξε επιβλητικό ποδόσφαιρο, έκλεισε κάθε αντίπαλο στα 3/4 του γηπέδου και δεν τον άφησε να πάρει ανάσα.


Η συνέχεια είναι σαφώς πιο δύσκολη για την Γιούβε, που έχει να αντιμετωπίσει στο Τορίνο Λάτσιο και Ρόμα, αν και στα μεγάλα ματς η Γιουβέντους φέτος είναι πολύ μεγάλη και τα καθαρίζει με σχετική ευκολία, ενώ η Μίλαν έχει μόνο την Ιντερ στο «Μεάτσα», το πρόγραμμα είναι πιο βατό για την Μίλαν όμως οι Μπιανκονέρι βγάζουν τον τελευταίο μήνα μια εξαιρετικά δυνατή εικόνα στο γήπεδο και αν συνεχίσουν με τέτοιες εμφανίσεις είναι απίθανο να γκελάρουν στα εφτά παιχνίδια που απομένουν.


Αυτή τη στιγμή και μετά την προσπέραση, ακόμα και το κλίμα στις τάξεις των δύο ομάδων δείχνει την Γιουβέντους για την κατάκτηση του τίτλου. Η διοίκηση των Μπιανκονέρι στηρίζει με 1000 τον προπονητή Αντόνιο Κόντε που κάνει φέτος εξαιρετική δουλεία, ενώ στην Μίλαν η κατάσταση δεν είναι ίδια. Ο Μπερλουσκόνι φέρεται να έχει στείλει στον Αλέγκρι τελεσίγραφο «Scudetto ή τέλος». Αλλά το πιο βασικό είναι ότι στην Γιουβέντους έχουν μεγάλη πείνα για τίτλους και δεν θα αφήσουν τόσο εύκολα την ευκαιρία να πάει χαμένη, το είπε και ο Κόντε όταν ακόμα η ομάδα ήταν πίσω στη βαθμολογία, ότι αν τελικά το πρωτάθλημα καταφέρει να το πάρει η Μίλαν θα πρέπει να φτύσει αίμα για να το κατακτήσει.



Υπάρχει ακόμα δρόμος και ίσως να έχουμε και νέες ανατροπές, όμως η Γιουβέντους από εκεί που πριν μερικές εβδομάδες ήταν πίσω με 4 βαθμούς στο πρωτάθλημα και καρδιοχτύπησε στον ημιτελικό κυπέλλου, τώρα δείχνει το απόλυτο φαβορί και για τις δύο κούπες, όπως απέδειξε πριν μερικά βράδια κόντρα στην Νάπολι την οποία ισοπέδωσε. Οι Μπιανκονέρι βάσει της κατάστασης στην οποία βρίσκονται είναι το φαβορί για το νταμπλ, κάτι το οποίο αν καταφέρουν θα έχουν κάνει μία εντυπωσιακή επιστροφή στους τίτλους στην πρώτη τους χρονιά στο νέο γήπεδο και για πρώτη φορά μετά το farsiopoli.

Μια επιστροφή όπως αξίζει στα χρώματα και την ιστορία την Γιουβέντους. Πριν μερικές εβδομάδες είχα πάρει το ρίσκο να κάνω πρόβλεψη για το ποιος θα καταφέρει να πάρει το πρωτάθλημά (μπορείτε να την βρείτε εδώ και να την θυμηθείτε) τότε για κάποιους φάνταζε πολύ αισιόδοξο το σενάριο μου, ελπίσω τώρα να άλλαξαν γνώμη. 

Πάμε Γιούβε ήρθε η ώρα να τα σαρώσεις όλα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: