JUVE-NTINOS.-

-

Juve-ntinos!!! made in Greece.

Juventinos είναι κάθε ένας από εμάς που αγαπάει την ιστορία αυτής της τεράστιας ομάδας.

Juventinos σημαίνει παθολογική αγάπη για τα Bianconero χρώματα της μεγαλύτερης ομάδας στον κόσμο.

Juventinos είναι αυτός που αγάπησε την ομάδα στα δύσκολα χρόνια που έμεινε μακριά από τίτλους.

Juve-ntinos είμαι και γουστάρω τρελά για όλα όσα μου έχεις προσφέρει, Vecchia Signora.!!!

Juve-ntinos είμαι γιατί και οι Έλληνες Tifosi Bianconeri έχουν δικαίωμα να ξέρουν τα πάντα για την Μεγάλη Κυρία.!!!

Για επικοινωνία στείλτε E-mail : juve-ntinos@mail.com

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Χέιζελ 29 Μαίου 1985. Δεν ξεχνώ!


27 Μαΐου 1985 - 29 Μαΐου 2012, 27 χρόνια μετά από εκείνη την αποφράδα μέρα που έχει σημαδέψει τις καρδιές μας, κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τα 39 αδέρφια μας που έχασαν τόσο άδικα και τόσο βίαια τη ζωή τους στις εξέδρες του καταραμένου Χέιζελ. Εμείς που είμαστε εδώ και έχουμε την υγεία μας οφείλουμε να μην ξεχνάμε τι συνέβη εκείνο το καταραμένο βράδυ… έτσι ώστε να μην γίνει ποτέ ξανά κάτι τέτοιο. Το Χέιζελ εκτός από μια πολύ μεγάλη τραγωδία που συγκλόνισε το ποδόσφαιρο είναι και μια μάχη ενάντια στη λήθη…
Πέρασαν 27 χρόνια από την τραγωδία του «Heysel». Ήταν 29 Μαΐου του 1985, όταν 39 συνάνθρωποι μας πλήρωσαν με τη ζωή τους την αγάπη τους για το ποδόσφαιρο. Στο στάδιο «Heysel», στις Βρυξέλλες, η Liverpool και η Juventus θα αγωνίζονταν στο τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ομάδων Ευρώπης.

Όμως οι οπαδοί των δύο ομάδων και κυρίως αυτοί της Λίβερπουλ έγραψαν μια από τη πιο μαύρες σελίδες στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Οι συμπλοκές οπαδών μία ώρα πριν την έναρξη του αγώνα είχαν δημιουργήσει μία εκρηκτική ατμόσφαιρα. Άγγλοι φίλαθλοι κινήθηκαν προς την κερκίδα που ήταν οι Ιταλοί, εκείνοι προσπάθησαν να απομακρυνθούν, ο συνωστισμός που ακολούθησε είχε ως αποτέλεσμα να ποδοπατηθούν εκατοντάδες από αυτούς.

Αρκετοί οπαδοί στοιβάχτηκαν σε μια κερκίδα του απαρχαιωμένου σταδίου «Heysel», η οποία όμως δεν άντεξε το βάρος και κατέρρευσε. Δεκάδες άνθρωποι παγιδεύτηκαν κάτω από τα συντρίμμια, τη στιγμή που εκατοντάδες περνούσαν από πάνω τους για να σωθούν. Ο απολογισμός θλιβερός... Τριάντα εννέα άνθρωποι όλοι φίλοι της Γιουβέντους έχασαν τη ζωή τους, εκ των οποίων 32 Ιταλοί, τέσσερις Βέλγοι, δύο Γάλλοι και 1 Ιρλανδός. Επίσης περισσότεροι από 350 τραυματίστηκαν εκείνο το μαύρο βράδυ.

Παρά τα όσα συνέβησαν, όμως, τόσο οι ηγέτες των δύο κρατών όσο και οι ιθύνοντες της UEFA αποφάσισαν να διεξαχθεί κανονικά ο αγώνας.

Οι 39 αδικοχαμένοι συνάνθρωποί μας:  ROCCO ACERRA,  BRUNO BALLI, GIANCARLO BRUSCHERA, ANDREA CASULA, GIOVANNI CASULA, NINO CERULLO, GIUSEPPINA CONTI, DIONISIO FABBRO, EUGENIO GAGLIANO, FRANCESCO GALLI, GIANCARLO GONNELLI, ALBERTO GUARINI, GIOVACCHINO LANDINI, ROBERTO LORENTINI, BARBARA LUSCI, FRANCO MARTELLI, LORIS MASSORE, GIANNI MASTROIACO, SERGIO MAZZINO, LUCIANO PAPALUCA, LUIGI PIDONE, BENITO PISTOLATO, DOMENICO RAGAZZI,ANTONIO RAGNANESE, MARIO RONCHI, DOMENICO RUSSO, TARCISIO SALVI, GIANFRANCO SARTO, AMEDEO SPOLAORE, MARIO SPANU, TARCISIO VENTURIN, CLAUDIO ZAVARONI, ALFONS BOS, WILLY CHIELENS, DIRK DAENIKX, JEAQUES FRANCOIS, RATRICK RADCLIFFE, CLAUSE ROBERT, JEAN MISCHEL WALLA.

 Για πάντα στις καρδιές μας αδέρφια. Αθάνατοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: