JUVE-NTINOS.-

-

Juve-ntinos!!! made in Greece.

Juventinos είναι κάθε ένας από εμάς που αγαπάει την ιστορία αυτής της τεράστιας ομάδας.

Juventinos σημαίνει παθολογική αγάπη για τα Bianconero χρώματα της μεγαλύτερης ομάδας στον κόσμο.

Juventinos είναι αυτός που αγάπησε την ομάδα στα δύσκολα χρόνια που έμεινε μακριά από τίτλους.

Juve-ntinos είμαι και γουστάρω τρελά για όλα όσα μου έχεις προσφέρει, Vecchia Signora.!!!

Juve-ntinos είμαι γιατί και οι Έλληνες Tifosi Bianconeri έχουν δικαίωμα να ξέρουν τα πάντα για την Μεγάλη Κυρία.!!!

Για επικοινωνία στείλτε E-mail : juve-ntinos@mail.com

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Επιστολές από τους οπαδούς για τον Ντελ Πιέρο. Grazie Capitano.


Μετά το αντίο μπροστά στο κοινό της Γιουβέντους την περασμένη Κυριακή στο Juventus Stadium, πολλοί οπαδοί της Γιούβε του έχουν στείλει μηνύματα και ευχές στον Capitano της  Γιουβέντους. Ο οποίος κατά της Νάπολι την Κυριακή, θα παίξει το τελευταίο παιχνίδι του με τα χρώματα της αγαπημένης του Γιουβέντους, θα κλείσει έτσι μια καριέρα 19 ετών με 705 εμφανίσεις με την Μεγάλη Κυρία. Εδώ είναι μερικές από τις επιστολές των φίλων της ομάδας.


«Θα ήθελα απλώς να πω ότι ο Del Piero είναι ένα εξαιρετικό πρωταθλητής από αυτούς που "γεννιέται ένας κάθε 20 χρόνια." Πώς να το πω είναι μοναδικός στην ιστορία. Μαζί του έλιωσαν για 19 χρόνια όλοι, στα καλά και στα κακά, πάντα και παντού, τη μοίρα του την έδεσε με την ομάδα μας όπου κι αν έπαιζε. Νομίζω, λοιπόν, ότι για πολλούς είναι περισσότερο σαν μια εικόνα, μια ιδέα, ένα σύννεφο στο οποίο θα στηριχτεί σε οποιαδήποτε ηλικία η φαντασία σας, ένας μύθος, στο οποίο εξορίστηκε. Αγαπητέ Πρόεδρε, μεταξύ στα πολλά πολύτιμα πράγματα, η τύχη σας έχει δώσει τη δυνατότητα να γράψετε την τελευταία σελίδα αυτής της μεγάλης και όμορφης ιστορίας. Διάβασα ότι έχετε επιλέξει πλέον και η απόφαση έχει παρθεί. Δεν ξέρω αν θα πρέπει να απαλλαγούμε από όλους εκείνους των οποίων οι καρδιές τους είναι ασπρόμαυρες ριγέ, ίσως να ήταν πραγματικά η πιο οικονομική λύση αλλά δεν νομίζω να είναι και η πιο σωστή. Ακόμα και τώρα πιστεύω ότι η λύση εξακολουθεί να είναι πιο βολική να ανοίξει εκ νέου το συρτάρι και να πω ότι δεν είναι πραγματικά δυνατό να σκεφτώ το Champions League χωρίς τον αριθμό 10, ίσως για ένα καθοριστικό πέναλτι, ίσως μόνο ένα ...  Εγώ, που δεν έχω μιλήσει ποτέ, νομίζω ότι ο Del Piero δεν υπάρχει, δεν υπήρξε ποτέ. Μια μικρή παρένθεση ήταν όπως, για μερικούς, η προσελήνωση του 1969. Έτσι, το κάνατε καλά, πολύ καλά μάλιστα. Όμως, αν και μόνο αν ο Del Piero δεν υπάρχει ...» 

Εισαγγελέα Mauro Messeri




«Η Γιουβέντους ανήκει δικαιωματικά σε σένα και δεν μπορεί να σε διώξει κανείς έτσι αγαπητέ Capitano, θα διαβάσεις χίλιες λέξεις, ακούγονται χιλιάδες φωνές αυτές τις μέρες και σε αυτούς που σας έχουν προηγηθεί, και ακόμη έχει κερδίσει επάξια τη νίκη. Μπορεί να μην είμαι η πρώτη και σίγουρα δεν θα είμαι η τελευταία που έχω ασχοληθεί με αυτά τα λόγια. Είναι περιττό να επαναλάβω ότι ήταν, και είναι ένας μεγάλος πρωταθλητής στο γήπεδο και εκτός, αλλά αυτό που θα ήθελα να σας πω είναι ότι την τάξη και την κομψότητα σας την αποδεικνύεται για άλλη μια φορά με το να μην δίνετε τα εύσημα σε εκείνους που έστρωσαν ένα κόκκινο χαλί για την Γιουβέντους. Υποκλιθήκατε Capitano την Κυριακή μπροστά στον κόσμο, αλλά υπάρχει κάποιος άλλος που θα πρέπει να υποκλιθεί μπροστά στα πόδια σας και να σας πει ένα μεγάλο ευχαριστώ, γιατί ήσασταν εκεί σε περιόδους κρίσης, και όταν κέρδιζε η ομάδα, αλλά ειδικά όταν έχανε, και τώρα έχεις σχεδόν εξοριστεί; Έπρεπε να υποταχθεί σε σας όταν είπατε ότι η Γιουβέντους είναι το δεύτερο σπίτι σας, έπρεπε να σας πει πάρε τα κλειδιά για το σπίτι σας και είναι στο χέρι σας και μόνο όταν αποφασίσετε να τα επιστρέψετε, εσύ είσαι το αφεντικό, έχεις ζήσει εκεί για 20 χρόνια , δικαιωματικά ανήκει σε σας και δεν μπορείτε να το αποσπάσει, κάτι που είναι ανθρωπίνως αδιανόητο. Έμεινε στην ομάδα και την πήρε από το χέρι στην σκοτεινότερη ώρα της ιστορίας της και την έφερε και πάλι στο φως, ντροπή για όσους δεν κατάλαβαν ή προσποιούνται ότι δεν καταλαβαίνουν τους λόγους που είναι άγνωστοί σε μένα. Σε ευχαριστούμε Capitano».


Linda Bolognesi - Πόρτσμουθ


Ένα μεγάλο ΑΝΤΙΟ ... Όπως όλα τα καλά κάποτε τελειώνουν, σαν τις ταινίες, όπως τα καλά βιβλία,  οι ενδιαφέροντες ιστορίες, όλες οι συναρπαστικές περιπέτειες, και το σωστό μια τόσο μεγάλη ιστορία στην Γιουβέντους να κλείνει έτσι. Είναι ακριβώς, με ένα παιχνίδι στο γήπεδο, με ένα γκολ, με ένα πρωτάθλημα... Και το αξίζετε ... το αξίζετε για το σοβαρό τραυματισμό σας, το θάνατο του πατέρα σας, για την απόλαυση που έχετε προσφέρει στον κόσμο που τον κάνατε να ζει, το αξίζετε γιατί έχετε ακολουθήσει την ομάδα στην Serie Β, για το ότι την επαναφέρατε στην Serie Α, και πάλι ... Για να γίνει o θρίαμβος πραγματικότητα. Έχετε  συνδέσει πολλές εποχές, και ποτέ δεν απαιτήσατε ... Μεγάλωσα με τον Rossi, Πλατινί, Μπάτζιο, Schillaci Vialli και πολλούς άλλους ... όλοι χάθηκαν ... μόνο που απέμεινε από την αρχή μέχρι το τέλος της καριέρας σας. Και θαυμάζω, θαυμάζω και θα θαυμάζω πάντα, το στυλ σας ποτέ, πέρα από την κορυφή ποτέ, μια διαμάχη ποτέ, ποτέ δεν τράβηξες μια φανέλα, δεν κλώτσησες έναν αντίπαλο, ποτέ δεν κορόιδευες τον ηττημένο, ποτέ ... Και πάντα χαρούμενα, με ένα χαμόγελο ακόμη και στις μέρες τις πιο πικρές, που σε οδηγεί πάντα, πάντα στο 100%, και η Juve ΠΑΝΤΑ. Ελπίζω μια μέρα, ίσως σε 100 χρόνια, τα εγγόνια μου θα έχουν την ευκαιρία να φτιάξουν το κέφι σε έναν άλλο σαν εσάς .. αλλά θα είναι δύσκολο για τα πάντα που εκπροσωπούν ... Ευχαριστώ Alex για όλα αυτά που έδωσες για το ιταλικό ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό, και ελπίζω ότι όλοι θα έρθουν με μεγάλη αγάπη, όπως και με τη θλίψη που χρειάζεται να πω αντίο ... Δεν αρνούμαι ότι θα ήταν καλό να είσαι μαζί μας για έναν ακόμη χρόνο, δεν το αρνούνται, αλλά δεν αρνούμαι ότι ακόμη και έτσι .... μπορούμε να  αισθανόμαστε υπέροχα για τον τρόπο που φεύγεις, πρωταθλητής, αργά ή γρήγορα θα συμβεί και ίσως με άλλο τρόπο... τώρα όλα ήταν τόσο όμορφα ... Γεια σου ... CAPITAΝΟ... Γεια σου Del Piero .... 


Nicola Andretto

Δεν υπάρχουν σχόλια: