JUVE-NTINOS.-

-

Juve-ntinos!!! made in Greece.

Juventinos είναι κάθε ένας από εμάς που αγαπάει την ιστορία αυτής της τεράστιας ομάδας.

Juventinos σημαίνει παθολογική αγάπη για τα Bianconero χρώματα της μεγαλύτερης ομάδας στον κόσμο.

Juventinos είναι αυτός που αγάπησε την ομάδα στα δύσκολα χρόνια που έμεινε μακριά από τίτλους.

Juve-ntinos είμαι και γουστάρω τρελά για όλα όσα μου έχεις προσφέρει, Vecchia Signora.!!!

Juve-ntinos είμαι γιατί και οι Έλληνες Tifosi Bianconeri έχουν δικαίωμα να ξέρουν τα πάντα για την Μεγάλη Κυρία.!!!

Για επικοινωνία στείλτε E-mail : juve-ntinos@mail.com

Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Dino Zoff: "Πιστεύω ότι θα δούμε ένα πολύ καλό παιχνίδι".


O Dino Zoff, πρώην τερματοφύλακας της Γιουβέντους και της Νάπολι, μίλησε στην «La Gazzetta dello Sport» για τον τελικό του Κυπέλλου Tim, διαβάστε παρακάτω τι είπε για τον αποψινό αγώνα μεταξύ των δυο ομάδων που έχουν σημαδέψει την καριέρα του καθώς φόρεσε την φανέλα τους για την μεν Νάπολι από το 1967–1972 από όπου και τον αγόρασε η Γιουβέντους για να παίξει με τα ασπρόμαυρα από το 1972-1983 κατακτώντας αρκετά τρόπαια με την φανέλα της: 


«Το Κύπελλο Ιταλίας, με την Γιουβέντους συνδέονται μαζί μου, όταν την άνοιξη του 90, ήμουν προπονητής της Γιουβέντους όπου κερδίσαμε στον τελικό στο  στάδιο San Siro την Μίλαν του Αρίγκο Σάκι και των Ολλανδών, που ήταν πρωταθλήτρια Ευρώπης. Αυτή είναι και η μεγαλύτερη επιτυχία μου ως προπονητής».


«Πιστεύω ότι θα δούμε ένα πολύ καλό παιχνίδι αν και τότε εμείς ήμασταν το αουτσάιντερ ενώ τώρα η Γιούβε είναι το φαβορί, με τη διαφορά ότι σήμερα η διοίκηση πιστεύει ακράδαντα και στον Αντόνιο Κόντε. Είναι καλό, γιατί εκτός του ότι ήταν ιδανικό χαφ και στην εθνική ομάδα άγγιξε τον ευρωπαϊκό τίτλο το 2000, παίρνει όλα τα εύσημα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος με την ιδιοσυγκρασία, την ταχύτητα και το καλό παιχνίδι της ομάδας. Όλα τα χαρακτηριστικά που η Γιουβέντους έχει δείξει με συνέπεια σε όλη τη σεζόν της και μάλιστα το κατέκτησε αήττητη. Ταυτόχρονα, όμως, έχει και η Νάπολι δείξει εξαιρετικές επιδόσεις στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ. Το κλειδί λοιπόν είναι εδώ.: αν η ομάδα του Mazzarri είναι σε θέση να επαναλάβει μια απόδοση όπως αυτή που είχε με την Μάντσεστερ Σίτι ή την Τσέλσι στο San Paolo, τότε θα είναι σε θέση να νικήσει οποιονδήποτε».

«Ένα άλλο σημαντικός παράγοντας είναι η δίψα των ομάδων για τη νίκη που είναι πολύ σημαντική. Οι μπλε δεν έχουν κερδίσει τίποτα εδώ και είκοσι χρόνια, και αυτοί οι παίκτες θέλουν να πάρουν την ευχαρίστηση μιας νίκης, όπως το ίδιο και η Γιουβέντους που έχει 17 χρόνια να πάρει το κύπελλο και θέλει να ανοίξει έναν νέο κύκλο επιτυχιών».


«Υπάρχουν δύο παίκτες που, για διάφορους λόγους ο καθένας, θα παίξουν το τελευταίο τους παιχνίδι με τις ομάδες τους απόψε. Από τη μια πλευρά βεβαίως ο Alessandro Del Piero, που μετά τον τελικό θα αποτελέσει παρελθόν για την Γιούβε . Πιθανόν είναι και ο Lavezzi να φύγει από την Νάπολι, παίκτης κλειδί στην αναγέννηση του συλλόγου. Νομίζω ότι και οι δύο θα προσπαθήσουν να πάρουν τη νίκη και η συμβολή τους θα είναι αποφασιστικής σημασίας. Πιστεύω ότι τα ηνία του παιχνιδιού θα τα έχει η Γιουβέντους. Ενώ η απουσία του Gargano ίσως να επηρεάσει λίγο, στην μεσαία γραμμή. Επίσης θα μετρήσει πολύ η αξιόπιστη άμυνα των ομάδων και οι δύο τερματοφύλακες, De Sanctis και Storari».


«Οι παίκτες του Conte, όμως, πρέπει να είναι προσεκτικοί ώστε να μην αφήνουν πολύ χώρο για αντεπίθεσης στη Νάπολι, οι οποίες μπορεί να είναι θανατηφόρες. Δεν νομίζω ότι μπορεί να επηρεάσει την απόδοση των παικτών το πιθανό διαζύγιο του Mazzarri με την Νάπολι. Τον προπονητής από την Τοσκάνη τον ξέρω προσωπικά, τον σέβομαι και από τη θέση αυτή  μπορεί να εμπνεύσει τους παίκτες του, παρόμοια είναι σε ορισμένα σημεία και με τον Κόντε. Και οι δύο προπονητές θέλουν να κερδίσουν ένα τρόπαιο που θα αυξήσει το κύρος τους. Για να δώσουν και μια ικανοποίηση που πρέπει να ξέρετε ότι είναι πάρα πολύ σημαντική για τους οπαδούς των δυο ομάδων οι οποίοι έχουν αφήσει ανεξίτηλη τη σφραγίδα τους στις μνήμες μου και στην καρδιά μου». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: