JUVE-NTINOS.-

-

Juve-ntinos!!! made in Greece.

Juventinos είναι κάθε ένας από εμάς που αγαπάει την ιστορία αυτής της τεράστιας ομάδας.

Juventinos σημαίνει παθολογική αγάπη για τα Bianconero χρώματα της μεγαλύτερης ομάδας στον κόσμο.

Juventinos είναι αυτός που αγάπησε την ομάδα στα δύσκολα χρόνια που έμεινε μακριά από τίτλους.

Juve-ntinos είμαι και γουστάρω τρελά για όλα όσα μου έχεις προσφέρει, Vecchia Signora.!!!

Juve-ntinos είμαι γιατί και οι Έλληνες Tifosi Bianconeri έχουν δικαίωμα να ξέρουν τα πάντα για την Μεγάλη Κυρία.!!!

Για επικοινωνία στείλτε E-mail : juve-ntinos@mail.com

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

«Ανάψτε ένα Αστέρι», Carlo Parola.

Συνεχίζεται στην επίσημη ιστοσελίδα της Γιουβέντους (Juventus.com) το "Accendi una Stella" «Ανάψτε ένα Αστέρι», το Juventus.com προσφέρει στους φίλους της ομάδας ένα αφιέρωμα, από της 9 Ιουνίου και κάθε μέρα σε έναν παίκτη από τους 50 μύθους της Γιουβέντους στους οπαδούς της, τα ονόματα των οποίων θα περιλαμβάνονται στο νέο γήπεδο της Juventus.

O Carlo Parola έχει σήμερα την τιμητική του, παίκτης και προπονητής. Με ένα εμπορικό σήμα που θα σηματοδοτήσει για πάντα τα περίφημα ανάποδα ψαλίδια του, που έγινε διάσημος από μια φωτογραφία του 1950 και ειδικά από την Panini που το έκανε λογότυπο για τη συλλογή των ειδώλων του ποδοσφαίρου. Αλλά ο Carlo Parola δεν συνδέεται μόνο με αυτό το άψογο από πλευράς ύφους του. Υπάρχουν τόσα πολλά στη ζωή του. Πρώτα από όλα στο φυτώριο σαν παιδί, στα τέλη της δεκαετίας του '30. Στη συνέχεια, καταλαμβάνοντας τις πρώτες θέσεις στην ομάδα για 14 συνεχή χρόνια 1939 - 1954.

Ένα πραγματικό σύμβολο. Ένα προπύργιο της άμυνας, φόρεσε την ασπρόμαυρη φανέλα για πάνω από 338 φορές, 332 στο πρωτάθλημα και έξι στο Κύπελλο Ιταλίας, αλλά αρκετά για να βοηθήσει την τελευταία για να κερδίσει το τρόπαιο trofeo targato 1941/42 ( βλ. ειδήσεις ). Επίσης, κατέκτησε δύο τίτλους πρωταθλήματος, τις σεζόν 1949-1950 και 1950-1951.

Άφησε τη Γιουβέντους για να κλείσει την καριέρα του ως ποδοσφαιριστής παίζοντας στη Λάτσιο, μετά από χρόνια ο Carlo Parola επιστρέφει στο Τορίνο ως προπονητής αυτή τη φορά σε δύο διαφορετικές περιόδους. Η πρώτη ήταν το 1961-1962, σε μια ομάδα που ήταν στερημένοι από τους Boniperti και Charles απλά δεν μπορεί να θέσει τα πάντα στον Sivori. Πολύ πιο σημαντική είναι όμως η δεύτερη φόρα που θα βρεθεί στο πάγκο της Κυρίας στα μέσα της δεκαετίας του '70. Ενεργεί ως σύνδεσμος μεταξύ της εποχής στον πάγκο του Vycpalek και του Trapattoni και καταφέρνει να κερδίσει το Scudetto το 1974-1975. Ο Carlo Parola μας άφησε πριν από 11 χρόνια, στις 22 Μαρτίου 2000. Αλλά η μνήμη του ζει για πάντα στη Γιουβέντους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: