JUVE-NTINOS.-

-

Juve-ntinos!!! made in Greece.

Juventinos είναι κάθε ένας από εμάς που αγαπάει την ιστορία αυτής της τεράστιας ομάδας.

Juventinos σημαίνει παθολογική αγάπη για τα Bianconero χρώματα της μεγαλύτερης ομάδας στον κόσμο.

Juventinos είναι αυτός που αγάπησε την ομάδα στα δύσκολα χρόνια που έμεινε μακριά από τίτλους.

Juve-ntinos είμαι και γουστάρω τρελά για όλα όσα μου έχεις προσφέρει, Vecchia Signora.!!!

Juve-ntinos είμαι γιατί και οι Έλληνες Tifosi Bianconeri έχουν δικαίωμα να ξέρουν τα πάντα για την Μεγάλη Κυρία.!!!

Για επικοινωνία στείλτε E-mail : juve-ntinos@mail.com

Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

«Ανάψτε ένα Αστέρι», Gaetano Scirea.


Άρχισε και συνεχίζεται στην επίσημη ιστοσελίδα της Γιουβέντους (Juventus.com) το "Accendi una Stella" «Ανάψτε ένα Αστέρι», το Juventus.com προσφέρει, κάθε μέρα από της 9 Ιουνίου έναν παίκτη από τους 50 μύθους της Γιουβέντους στους οπαδούς της και τα ονόματα των οποίων περιλαμβάνονται στο νέο γήπεδο της Juventus.


Σήμερα, παρουσιάζεται το τέταρτο αστέρι, ένα από τα πιο σημαντικά. Είναι η σειρά του μεγάλου και πιο αγαπημένου πρωταθλητή όλων των εποχών : Gaetano Scirea. Ένας αληθινός πρωταθλητής, εντός και εκτός γηπέδου. Ένα παράδειγμα της τάξης και της ακεραιότητας.


Το όνομά του συνδέεται με την Γιουβέντους μετά τις 14 σεζόν ως παίκτης και πάρα πολύ σύντομη πορεία του ως προπονητής. Μια ιστορία που διακόπτεται από ένα ατύχημα που έχει στερήσει από την αγάπη της οικογένειάς του, πρώτα και κύρια. Αλλά σε γενικές γραμμές και από όλα τα εκατομμύρια των οπαδών της Γιουβέντους που θρήνησαν τον θάνατό του, στις 3 Σεπτεμβρίου 1989 στην Πολωνία.

Ένα τραγικό τέλος για ένα πολύ μεγάλο άνθρωπο και ποδοσφαιριστή που έγραψε σελίδες δόξας με την ασπρόμαυρη φανέλα. Με 552 αγώνες (ρεκόρ πριν από την εποχή Ντελ Πιέρο), ένα εκπληκτικό ρεκόρ για κάποιον που έχει παίξει πάντα το τελευταίος της οπισθοφυλακής. Ένας αμυντικός, ακριβείς και κομψό, ικανό να μετατραπεί σε επιθετικό προστίθεται το συνολικό 32 γκολ είναι ένα λάφυρο όλα τα σχετικά.

Ο Gaetano Scirea κέρδισε με τη Γιουβέντους, επτά Scudetti, δύο Ιταλικά κύπελλα, ένα Κύπελλο Πρωταθλητριών, ένα Διηπειρωτικό Κύπελλο, ένα Ευρωπαϊκό Super Cup, ένα Κύπελλο Κυπελλούχων και το Κύπελλο UEFA. Για να μην αναφέρουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο στην Ισπανία το 1982, όπου ήταν βασικός παίκτης στην εθνική ομάδα με προπονητή τον Enzo Bearzot, μαζί με πολλούς συμπαίκτες του από την ομάδα της Γιουβέντους.

Ακόμα και σήμερα, το όνομα του Gaetano Scirea έχει μείνει στην ιστορία και στη μνήμη όλων των οπαδών της Γιούβε. Ακόμη και οι νεότεροι που δεν είχαν την τύχη να τον δουν να παίζει στο γήπεδο τoν ξέρουν και έχουν ακούσει πολλά γι’ αυτόν.

Οι τρεις προηγούμενοι παίκτες που παρουσιάστηκαν τις προηγούμενες μέρες στο αφιέρωμα «Ταξίδι στα αστέρια» είναι :
1ος : Giampiero Boniperti
2ος : Gianpiero Combi
3ος : Felice Borel II

Δεν υπάρχουν σχόλια: