JUVE-NTINOS.-

-

Juve-ntinos!!! made in Greece.

Juventinos είναι κάθε ένας από εμάς που αγαπάει την ιστορία αυτής της τεράστιας ομάδας.

Juventinos σημαίνει παθολογική αγάπη για τα Bianconero χρώματα της μεγαλύτερης ομάδας στον κόσμο.

Juventinos είναι αυτός που αγάπησε την ομάδα στα δύσκολα χρόνια που έμεινε μακριά από τίτλους.

Juve-ntinos είμαι και γουστάρω τρελά για όλα όσα μου έχεις προσφέρει, Vecchia Signora.!!!

Juve-ntinos είμαι γιατί και οι Έλληνες Tifosi Bianconeri έχουν δικαίωμα να ξέρουν τα πάντα για την Μεγάλη Κυρία.!!!

Για επικοινωνία στείλτε E-mail : juve-ntinos@mail.com

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

«Ανάψτε ένα Αστέρι», Franco Causio.


Συνεχίζεται στην επίσημη ιστοσελίδα της Γιουβέντους (Juventus.com) το "Accendi una Stella" «Ανάψτε ένα Αστέρι», το Juventus.com προσφέρει στους φίλους της ομάδας ένα αφιέρωμα, από της 9 Ιουνίου και κάθε μέρα σε έναν παίκτη από τους 50 μύθους της Γιουβέντους στους οπαδούς της, τα ονόματα των οποίων θα περιλαμβάνονται στο νέο γήπεδο της Juventus.

Στη μέρα που τιμά την μνήμη της νίκης του 6ου Κυπέλλου Ιταλίας ( βλ. ειδήσεις ), ο ήρωας της ημέρας δεν θα μπορούσε παρά να είναι ο νικητής του αγώνα της τελευταίας πράξης: ο Franco Causio, ο οποίος σκόραρε το γκολ στις καθυστερήσεις που έδωσε τη νίκη και το κύπελλο στον αγώνας κατά της Παλέρμο.

Ο στόχος εκείνη την ημέρα τον Ιούνιο του 1979 ήταν ένα από τα πιο σημαντικά από τα 72 πραγματοποιούνται από το «βαρόνος» με την ασπρόμαυρη φανέλα. Δώδεκα σεζόν (από το 1970-1971 σε περιόδους 1980/81, 1967/68 με τον οποίο η διαμάχη για ένα μόνο παιχνίδι), 447 εμφανίσεις και μια αποφασιστική συμβολή στη νίκη σε έξι πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, Κύπελλο Ιταλίας που είχε την υπογραφή του.

Αλλά οι αριθμοί δεν λένε όλη την ιστορία. Μην πείτε της παροιμιώδη bucking του στη δεξιά πτέρυγα και τον σταυρό του με το φιλί που έκανε την τύχη του επιτίθεται συμπαίκτες του. Από αυτούς της Γιουβέντους, φυσικά, αλλά και εκείνα της Εθνικής ομάδας.

Με τη φανέλα της Εθνικής είχε άλλο ένα βαθύ δεσμό ο Φράνκο. Έπαιξε 63 παιχνίδια, αλλά και πήρε μέρος σε τρία συνεχόμενα Μουντιάλ, αυτά της Γερμανίας '74, της Αργεντινή '78, 'και το 82 και η Ισπανία όπου και στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής, Δίνει τη συμβολή του στον θρίαμβο για την κατάκτηση της κορυφής του κόσμο και δίνει χαρά στον Enzo Bearzot και στους φιλάθλους της Ιταλίας στον τελικό με τη Γερμανία. Αξέχαστες, να επιστρέψει από την Ισπανία, που παίζει διαφορά σκούπα με τον προπονητή και τη νίκη κατά της τσέπης Sandro Pertini, Dino Zoff .Μια συνοπτική εικόνα που έχει σε όλο τον κόσμο, όσο και οι υπηρεσίες στον τομέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: