JUVE-NTINOS.-

-

Juve-ntinos!!! made in Greece.

Juventinos είναι κάθε ένας από εμάς που αγαπάει την ιστορία αυτής της τεράστιας ομάδας.

Juventinos σημαίνει παθολογική αγάπη για τα Bianconero χρώματα της μεγαλύτερης ομάδας στον κόσμο.

Juventinos είναι αυτός που αγάπησε την ομάδα στα δύσκολα χρόνια που έμεινε μακριά από τίτλους.

Juve-ntinos είμαι και γουστάρω τρελά για όλα όσα μου έχεις προσφέρει, Vecchia Signora.!!!

Juve-ntinos είμαι γιατί και οι Έλληνες Tifosi Bianconeri έχουν δικαίωμα να ξέρουν τα πάντα για την Μεγάλη Κυρία.!!!

Για επικοινωνία στείλτε E-mail : juve-ntinos@mail.com

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

«Ανάψτε ένα Αστέρι», Sergio Brio.

Συνεχίζεται στην επίσημη ιστοσελίδα της Γιουβέντους (Juventus.com) το "Accendi una Stella" «Ανάψτε ένα Αστέρι», το Juventus.com προσφέρει στους φίλους της ομάδας ένα αφιέρωμα, από της 9 Ιουνίου και κάθε μέρα σε έναν παίκτη από τους 50 μύθους της Γιουβέντους στους οπαδούς της, τα ονόματα των οποίων θα περιλαμβάνονται στο νέο γήπεδο της Juventus.

Σήμερα είναι η σειρά του Sergio Brio να παρουσιαστεί και αυτός από το επίσημο site της Γιουβέντους.

Ο Sergio Brio ήρθε στη Γιουβέντους το 1974 από τη Λέτσε σε ηλικία 18 ετών, όμως από το 1975-1978 έπαιξε στην Pistoiese ως δανεικός και επέστρεψέ το 1978 στη Γιούβε.
Έδινε τα πάντα για τη Γιουβέντους, ενσάρκωνε την ψυχή της ομάδα στα περισσότερα ματς. Αναπόφευκτα ο αριθμό "5" του ανήκει (σε έτη, όταν η αρίθμηση δεν έχει ακόμη καθοριστεί), έπαιζε πάντα με τα μανίκια σηκωμένα, ακόμη και τον Ιανουάριο, βαρεί τρέξιμο και πολλά γκολ. Αυτός ήταν Sergio Brio για 12 σεζόν πέρασε στο Τορίνο (1978 έως 1990), σε ένα διαμέρισμα, που - σε διαφορετικούς χρόνους - τον έχει δει δίπλα-δίπλα με πραγματικά φαινόμενα, όπως ο Gaetano Scirea , Claudio Gentile και Antonio Cabrini, για να μην αναφέρουμε Dino Zoff , Stefano Tacconi.

Ένα μπουλντόγκ που μπορεί να μπλοκάρει τους αντιπάλους επιτιθέμενους (αξέχαστες μονομαχίες με τον Roberto Pruzzo), αλλά και στην αντίπαλη περιοχή άφηνε το σημάδι του : 24 γκολ σε 378 παιχνίδια δεν είναι μόνο μια ανταμοιβή για έναν αμυντικό. Με σημαντική συμβολή για όλες τις νίκες της περιόδου και με πολλούς τίτλους στη συλλογή του : τέσσερα Πρωταθλήματα, τρία Ιταλικά Κύπελλα, ένα Ευρωπαϊκό Κύπελλο, ένα Διηπειρωτικό Κύπελλο, ένα Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, ένα Κύπελλο Κυπελλούχων και ένα Κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

Έγινε ένας από τους 5 παίκτες, μαζί με Scirea, Cabrini, Tacconi και τον Ολλανδός Danny Blind του Ajax, που κατάφεραν να κερδίσουν όλους τους τίτλους ποδοσφαίρου αναγνωρισμένους από την UEFA και τη FIFA που συμμετείχε η ομάδα τους .

Μετά από μια καριέρα ως ποδοσφαιριστής, που έκλεισε το 1990, στον απόηχο του διπλού θριάμβου με το φίλο Zoff κερδίζοντας Κύπελλο Ιταλίας και το Κύπελλο UEFA.

Δεν υπάρχουν σχόλια: