JUVE-NTINOS.-

-

Juve-ntinos!!! made in Greece.

Juventinos είναι κάθε ένας από εμάς που αγαπάει την ιστορία αυτής της τεράστιας ομάδας.

Juventinos σημαίνει παθολογική αγάπη για τα Bianconero χρώματα της μεγαλύτερης ομάδας στον κόσμο.

Juventinos είναι αυτός που αγάπησε την ομάδα στα δύσκολα χρόνια που έμεινε μακριά από τίτλους.

Juve-ntinos είμαι και γουστάρω τρελά για όλα όσα μου έχεις προσφέρει, Vecchia Signora.!!!

Juve-ntinos είμαι γιατί και οι Έλληνες Tifosi Bianconeri έχουν δικαίωμα να ξέρουν τα πάντα για την Μεγάλη Κυρία.!!!

Για επικοινωνία στείλτε E-mail : juve-ntinos@mail.com

Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

«Ανάψτε ένα Αστέρι», Pietro Rava.


Συνεχίζεται στην επίσημη ιστοσελίδα της Γιουβέντους (Juventus.com) το "Accendi una Stella" «Ανάψτε ένα Αστέρι», το Juventus.com προσφέρει στους φίλους της ομάδας ένα αφιέρωμα, από της 9 Ιουνίου και κάθε μέρα σε έναν παίκτη από τους 50 μύθους της Γιουβέντους στους οπαδούς της, τα ονόματα των οποίων θα περιλαμβάνονται στο νέο γήπεδο της Juventus.

Στην ιστορία του ιταλικού ποδοσφαίρου, η 19η Ιουνίου είναι συνδεδεμένη με ένα συγκεκριμένο γεγονός. 73 χρόνια μακριά, αλλά ακόμα αξέχαστο. Το 1938, στο Παρίσι, το Εθνικό Vittorio Pozzo επαναλάβει την νίκη της σεζόν, τέσσερα χρόνια μετά τον θρίαμβο της Ρώμης. Ουγγαρία 4-2 του αποφασιστικό τελικό ( βλ. ειδήσεις ).Αυτή η ομάδα ήταν μέρος μιας Γιουβέντους μύθος: Pietro Rava.

Μια ζωή σε μαύρο και άσπρο: αυτό είναι το καλύτερο σύνθημα για να θυμηθούμε ξανά την Αλεξάνδρεια. Από τις 16 σεζόν ως παίκτης, με 13 η διαφορά με την Γιουβέντους, ο σύλλογος που αναπτύσσεται και στον οποίο ποδοσφαιρική ντεμπούτο στο 1935-1936, μετά τον θρίαμβο της θρυλικής ομάδας του τα τελευταία πέντε χρόνια.

Μακρά ιστορία της Γιουβέντους δύσκολο στην πράξη μέχρι το 1950, εκτός από την πάροδο μιας περιόδου (1946-1947), που πραγματοποιήθηκε με dell'Alessandria δεμένη ομάδα από τις οποίες προέρχονταν από την επαρχία.Πριν χαιρετισμό, κλείνοντας την καριέρα του στην Novara, παίρνουμε την ικανοποίηση της νίκης και την κατάκτηση του πρωταθλήματος (1949-1950), στην πρώτη σεζόν μετά Grand Torino. Το ιταλικό Κύπελλο του 1938 και 1942, οι δύο πρώτες συλλογές του μαύρου και του λευκού, κάνουν πιο φωτεινή από ό, τι έγινε, ωστόσο η εμπειρία από 330 εμφανίσεις και 15 γκολ.

Μαζί με Alfredo Foni για εκείνο το γνωστό σχήμα εδώ και χρόνια ότι ένα ζευγάρι από ανοξείδωτες πλάτες, μεταφέρθηκε στην Εθνική, κέρδισε το 1938 Παγκόσμιο κύπελλο και τους ολυμπιακούς του Βερολίνου το 1936.

Pietro Rava μας άφησε πριν από πέντε χρόνια, 5 Νοεμβρίου 2006.Τελευταίο μέλος επιζών της Εθνικής, που θριάμβευσε στο Παρίσι, πέθανε σε ηλικία 90 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: